Sertifioitu Systemic Business Coach -koulutus | BoMentis Coaching House

Coaching-taidoilla muutoksen ammattilaiseksi

Systemic Business Coach®

Sertifioitu Business Coach -koulutus

Systemic Business Coachiksi® työn ohessa

Systemic Business Coach® -koulutus antaa valmiudet toimia ammattimaisena coachina. Kuuden kuukauden koulutuksen aikana kehitetään osallistujan valmennusosaamista ICF:n määrittelemien ammattimaisen business coachin ydinkompetenssien mukaisesti. Samalla pääset aloittamaan sertifioitumisen kansainvälisen coaching-yhdistyksen, ICF:n, ACC-tason coachiksi.

Systemic Business Coach® -koulutuksessa opiskelija saa käytännön harjoitusta niin coachina toimimisesta kuin coachattavana olemisesta. Osallistuja omaksuu coachingin perusperiaatteet sekä oppii systeemisen coachingin lainalaisuuksia. Vaikuttavaa oppimista tukevat esimerkiksi omat harjoitteluasiakkaat, koulutukseen osallistujista muodostetut sparrausparit sekä kokeneet kouluttajat. Usein sparrausparien keskinäinen yhteistyö jatkuu valmennuksen jälkeenkin tukien coachin roolin vahvistumista. Coach-roolin kasvun ja kehittymisen myötä pääset vahvistamaan coachattavien entistä laadukkaampia keskusteluja ja työelämätaitoja.

Systemic Business Coach® kehittäjille ja johtajille

Koulutus soveltuu monessa eri tilanteessa olevalle työelämän ammattilaiselle. Olit sitten HR-vastuussa, organisaation sisäisen kehittäjän roolissa, esihenkilö- tai johtamisvastuussa, pääset soveltamaan coaching-taitojasi suoraan omaan arkeesi. Koulutus sopii myös sinulle, joka mietit uranvaihtoa ja siirtymistä itsenäiseksi ammatticoachiksi.

Systemic Business Coach® -koulutus ei edellytä sinulta aikaisempaa kokemusta coachingista tai tietyn alan tutkintoa, koska coaching-taidot eivät ole toimialasidonnaisia. Yhteistä kaikille on se, että olet kiinnostunut kehittämään omia valmiuksiasi vaikuttaa ja coachata toisia. Vaikuttamistaitoja tarvitaan kaikkialla!

Se, miten rakennatte ohjelman, oppimismatkan, sisällöt ja rytmit sekä ohjaatte, annatte palautetta, kannustatte jokaista yksilönä, haastatte rakentavalla ja kunnioittavalla tavalla – coachattavan etu ja etiikka edellä – on todellista huipputasoa, maailmanluokkaa.” (Tiina Vuorenmaa, Vice President Human Resources, Kalmar Automation Solutions, Cargotec)

Monipuoliset Systemic Business Coach® -opinnot

Systemic Business Coach® -koulutus on työelämään suunnattu business coach -koulutus jossa korostuu systeeminen ajattelu ja valmentava johtajuus. Systeemisyys auttaa näkemään laajemmin sekä ymmärtämään vuorovaikutussuhteiden moninaisuutta. Koulutuksessa käydään lävitse kourallinen erilaisia systeemisiä työkaluja, jotka on kehitetty yksilöcoaching-tilanteisiin.

Systemic Business Coach® -koulutus toteutetaan paikan päällä Espoon Leppävaarassa. Lisäksi kokonaisuuteen kuuluu ajasta ja paikasta riippumattomia virtuaalivalmennuksia sekä omaan arkeen sovellettavia coaching-harjoitteita. Tarjoamme paikan päällä pidettäviin valmennuksiin aamukahvit ja sämpylät, maittavan lounaan sekä iltapäiväkahvit hedelmävadin kera.

Systemic Business Coach® -livekoulutus: Kestää n. 6 kuukautta, ja muodostuu neljästä moduulista, joista kolme ensimmäistä on yhden päivän ja viimeinen kahden päivän kokonaisuus. Tämän lisäksi kokonaisuuteen sisältyy yksi yhteinen ryhmäcoaching-sessio, joka toteutetaan virtuaalisesti.

Koulutus sisältää 80h ICF:n hyväksymää sisältöä, mm.  

  • 40 h paikan päällä toteutettavaa koulutusta, jossa innostavan koulutuksen lisäksi osallistujat saavat palautetta omasta toiminnastaan coachina
  • 40 h oppimista omalla ajalla, joka sisältää mm.
    • eBon -verkkovalmennuksen tekemistä,
    • Käytännön harjoittelua, jossa sovelletaan valmennuksessa opittuja työkaluja omaan arkeen.
    • Taustakirjallisuuteen tutustumista. Koulutuksen hintaan kuuluu jokaiselle osallistujalle vapaavalintainen kirja valmentajiemme tuotannosta. Vaihtoehtoja ovat mm. kirjat: Valmentava johtajuusValmentava esimiesValmentava mentorointi,
    • sparrauspari- ja pienryhmätoimintaa oman oppimisen tueksi

Kouluttajina kokeneet coaching-ammattilaiset

Kaikki BoMentis Coaching Housen kouluttajat ovat kokeneita johtajien coacheja. Olemme kouluttaneet ammatticoacheja Suomeen jo vuodesta 2012 lähtien. Vuosittain Systeemisiä Business Coach -koulutuksia on toteutettu 2-4 ryhmää.

Arvostettu kansainvälinen coaching-sertifikaatti

Systemic Business Coach® -koulutus on ICF:n LEVEL 1-tason akkreditoitu koulutus. Koulutuksen suorittamalla sinulla on mahdollisuus saada tutkinnollesi myös arvostettu kansainvälinen coach-sertifikaatti (ICF). Saat sertifioinnin ensimmäisen tason (ACC), kun koulutuksen lisäksi suoritat vähintään 100 h dokumentoitua coachaamista, erillisen 10 h Systemic Mentor Coach© -prosessin sekä näytteen omasta tavastasi coachata. Lisäksi sinun tulee tehdä kertaluonteinen CKA-testi (Coach Knowledge Assessment), jossa monivalintakysymysten myötä varmistetaan eettisten ohjeiden ja ydinkompetenssien hallinta. Tarkemmat tiedot sertifioinnista löydät ICF Finlandin sivuilta.

Tarjoamme myös Professional Systemic Business Coach -koulutuksen, joka on LEVEL 2 tason koulutus. Level 2 tason myötä sinulla on valmiudet hankkia itsellesi ICF:n toisen tason sertifioinnin (PCC).

Palautetta Systemic Business Coach® -koulutuksesta

Kokemuksia Systemic Business Coach® -koulutuksesta

”Koulutuksen tosielämää mukailevat käytännön harjoitukset olivat mielestäni todella tärkeitä ja hyödyllisiä. Kouluttajilta saamani henkilökohtainen palaute auttoi minua itseni kehittämisessä. Elämään jäivät valmentavien kysymysten kysyminen ja muiden sparraaminen arkipäivän eri tilanteissa.” (Essi Leskinen, Metso)

”Systeeminen coachaus auttaa tarkastelemaan tavoitetta laajenevana ihmisten ja ilmiöiden välisenä vuorovaikutuksen kehänä. Vaikuttavaa on ollut huomio siitä, miten suhteellisen lyhyillä sessioilla voi päästä asian ytimeen, uusiin oivalluksiin ja viisaisiin vastauksiin. Kysymysten voima on ihmeellinen!” (Minna Tarvainen, Projektikoordinaattori, Vamlas – Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö)

”Systemic Business Coach® -koulutuksessa parasta olivat intensiiviset keskustelut pienryhmissä, monipuoliset ja antoisat harjoitukset sekä niistä saatu henkilökohtainen palaute.” (Annie Laukkanen, henkilöstöpäällikkö, Metsä Group)

”Mielestäni koulutuksessa vuoropuhelu teoriapohjaisen tiedon ja käytännön harjoittelun kanssa oli hienosti tasapainossa. Turvallisessa ja rennossa oppimisympäristössä oli ilo haastaa itseään ja kokeilla uusia asioita. Systemic Business Coach® -koulutus antoi eväät osaamisen kehittämiseen.”
(Antti Keskitalo, kehittämispäällikkö, Työeläkevakuutusyhtiö Elo)

Tutustu muihin osallistujien kokemuksiin Systemic Business Coach® -koulutuksestamme.

Ilmoittaudu tästä.

Kokonaiskesto

6kk

Koulutuksen hinta

Systemic Business Coach® -koulutus

Osallistuja organisaatiosta 3400 €

Osallistuja yksityishenkilönä
2400 €

Hintoihin lisätään alv 24%.

Maksu- ja peruutusehdot

Alumnitoiminta

Osallistuessasi avoimiin koulutuksiimme pääset mukaan alumnitoimintaamme somessa ja live-tilaisuuksissa. Lue lisää.

Seuraavat koulutukset

Systemic Business Coach®, paikan päällä oleva koulutus (24)

13.3.2023-8.9.2023

Moduuli 1, 13.3.2023,
klo 8.30-16.00:
Coachingin perusta, minä coachina

Moduuli 2, 13.4.2023,
klo 8.30-16.00:
Coachingin ydintaidot ja systeemiset työkalut

Moduuli 3, 15.6.2023,
klo 8.30-16.00:
Coachingin kivijalka ja kasvun tekijät

Moduuli 4, 7.-8.9.2023,
klo 8.30-16.00:
Kohti ammattimaista coachaamista


Systemic Business Coach®, paikan päällä oleva koulutus (25)

4.9.2023-19.1.2024

Moduuli 1, 4.9.2023,
klo 8.30-16.00:
Coachingin perusta, minä coachina

Moduuli 2, 12.10.2023,
klo 8.30-16.00:
Coachingin ydintaidot ja systeemiset työkalut

Moduuli 3, 13.11.2023,
klo 8.30-16.00:
Coachingin kivijalka ja kasvun tekijät

Moduuli 4, 18.-19.1.2024,
klo 8.30-16.00:
Kohti ammattimaista coachaamista


Systemic Business Coach® paikan päällä oleva koulutus, IN ENGLISH

Next Systemic Business Coach® -training in English will start once a sufficient
number of participants has been reached. Contact us for more info!

Varaa veloitukseton tapaaminen valmentajamme kanssa

Mikäli mietit coaching-taitojen opiskelua tai haluat sertifioitua ammatticoachiksi, sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus saada kokemus Systemic Business Coach® -koulutuksesta ja pohtia omaa motivaatiota lähteä mukaan koulutukseen.  Varaa maksuton henkilökohtainen aika valmentajatapaamiseen. Yhteisen ajan myötä saat mahdollisuuden päästä testaamaan yhtä systeemisen coachingin työkaluista. Voit lisäksi kysyä mieltäsi askarruttavia kysymyksiä koulutuksesta.

Varaa aika

3 tapaa haastaa - coachingopas

Lataa opas, jossa on vinkkejä yhden coachingin ydintaidon eli haastamisen saloihin.

Lataa opas

Asiakastarinoita

Valmentamistaitoa arjen eri tilanteisiin

Case Metso

Koulutus: Systemic Business Coach®

Essi Leskinen on aina ollut kiinnostunut valmentavasta tavasta auttaa yksilöitä ja ryhmiä oppimaan ja kehittymään. Työssään kansainvälisissä HR:n kehitystehtävissä Metsolla hän on huomannut coaching-taitojen tarpeellisuuden. Lisääntynyt kiinnostus ja huomio siitä, miten hyödyllisiä valmentavat taidot ovat omassa työssä, saivat Essin osallistumaan Systemic Business Coach® -koulutukseen.

Lue lisää

Kaikki asiakastarinat

Tiesitkö, että BoMentis, Coaching House on HY+ luotettava kumppani?

Tutustu HY+ palveluihin

Etsitkö yksilöllistä, tarpeisiisi räätälöityä valmennusta organisaatiosi esihenkilöille?

Tutustu esihenkilövalmennuksiimme

Esihenkilövalmennukset
Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste