Minä olen guru - entä sinä? | BoMentis Coaching House

Minä olen guru – entä sinä?

Blogit

Jos joku nimittää itse itsensä guruksi, hymähdämme todennäköisesti epäilevästi.  Meillähän on vallalla sellainen käsitys, että guru tietää kaiken. Entä jos se onkin päinvastoin? Minuun teki suuren vaikutuksen 17 vuotta sitten, kun George Harrison esitti eräässä TV-haastattelussa, että guru merkitsee sanskriitin kielessä pimeyden karkottajaa. Olin silloin innokas yritysjohtaja mutta päätin oitis, että seuraavaksi minusta tulee guru!

Guru karkottaa pimeyttä. Pimeys on tietämättömyyden ja epävarmuuden pimeyttä. Pimeys on sitä tuntematonta, jonka edessä pelko pysäyttää etenemisen. Pimeydenkarkottaja valaisee tietämättömälle tietämyksen, epävarmalle varmuuden ja pelkäävälle rohkeuden edetä tuntemattomaan. Pimeyden karkottaminen alkoi tuntua minusta maailman hienoimmalta tehtävältä.
Vuonna 2002 pimeyden karkottamisesta tuli lopulta minun ammattini. Coachina ja yritysvalmentajana saan karkottaa pimeyttä päivittäin.  Tässä työssä mielenkiintoisinta on, että gurun ei tarvitse tietää kaikkea. Usein riittää myötäihmettelevä kysyminen: Miten sen asian sinusta pitäisi olla? Mitäs eväitä sinulla on jo siihen? Mitähän sinä voisit tehdä itse? Gurun parhaat vastaukset ovat kysymyksiä.

Sinäkin osaat karkottaa pimeyttä. Millainen guru olet?

(P.S. Ihan vain suluissa, tätä ei siis kannata lukea, mutta nyttemmin olen saanut selville, että sanskriitin sanan ”guru” kirjaimellinen merkitys lienee sittenkin ”raskas, kunnioitettu, opettaja” ­ mutta hyvän pimeydenkarkottajan ei tarvitse näistä välittää!)

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste