Mitä on Inner Development Goals eli IDG?
Inner Development Goals on syntynyt tutkijoiden, asiantuntijoiden ja organisaatioiden yhteistyönä, joissa keskitytään johtamiseen, koulutukseen ja yhteiskunnalliseen muutokseen.
Inner Development Goals on syntynyt tutkijoiden, asiantuntijoiden ja organisaatioiden yhteistyönä, joissa keskitytään johtamiseen, koulutukseen ja yhteiskunnalliseen muutokseen.
Johdon valmentaja Virpi Takala kertoo omista toimivista resilienssi muskeleistaan, jakaa käytännönläheisiä vinkkejä, asiantuntevaa näkökulmaa ja inspiroivia oivalluksia, jotka auttavat sinua hallitsemaan stressiä, vahvistamaan henkistä kestävyyttä ja löytämään tasapainon kiireisen arjen keskellä.
Uuden vuoden aloitukseen liittyy aina odotuksia, toiveita ja konkreettisia tavoitteita. Millaiset tavoitteet sitten ovat hyviä työkontekstissa? Kuuntele valmentajamme Tommi Rantamäen vinkit!
Onneksi joulu saapuu aina vuoden loppuun katkaisemaan kaiken kasaantuneen kiireen, ja tarjoaa hetken hengähtää, viettää aikaa läheisten kanssa ja kerätä uutta energiaa. Miten virittää itsensä takaisin sopivaan rytmiin, ja löytää rutiinit tauon jälkeen? Kuuntele Executive Coach Tommi Rantamäen vinkit!
Hyvää joulua! Huipennamme sosiaalisessa mediassa tänä vuonna jakamamme joulukalenterin joulupukin coachaushetkeen. Lahjatuotanto on käynyt viime aikana kuumana, jo ties monetta kertaa. Mihin kysymyksiin joulupukki haluaa löytää tässä kohtaa prosessia vastauksen. Arvaatko?
Kuuntele podcastistämme, kun Executive Coach Vesa Ristikangas kertoo hyväksi kokemansa 3 vinkkiä itsemyötätuntoon arjessa.
Jokainen tarvitsee johtamista ja jokaisella on oikeus hyvään johtamiseen. Usein emme kuitenkaan ymmärrä, mitä eri organisaatiomallin eri tasoilla tehdään.
Työpaikoille tarvitaan keinoja, jotka huomioivat ihmisten motivoitumisen tavat ja työn tuottavuuden. Työn merkityksellisyyden kokemus ja jatkuva työssä innostuminen ovat nykypäivän vaateita. Valmentava ote kehittämisen mallina on syntynyt ja kehittynyt juuri näihin tarpeisiin.
Saimme olla kesällä 2024 Suomen Coaching-yhdistyksen 20-vuotisjuhlassa juhlistamassa kuluneen vuoden coachia. Valinta kohdistui tiimicoachkouluttajaamme Peter Peitsaloon. Jee! Onnea! Mahtavaa!!
Tiesitkö, että dialogi on oppivan organisaation perusta? Tuoreessa podcast-jaksossa Executive Coach Kati Lanu kertoo mm. Mitä dialogisuus on – ja mitä se ei ole? Mitä tarvitaan toimivaan dialogiin? Mikä on dialogisen keskustelun tavoite?
Miksi EI -sanan sanominen usein onkin niin vaikeaa, vaikka se on erittäin tärkeää? Miksi oman hyvinvoinnin ja omien tavoitteiden riistäminen on niin helppoa? Kuuntele Kati Lanun oivalluttavat vinkit siihen, miten kehittää omaa taitoa sanoa tarvittaessa ei.
Tiesitkö, että aktiivinen työkaveruus tukee tiimin ja työyhteisön hyvinvointia? Executive Coach Kati Lanu pohtii tuoreessa podcastissa, miten jokainen voi työyhteisön jäsen voi toimia aktiivisena työkaverina arjen työssä.
Kun ryhmä ihmisiä kokoontuu, syntyy aina monenlaisia tilanteita. Ryhmässä on aina oma kulttuurinsa ja tilanne muuttuu vielä, kun coach astuu mukaan kuvaan. Kokeneellekin yksilöcoachille ryhmäilmiöt voivat olla hämmentäviä. Vielä haastavampaa on, jos niitä ei tunnista tai käsittele ollenkaan. Lue, mitä eroa yksilö- ja tiimicoachingilla on ja innostu kehittämään osaamistasi!
Tänään on hyvä hetki pysähtyä unelmien äärelle - mistä sinä tänään unelmoit, onko se jotain konkreettista kuten esimerkiksi matka, uusi suunta työelämässä tai opinnoissa, vaiko jotain muuta? Kuuntele podcastistamme, mistä johdon valmentajamme Vesa Ristikangas tänään unelmoi.
Johdon valmentajamme Vesa Ristikangas vieraili Pirha Akatemian Akatemian vartti -ensimmäisessä podcast-jaksossa. Valmentava johtaminen ja valmentava työote ovat yleistyneet johtamismalleina, myös Pirkanmaan hyvinvointialueella. Mutta mitä nämä käsitteet tarkoittavat, miten ne eroavat perinteisestä johtamisesta, ja mitä hyötyä niistä on organisaatiolle?
Kun valmentajana kuulen, että tiimissä on keskinäinen luottamus korkealla tasolla eikä ole mitään kehitettävää, ei ongelmia, ei haasteita, ei hankaluuksia, eikä erimielisyyksiä, höristän aina hieman korviani. Ketkä ovat äänessä ja miten, ketkä eivät? Aina ei psykologinen turvallisuus ja tiimiläisten keskinäinen luottamus ole kaikkien osalta niin korkealla kuin on kuviteltu.
Erilaiset johtoryhmän yhteistyötä hajottavat ilmiöt ja yksilölliset toimintatavat nakertavat tekemisen tehokkuutta. Johtoryhmässä on erilaisia ankeuttajia, kuten: Tuhahduksia ja silmien mulkoilua, erilaisia mielensäpahoittamisen osoittamista. Uudet ideat tyrmätään tai vaiennetaan kuoliaaksi...
Ahdistaako? Koetko ärtymystä? Väsymystä? Vai jopa kiukkua? Haastavat tunteet ovat monelle esihenkilölle ja ihmisten johtajille tällä hetkellä arkipäivää. Kaikkea on liikaa, eivätkä globaalit ongelmat tai oman organisaation muutosneuvottelut ainakaan helpota arkea.
Muutos ei ole koskaan helppo, varsinkaan jos muutoksen pitäisi tapahtua organisaation sisällä. Muutoksessa on mukana useampi osatekijä ja joissakin tapauksissa muutokseen ei haluta osallistua tai osallistuminen on vähäistä muilta osapuolilta. Tarvitaan siis eri näkökulmien ymmärtämistä - systeeminen ajattelu saattaa olla vastaus ongelmiin.
On helppo todeta, että olen hyvä kuuntelija. Lääketieteellisesti katsottuna korvani ovat kunnossa, kuuloelimeni ovat toimivat. Kuuntelun psykologinen taso sitä vastoin taas tuottaa kuuntelemisesta hyvin kompleksisen kokonaisuuden, josta yksinkertaisuus on kaukana.