Marjo-Riitta Ristikangas | BoMentis Coaching House

Marjo-Riitta Ristikangas

Founding Partner & Executive Coach

Uskon, että ihmisissä on valtava määrä potentiaalia, voimaa ja rohkeutta sekä halua ja kyky kehittyä. Positiivisuus on lähtökohta. Tahto on voimavara. Tavoitteellisuus on onnistumisen edellytys.

Katso esittelyvideo

Menestyvä johtaja on innostava valmentaja ja mahdollisuuksien näkijä. Hän uskoo toisten potentiaaleihin, ja kannustaa yksilöitä ja tiimiä kehittymään parhaimpaansa. Tavoitteet ja visiot näyttävät suuntaa, jota yhteistyössä lähdetään saavuttamaan.

Marjo-Riitta on BoMentis Oy:n toimitusjohtaja, jossa hänen työnkuvaansa kuuluu kokonaisvaltaisten valmentava johtajuus -ohjelmien ja organisaatiokulttuurinmuutoshankkeiden konseptointi ja toimeenpano asiakasorganisaatioissa. Executive Coach Marjo-Riitta Ristikangas on suomalaisen coaching-toimialan uranuurtaja ja valmentavan johtamisen pioneeri.

Kouluttajan roolissa Marjo-Riitta yhdistää kiinnostuksen ryhmän dynamiikasta ja siihen vaikuttamisesta sekä henkilökohtaisen oppimisprosessin lainalaisuuksista. Työkseen hän coachaa pääasiassa ylintä johtoa niin yksityisellä kuin julkisellakin sektorilla.

Marjo-Riitta on valmentavan johtajuuden ja vaikuttamisen todellinen suunnannäyttäjä. Hän on kirjoittanut kirjat Valmentava johtajuus (7. painos, 2019), Valmentava esimies (3. painos, 2018), ja Valmentava mentorointi (2019), joissa hän kiteyttää ajatteluaan johtajuudesta, joka keskittyy yksilön ja ryhmien potentiaalin käyttöönottoon. Teokset ovat edelleen luetuimpien ammattikirjojen joukossa ja antaneet monelle lukijalle uuden suunnan työelämässään.

Marjo-Riitalla on 20 vuoden kokemus johtajuuden ja tiimien kehittämisestä. Valmentavan johtajuuden ja esihenkilötyön jatkuva kehittäminen asiakkaiden tarpeita vastaavaksi on hänen intohimonsa.

Marjo-Riitta on ollut mukana tuomassa coachingia Suomeen 2000-luvulla. Hän on innokas kehittäjä, joka nauttii olla mukana erilaisissa ammattiryhmissä. Hän on ollut hallitusvastuussa mm. Suomen Coaching -yhdistyksen ja Suomen Sosiaalipsykologit ry;ssä. Lisäksi hän on yksi ICF-Finlandin (International Coach Federation) perusjäsenistä sekä sen ensimmäisen hallituksen eettisen toiminnan vastuujäsen. Vuosina 2011–2018 Marjo-Riitta toimi Suomen coachingin ja mentoroinnin eettisessä toimikunnassa ja oli toimikunnan puheenjohtajana vuosina 2015–2018. Marjo-Riitta valittiin vuoden coachiksi vuonna 2020.

Koulutukseltaan Marjo-Riitta on valtiotieteiden maisteri (VTM), sosiaalipsykologi, ICF-sertifioitu yksilöcoach (PCC) sekä ICF-sertifioitu tiimicoach (Advanced Certification in Team Coaching (ACTC)), EMCC-akkreditoitu yksilöcoach (European Individual Accreditation (EIA), Practitioner-tasolla), EMCC-akkreditoitu tiimicoach (Individual Team Coaching Accreditation (ITCA), Practitioner-tasolla), psykodraamaohjaaja (CP) ja työnohjaaja, NLP Master sekä terveydenhoitaja. Marjo-Riitta on lisäksi sertifioitunut analyysityökalujen käyttäjä (mm. DISC©, Narrative Big Five, Coaching Leadership Pulse®, Systemic Leadership Pulse©).

 

Johdon valmentajana Marjo-Riitta

  • ei päästä asiakkaitaan helpolla vaan haastaa arvostavasti
  • vie asiakkaansa näkemään asioita laaja-alaisemmin ja luomaan uusia toimivia vuorovaikutussuhteita kanssapelaajiin
  • osaa esittää yllättäviä ja voimaannuttavia kysymyksiä, jotka haastavat ajattelua ja saavat toimimaan uudella tavalla.

Kirjallinen tuotanto

  • Valmentava tiimin johtaminen. Systeeminen ajattelu ja yhdessäohjautuvuus onnistumistekijöinä. (& Ristikangas, Marjo-Riitta & Ristikangas, Victoria & Ristikangas, Vesa) Alma Talent. 2023, 2. painos.
  • Valmentava mentorointi – Opas tehokkaaseen vuorovaikutukseen. (& Ristikangas, Marjo-Riitta & Alatalo, Marjut) Kauppakamari 2020.
  • Valmentava mentorointi (& Ristikangas, Vesa & Alatalo, Marjut) Kauppakamari 2019.
  • Valmentava esimies. Onnistumisia palvelevat positiot. (& Grünbaum, Leni) 3. painos 2018. Alma Talent.
  • Valmentava esimies, sähköinen kirja (& Grünbaum, Leni) SanomaPro 2013. Alma Talent.
  • Valmentava johtajuus (& Ristikangas, Vesa) 7. painos 2019. Alma Talent.

Artikkelit

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste