Minulle jäi erityisesti mieleen ensimmäinen coaching kerta, kun palasin työpaikalle. Minulla oli tunne, että olen 10 kg kevyempi ja 10 cm pidempi. Oivallus erilaisesta ajattelu- ja lähestymistavasta ihmisten johtamiseen oli vapauttava ja erityisen riemastuttava kokemus pitkän työkokemuksen jälkeen.

Vs. palvelualuejohtaja Raija Virtanen, FSHKY

Suurimpana hyötynä koen sen, että oma ajattelu ja toiminta on muuttunut kyselevämpään suuntaan.

Lähes koko esimiestyöurani ajan olen ajatellut, että ratkaisut, kehitystä eteenpäin vievät ideat ja ajatukset nousevat ensisijaisesti henkilöstöstä. Nyt sain tähän oikeita konkreettisia ”vuorovaikutustyökaluja”.

Samanaikaisesti osittain mennyt koko johtoryhmämme valmennus ja henkilökohtainen coaching tukivat hyvin toinen toisiaan. Valmennuksessa saadut konkreettiset työkalut oivalluttavaan palautteeseen (Rautalankamalli) ja vuorovaikutustilanteisiin (Pilari), joissa voin tukea omia esimiehiäni ratkomaan tilanteita olivat loistavia.

Voimaannuttava kokemus oli huomata, kuinka nopeasti pystyin heti kääntämään vastaukset kysymyksiksi omien työntekijöideni kohtaamisessa, eli pystyin ottamaan työkaluja käyttöön.

Kokemukseni siitä, että kuinka nopeasti pystyin heti ensimmäisen coaching kerran jälkeen ottamaan uusia vuorovaikutuksen työkaluja käyttöön, kertoo sen puolesta, kuinka taitava coach Marjut on. Minulle coaching antoi konkreettisia työkaluja vuorovaikutuksella johtamiseen ja lisäksi uusia eväitä viedä asioita eteenpäin.

 

Raija Virtanen, vs.  palvelualuejohtaja
vanhuspalveluiden palvelualue
Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä

 

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä, eli FSHKY
vastaa noin 35 000 asukkaan perus- ja erikoisterveydenhuollon palveluista, erikoissairaanhoidon palveluiden tilaamisesta, ympäristöterveydenhuollosta, päihdehuollon- sekä perheneuvolapalveluista ja seudun koulupsykologi ja -kuraattoripalveluista / koordinoinnista sekä sosiaalipalveluista.