Varmista ICF:n coach-sertifiointi | Mentor Coaching -prosessi | BoMentis Coaching House

Varmista ICF:n coach-sertifiointi ja ylläpidä osaamistasi

Systemic Mentor Coaching©

Syvennä ammattitaitoa coachina ja hanki sertifiointi

Systemic Mentor Coaching© on ammattimainen, systeemistä ajattelua hyödyntävä kehittymisprosessi, jossa syvennät coachin ammattitaitoasi sekä kasvatat ymmärrystäsi ICF:n määrittelemistä ydintaidoista ja eettisyydestä sekä niiden soveltamista arkityössä.

Mentor coaching -prosessissa saat palautetta kokeneemmalta coachilta omasta tavastasi coachata. Prosessin aikana saat olla coachina, pääset nauttimaan coachattavana olemisesta sekä pysähdyt reflektoimaan omaa toimintaasi turvallisessa ilmapiirissä. Prosessi kirkastaa vahvuuksiasi ja kehittämiskohteitasi sekä vahvistaa identiteettiäsi coachina.

Mentor coaching on osa ICF:n eli International Coaching Federationin sertifiointijärjestelmää. Kun haluat hankkia tai ylläpitää ICF:n ACC-, PCC- tai MCC-sertifiointisi, ilmoittaudu mukaan!

Mitä mentor coaching -prosessi tarjoaa?

  • Tilaa ja mahdollisuuden harjoitella coaching-taitoja turvallisessa ilmapiirissä
  • Henkilökohtaista palautetta, joka auttaa sinua kehittämään itsetuntemustasi, ajatteluasi ja toimintaasi vuorovaikuttajana ja coachingin ammattilaisena.
  • Valmiuden hakea tai uusia ICF:n hyväksymää ACC-, PCC- ja MCC-sertifiointia
  • Pääsyn alati kasvavaan alumniverkostoon & mahdollisuuden verkostoitua toisten ammattilaisten kanssa.

Hakeuduin Systemic Mentor Coaching© -prosessiin ensisijaisesti ICF-sertifioinnin vuoksi. Halusin myös vahvistaa ammatticoachin osaamistani BoMentiksella suorittamani coachin peruskoulutuksen jälkeen. Systemic Mentor Coaching© -prosessi oli sisällöllisesti sopivan yksilöllinen ja erittäin ammattimainen. Kouluttaja oli erittäin osaava ja auttoi minua coachina olemaan ammattimaisempi. Sain koulutuksesta merkittävästi lisää itsevarmuutta coachin työhöni. (Marko Rossi, Marko Rossi Consulting)

Mitä sisältöjä Systemic Mentor Coaching© -prosessiin kuuluu?

Systemic Mentor Coach© -prosessi kestää vähintään 3 kuukautta, ja se koostuu ryhmätapaamisista sekä erikseen sovittavista yksilötapaamisesta (virtuaalinen tai live Leppävaaran toimistollamme). Yhteensä prosessin kesto on 10 h.

Mentorin ohjaamissa ryhmätapaamisissa syvennetään coachingosaamista ja varmistetaan ydintaitojen sekä eettisyyden näkyminen coachauksessa. Ryhmätapaamiset perustuvat aitoihin coachingtilanteisiin, joissa keskeistä on palautteen antaminen ja saaminen. Osallistujat saavat jokaista ryhmätapaamista varten orientaatiotehtävän ja niiden jälkeen erillisen sovellustehtävän.

ICF:n vaatimusten mukainen mentor coaching -prosessi sisältää

  • 10h ohjausta, josta
    • 7 h ryhmätapaamisia kolmena eri kertana
    • 3 h yksilötapaaminen kouluttajan kanssa erikseen sovitun aikataulun mukaan
  • Välijaksoilla tehtävää käytännön harjoittelua ja coachingin loppuarviointi

Mentor coaching -prosessi rakentuu ICF:n määrittelemien coachingin kahdeksan ydinkompetenssin sekä eettisten sääntöjen ympärille. Lataa coachingin ydinkompetenssit ja eettiset säännöt itsellesi.

Erillisenä kokonaisuutena Systemic Mentor Coaching© -prosessiin sisältyy coachingin loppuarviointi, jossa coach-kandidaatti tekee coaching-näytteen, jonka hän litteroi ja itsearvoi. Näyte arvioidaan BoMentis Coaching Housen kokeneiden kouluttajien toimesta ja täyttäessään vaaditut kriteerit, coach-kokelas saa todistuksen suorituksestaan, jonka avulla hän voi lähteä suoraan hakemaan sertifiointia ICF:ltä.

Mentor coachin täsmäpalaute kehittää

Mentor coachingin vaikuttavuus perustuu prosessin aikana saamaasi palautteeseen. Kun olet coachina, pääset coachaamaan kokeneempaa mentor coachia ja saat häneltä siitä täsmäpalautetta. Mentor coach reflektoi kokemustaan sekä antaa coachattavan roolista käsin palautetta hyödyntäen omia havaintojaan tekemisistäsi sekä niiden vaikutuksesta omaan ajatteluunsa.

Parasta olivat ne istunnot, joissa minä coachasin Vesaa ja hän antoi minulle coachauksesta palautetta. Hänen reflektionsa minun coachina toimimisestani oli niin taitavaa ja ammattimaista, että se sai silmäni avautumaan monille asioille.” (Benedictus Ågrén, Lean and Agile Senior Consultant, CGI)

Parasta prosessissa oli mielestäni osaava, aidosti kiinnostunut, välittävä ja arvostava mentor coach, joka auttoi minua tekemään oman osaamiseni itselleni paremmin näkyväksi. Vahvistin ammatillista coachin identiteettiäni, omaa käsialaani coachina, ja sertifioiduin ICF:n ACC coachiksi heti prosessin päätteeksi.” (Outi Olkkola, HR Consultant, KPMG Oy)

Miksi juuri meidän mentor coaching -prosessimme?

BoMentis Coaching Housen Systemic Mentor Coaching© -prosessin tekee ainutlaatuiseksi systeeminen ote sekä kotimaisen coachingalan uranuurtavat mentor coachit, Vesa Ristikangas ja Anna Lönnroth.

Mentor coach Vesa Ristikangas on pitkän linjan coaching-kouluttaja, ICF:n Professional Certified Coach ja MCC-kandidaatti, EMCC:n International Coaching Accreditation (Senior Practitioner) ja International Team Coaching Accreditation (Senior Practitioner), ICF:n PCC assessori ja johtamiskirjailija.

Mentor coach Anna Lönnroth on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri (VTM), sosiaalipsykologi ja EMCC-sertifioitu tiimi coach: Individual Team Coaching Accreditation (ITCA). Lisäksi Annalla on tutkinnot kansainvälisestä liiketaloudesta (BBA) ja psykologiasta (A.A). Hän on myös ICF-sertifioitu coach (PCC), Systemic Business Coach® ja Systemic Team Coach©.

Prosessissa pääset siis ammentamaan coaching-osaamista johtamisen kehittämisen rautaisilta huippuvalmentajilta ja johtajien kehittäjiltä!

Palautetta Systemic Mentor Coaching© -koulutuksesta

”Ehkä parasta antia Mentor coachingissa oli koulutuksen käytännönläheisyys. Se, että pääsin itse coachaamaan ja sain tulla coachatuksi. Kollegoilta ja kouluttajalta saatu palaute oli todella silmiä avaavaa; sen kuuleminen, miten toiset näkivät ja kokivat oman tyylini coachata oli hyvin opettavaista. Lisäksi kouluttajamme Vesan ammattitaito arvioida coachingia ICF:n kriteerien mukaan antoi erittäin hyvät raamit oman coaching-ammattilaisuuden kehittämiselle.” (osallistujan palaute)

”Systemic Mentor Coachingissa© ei pysytelty vain omien vahvuuksien äärellä, vaan osallistujia todella haastettiin. Se oli herättelevää. Rohkeus kasvoi kaikella tavalla. Omalle epämukavuusalueelle meneminen toi rohkeutta heittäytymiseen nyt ja jatkossa.” (Pauliina Hallama, Trainer, Coach & Growth Agent, Growthroom)

Lue lisää palautteita mentorcoaching-prosessista täältä.

Oppimismatka jatkuu

Systemic Mentor Coaching© -prosessi kuuluu BoMentis, Coaching Housen systeemisten coaching-taitojen kokonaisuuteen, johon kuuluvat myös Systemic Business Coach®– sekä Systemic Team Coaching© -koulutukset. Kysy lisää!

Lisäksi tarjoamme erillisiä tiimicoachingkoulutuksia, mm. Tiimicoachingin perusteet© -virtuaalikoulutus ja Systemic Team Coach©-koulutus. Meidän kauttamme saat ICF:n sertifioinnit niin ACC (Associate Certified Coach) kuin PCC-tasolle (Professional Certified Coach).

Lue lisätietoa ICF:n sertifiointijärjestelmästä tästä.

Kokonaiskesto

3 kk

Koulutuksen hinta

Hinta 2000 € 

Hintoihin lisätään alv 24 %.

Maksu- ja peruutusehdot

Alumnitoiminta

Osallistuessasi avoimiin koulutuksiimme pääset mukaan alumnitoimintaamme somessa ja live-tilaisuuksissa. Lue lisää.

Seuraavat koulutukset

Systemic Mentor Coaching©, paikan päällä oleva & virtuaalinen koulutus

10.9.2024 – 13.12.2024

1. Päivä, 10.9 klo 9-11.30

2. Päivä, 1.11 klo 14-16

3. Päivä, 13.12 klo 14-16

Koulutus koostuu kolmesta ryhmätapaamisesta sekä kolmesta erikseen sovittavasta joko live tai virtuaalisesta yksilötapaamisesta.


Systemic Mentor Coaching©

9.5.2025 – 22.8.2025

1. Päivä, pe 9.5 klo 13-15.30

2. Päivä, ke 18.6 klo 14-16

3. Päivä, pe 22.8 klo 14-16

Koulutus koostuu kolmesta ryhmätapaamisesta sekä kolmesta erikseen sovittavasta joko live tai virtuaalisesta yksilötapaamisesta.

Asiakastarinoita

Systemic Mentor Coaching rohkaisi heittäytymään

Pauliina Hallama

Koulutus: Systemic Mentor Coaching©

Systemic Mentor Coaching© -prosessi oli antoisa ja mieltä avartava kokemus. Prosessin ansiosta omat kehitysalueeni selkiytyivät entisestään ja reflektoinnin kautta kaikki osallistujat oppivat toisiltaan. Systemic Mentor Coachingissa ei pysytelty vain omien vahvuuksien äärellä, vaan osallistujia todella haastettiin. Se oli herättelevää. Rohkeus kasvoi kaikella tavalla.

Lue lisää

Kaikki asiakastarinat
Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste