Materiaalit ja työkalut | BoMentis Coaching House

Huippuvalmentajamme ovat vuosia kehittäneet organisaatioiden johtamis- ja vaikuttamistarpeisiin vastaavia kirjoja, työkaluja ja menetelmiä. Onnistuvaa organisaatiokulttuuria rakennetaan nykypäivänä valmentavan otteella ja systeemisen ajattelun ideologialla.

Opas johtoryhmän kehittämiseen

Lataa opas, jonka avulla pääset johtoryhmän toiminnan kehittämisprosessissa alkuun.

Lataa opas

3 tapaa haastaa - coachingopas

Lataa opas, jossa on vinkkejä yhden coachingin ydintaidon eli haastamisen saloihin.

Lataa opas

Kasvata rohkeutta coachata tiimejä - tiimicoachingopas

Lataa opas, jossa on vinkkejä siihen, kuinka lisätä rohkeutta toimia tiimicoachina.

Lataa opas

Esite: Valmentavat taidot -verkkovalmennus

Valmentavat taidot -verkkovalmennus on BoMentiksen valmentajien kehittämä kaikille organisaation edustajille tarkoitettu opiskelukokonaisuus, joka koostuu useasta eri teema-alueesta. Sitä hyödyntämällä organisaatiosi henkilöstö pääsee kehittämään omia valmentavia tiimityö- ja vuorovaikutustaitoja ajasta ja paikasta riippumattomasti.

Lataa esite

Esite: Systemic Leadership Pulse, SLP

Tähtijoukkueanalyysi Systemic Leadership Pulse©, SLP, on johtoryhmien kehittämiseen tarkoitettu arviointityökalukokonaisuus, jossa on kolme osaa: Johtoryhmän itsearviointi, johtoryhmän mielikuva-arviointi sekä johtoryhmän jäsenten keskinäinen arviointi. Menestyvä johtoryhmä tarvitsee palautetaitoa jatkuvan kehittymisen tueksi!

Lataa esite

Esite: Coaching Leadership Pulse -työkaluperhe

CLP®, on valmentavan kulttuurin kehittämiseen rakennettu arviointi, jossa on omat versiot niin esihenkilöille, vaikuttajille kuin tiimiläisillekin. Lisäksi työkaluperheeseen kuuluu vertailuarviointi, jossa on mahdollista nähdä toiminnan muutos vertaamalla kahta arviointikertaa keskenään.

Lataa esite

Koulutusesite: Systemic Business Coach®

Työelämään suunnattu business coach -koulutus, jossa korostuu systeeminen ajattelu ja valmentava johtajuus

Lataa tästä

Koulutusesite: Systemic Team Coach©

Opiskele tiimityöskentelyn, tiimin johtamisen ja tiimityön kehittämisen ammattilaiseksi.

Lataa tästä

Opas etevään etä- ja hybridikohtaamiseen

Tämä opas tarjoaa työkaluja tulokselliseen etä- ja hybridityöskentelyn johtamiseen huomioiden niin työnteon tehokkuuden maksimoinnin kuin myös uudenlaisen, lokaationeutraalin sosiaalisuuden sekä yhteisöllisyyden tarpeet.

Lataa näyte

Työkalu: Tiimin Onnistumisen Prosessit©

Tiimityö on kompleksista ja siinä on monta näkökulmaa. Tiimin valmentava johtaminen on haasteellista, mutta onnistuessaan hyvinkin innostavaa. Miten saada erilaiset tarpeet, toiveet ja ihmiset työskentelemään yhteisen tavoitteen eteen? Olemme luoneet Tiimin Onnistumisen Prosessit© (TOP 3), jotka huomioon ottamalla onnistunut tiimityö mahdollistuu.

Lataa tästä

Työkalu: Osaamiset vahvuuksina©

Miten hyödyntää tiimin jäsenten erilaista osaamista ja valjastaa piilevät taidot ja hiljainen tieto yhteiseen käyttöön? Osaamiset vahvuuksina© -työkalun tavoitteena on tunnistaa, millaisia osaamisia tiimiläisillä on ja miten ne edistävät tiimin tavoitteen saavuttamista.

Lataa työkalu

Työkalu: 9 tapaa kasvattaa vastuullisuutta

Lataa työkalu, joka sisältää yhdeksän erilaista vastuun ja vastuuttomuuden muotoa. Työkalu on rakennettu hyödyntäen enneagrammi-viitekehystä. Työkalun avulla voit löytää itsellesi tyypillisen tavan toimia ja samalla erityisesti kohdata itsessäsi olevia tyypillisiä vastuuttomuuden piirteitä.

Lataa työkalu

Työkalu: Tiimin tavoitekehä©

Miten te käsittelette tavoitteita tiimissänne? Miten puhutte henkilökohtaisista ja tiimin tavoitteista? Tavoitteiden konkretisointi ja niistä ääneen puhuminen on ainoa tapa saada tavoitteellisuutta osaksi arkea. Lataa työkalu, joka helpottaa liikkeelle lähtöä tiimin tavoitekeskustelussa.

Lataa työkalu

Kirjanäyte: Valmentava tiimin johtaminen

Valmentava tiimien johtamisen taito on tämän päivän organisaation menestystekijä. Valmentava johtamiskulttuuri toteutuu, kun johtamisvastuulliset oivaltavat valmentavaan ajatteluun liittyvän ajattelutavan muutoksen sekä tarpeen jatkuvalle kasvulle ja kehittymiselle. Yksilökeskeisen johtamiskulttuurin tavat eivät enää yksistään riitä, vaan tarvitaan tietotaitoa siitä, miten tiimiä johdetaan.

Lataa näyte

Kirjanäyte: Johtoryhmästä tähtijoukkue

Johtoryhmän rautainen valmentaja Vesa Ristikangas tarjoaa parannuskeinot ja työkalut uudenlaisen menestyksen rakentamiseen.

Lataa näyte

Kirjanäyte: Valmentava mentorointi

Kirjan käytännön esimerkkien ja vinkkien avulla on mahdollista rakentaa molempia osapuolia hyödyttävä luottamuksellinen yhteistyösuhde, jossa molemmat oppivat toinen toisiltaan.

Lataa näyte

Esite: Johtoryhmästä tähtijoukkue

Johtoryhmästä tähtijoukkue-valmennusesitteestä saat pintaraapaisun siitä, mihin ajattelumme johtoryhmävalmentajina pohjautuu.

Lataa esite

Esite: Nordic Team Coaching Academy

Tutustu englanninkieliseen Pohjoismaiden johtavien tiimicoach-kouluttajien ja David Clutterbuckin yhteistyönä kehittelemään huipputason tiimicoaching-koulutukseen. Kouluttajatiimissä mukana BoMentiksen Vesa Ristikangas!

Lataa esite

ICF:n yksilöcoachingin ydinkompetenssit

Lataa ICF:n yksilöcoachingin ydinkompetenssit.

Lataa nyt

ICF:n tiimicoachingin ydinkompetenssit

Lataa ICF:n tiimicoachingin ydinkompetenssit. Tiimicoachingin ydinkompetenssit laajentavat yksilöcoachingin ydinkompetensseja.

Lataa nyt

Kirjanäyte: Stellar Management Teams

Lataa ensimmäinen luku kirjasta Stellar Management Teams (Routledge, 2018). Vesa Ristikankaan ja Tapani Rinteen kirjoittama kirja tarjoaa parannuskeinot ja työkalut uudenlaisen menestyksen rakentamiseen.

Lataa näyte

Kirjanäyte: Valmentava esimies

Huippuvalmentajien kirjoittama teos kertoo kuinka esimiestyö perustuu ennen kaikkea oikeaan asenteeseen, positiiviseen ihmiskäsitykseen ja haluun kehittyä.

Lataa näyte

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste