Johtoryhmästä tähtijoukkue ilman konsulttihöpinää | BoMentis Coaching House

Johtoryhmästä tähtijoukkue ilman konsulttihöpinää

Case Kauniaisten kaupunki

Johtoryhmävalmennus

Kauniaisten kaupunginhallituksen kaupunginjohtajalle asettama tavoite kaupungin johtoryhmän työskentelyn kehittämisestä oli lähtölaukaus valmennusprosessille BoMentiksen kanssa. Johtoryhmän hyvää työskentelyä haluttiin viedä seuraavalle tasolle ja tehdä toimivasta tiimistä tähtijoukkue. Lisäksi johtoryhmän kokoonpanossa tapahtuneet muutokset olivat antaneet aiheen uudelle valmennukselle; edellisestä johtoryhmävalmennuksesta oli kuitenkin vierähtänyt useampi vuosi.

Kaupunginjohtaja Christoffer Masar koki valmennusprosessin onnistuneeksi niin omalta kohdaltaan kuin koko kaupungin johdon osalta:

”Minä ja koko johtoryhmä opimme paremmin tuntemaan sekä itsemme että toisemme, mukaan lukien erot toimintatyyleissämme. 

Sain suoraa ja konkreettista palautetta omasta toiminnastani johtoryhmän vetäjänä sekä kehittämisideoita siitä, miten paremmin luoda sellaiset olosuhteet, jossa kaikille annetaan tilaa ideoida ja haastaa.

Konkreettisia muutoksia johtoryhmän vetäjänä on lisätilan antaminen muille johtoryhmän jäsenille johtoryhmän kokouksissa. Palautteenanto sekä kokoustilanteissa, että niiden ulkopuolella on myös kehittynyt sekä minulla, että koko johtoryhmällä.”

Nyt johtoryhmässä otetaan aikaa asioille ja pysähdytään niiden äärelle

Valmennuksen anti arjessa on johtoryhmän ajankäytön muutos; aikaa annetaan syvällisempään, osallistavaan vuorovaikutukseen.

”Johtoryhmä ottaa jatkossa kerran kuussa enemmän aikaa yhteiselle keskustelulle, jossa fokuksessa eivät ole vain päivänpolttavat asiat ja pitää ainakin kahdesti vuodessa erilliset kehittämispäivät. Johtoryhmässä käydään valmennuksen jälkeen myös monipuolisempaa keskustelua kuin aikaisemmin ja myös ns. hiljaisemmat jäsenet ovat aikaisempaa enemmän äänessä”, Masar mainitsee. 

Johtoryhmälle yhteinen visio ja missio sekä näkyvyyttä ryhmän työlle

”Olemme myös luoneet johtoryhmälle yhteisen vision ja itsellemme asetetut tavoitteet, jotka ohjaavat johtoryhmän työskentelyä ja koko kaupungin johtamista. Nämä ovat toki linjassa kaupunginstrategian kanssa. Johtoryhmän näkyvyyttä on myös lisätty mm. lisäämällä johtoryhmäläisten kuvat ja tiiviit tehtävänkuvaukset kaupungin verkkosivulle”, Masar valaisee valmennuksen vaikutusta.

Ketään ei päästetty helpolla ja hiljaisetkin osallistettiin vuorovaikutukseen

Masar koki valmennuksen seurauksena tulleensa astetta paremmaksi antamaan johtoryhmänsä jäsenille tilaa olemalla itse vähemmän äänessä. Hän koki myös oppineensa tekniikoita hiljaisempien osallistamiseen vuorovaikutukseen.

Kaupunginjohtaja Masar kiittelee BoMentiksen valmentajaa Peter Peitsaloa oikeanlaisesta vaativuudesta; ketään ei päästetty helpolla. Suoraa palautetta annettiin ja saatiin, nyt ei hyssytelty. Asioita pysähdyttiin pohtimaan syvällisemmin eikä kenenkään annettu vetäytyä vuorovaikutuksesta.

Masar suositteleekin valmennusta kaikille, jotka haluavat edelleen kehittää johtoryhmän tai vastaavan ryhmän työskentelyä.

”Fokus oli konkreettisessa arjen työskentelyn kehittömisessä eikä konsulttihöpinässä”, hän päättää.

BoMentiksen johtoryhmävalmennus muovaa hyvästä johtoryhmästä tähtijoukkueen! Ota siis rohkeasti yhteyttä meihin, mikäli mielit nostaa johtoryhmäsi tekemisen seuraavalle tasolle!

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste