Arkistot: Blogit | BoMentis Coaching House
Näytä blogit aihealueelta:
Blogit
blogi

Yksinäisyys, mitä jos joku kysyisi kuulumisiani…

Moni on yksinäinen. Se on nykypäivän ”riesa”. Olla yksin kokemuksellisesti, vaikka olisikin muiden seurassa. Ne, jotka eivät koe yksinäisyyttä, eivät tällaista yksinäisyyttä ymmärrä tai se voi olla vaikeaa ymmärtää.

Blogit
blogi

Coachingin työnohjauksen hyödyt – mistä oppimisessa ja kasvussa on kyse?

Olen saanut systeemisenä business coachina ja tiimien valmentajana valtavan paljon käytännönläheisiä hyviä vinkkejä ja viisautta osallistumalla BoMentiksen sisäiseen coachien työnohjaukseen viimeisen vuoden aikana. Olen oman kokemukseni pohjalta pysähtynyt pohtimaan, mikä tekee oppimisen mahdolliseksi ja mistä siinä on oikein kyse.

Blogit
blogi

Mitä on konfliktikompetenssi?

Konfliktikompetenssi on kykyä tuoda vaikeita asioita rakentavasti käsittelyyn siten, että tapahtuisi osapuolten vuoroon vaikuttamista. Arkikielellä konfliktikompetenssi on sivistynyttä ja rakentavaa riitelyä, jossa osapuolilla on kykyä sietää epämiellyttävää olotilaa.

Blogit
blogi

Ratkaisun avaimia haastavaan tiimiin

Tiimeissä esiintyy monenlaisia haasteita, jotka lähes aina liittyvät syvimmiltään ja yksinomaan ihmisten erilaisuuteen. Meillä kaikilla on omat lapsuuden ja eletyn elämän kautta juurtuneet tapamme kommunikoida muiden kanssa ja reagoida ympäristöömme. Erilaisuus ei ole kuitenkaan huono asia tai este hyvälle ja tuottavalle tiimityölle.

Blogit
blogi

Miten saada porukka puhumaan?

Ihmisten kanssa toimiessa on muutamia lainalaisuuksia, jotka aina pitävät paikkansa ja sen lisäksi on hurja kirjo ihmisyyteen liittyvää yllätyksellisyyttä ja asioita, joita ei voi suunnitella. Lue kolme vinkkiä, miten saada porukka mukaan keskustelemaan.

Blogit
blogi

Tiimicoaching tulevaisuuden kehittämistapa

Tiimicoaching on vahvistumassa yhdeksi vaikuttavimmista tiimien kehittämismenetelmistä. Se on myös yksi nopeimmin kasvavista coachingin aloista tällä hetkellä.

Blogit
blogi

Valmentava johtajuus kuuluu kaikille

Työpaikoille tarvitaan keinoja, jotka huomioivat ihmisten motivoitumisen tavat ja työn tuottavuuden. Työn merkityksellisyyden kokemus ja jatkuva työssä innostuminen ovat nykypäivän vaateita. Valmentava ote kehittämisen mallina on syntynyt ja kehittynyt juuri näihin tarpeisiin.

Blogit
blogi

Kuinka suuri pelkopallo on taskussasi?

Olen pohtinut tätä asiaa monia kertoja elämäni aikana ja yrittänyt ymmärtää, miksi annamme pelolle niin paljon valtaa. Miksi annamme pelon lyhentää unta, nostattaa pulssia, saada äänen värisemään tai posket punastumaan? Voisiko se olla pelko epäonnistumisesta?

Blogit
blogi

Johtajan hyvinvointi arjessa

Monelle johtajalle säännöllinen pysähtyminen oman hyvinvoinnin ja voimavarojen tarkasteluun vaikuttaa olevan yllättävän harvinaista. Ainakin itselleen ominaisten hälytysmerkkien tunnistaminen ja kuunteleminen tulisi mielestäni olla johtamisvastuussa olevien viikko-ohjelmassa.

Blogit
blogi

Eikö johdon odotukset kohtaa johdettavien työn tulosten kanssa?

Melkein jokaisessa työkuviossa, jonka haasteista kuulen avauduttavan, on sama ongelma läsnä: johdon sanotaan vaativan liikaa, joka toisinaan sitten stressaa, vie yöunia ja vie hyvää mieltä pois vapaa-ajallakin. Miten tästä oravanpyörästä pääsisi pois?

Blogit
blogi

VALMENTAVA JOHTAJUUS on asenne, joka antaa avaimet onnistumisiin

Jo Sokrates oivalsi aikoinaan, että innostus siivittää oppimista ja kehittymistä. Valmentavalla asenteella ihmiset kehittyvät rytisten ja onnistumisia syntyy väistämättä. Näin tehden toisetkin yksilöt ottavat vastuuta tekemisestään ja kokevat olevansa osa jotain suurempaa kokonaisuutta.

Blogit
blogi

Palaute on pikatie luottamuksen rakentamiseen

Aloitin palautteenannon noin 5 vuotta sitten ja tie on ollut haastava. Helpottaakseni palautteenantoa oli hyvä oppia millä tyylillä ihmiset ottavat palautteen vastaan (hyökkääjä, selittäjä, vetäytyjä, pysähtyjä, kiinnostuja vai kehittyjä). Koin suuria haasteita tilanteissa, jossa palautteen vastaanottaja oli selittäjä.

Blogit
blogi

Tiedostatko, miten käsittelet stressiäsi?

Tiesitkö, että ihmisen mieli turvautuu puolustuskeinoihin käsitelläkseen stressiä ja ahdistusta?

Blogit
video

Miten rakentaa luottamusta työyhteisön arjessa?

Valmentajamme Marjo-Riitta ja Vesa Ristikangas puhuvat siitä, miten luottamus näkyy työyhteisön arjessa? Olemassa on monia tapoja, joilla voimme rakentaa luottamusta toisiin.

Blogit
blogi

Yhteistyötä ja unelmointia yhdessä

Kokoonnuimme koko BoMentiksen ydin-porukalla visioimaan tulevaisuuttamme ja yhteistyön kehittämistä kauniisiin Ellivuoren maisemiin elokuun alussa. Kaksipäiväisen tapaamisen aikana heräsi monenlaisia ajatuksia siitä, mitä me haluamme tulevaisuudessa olla.

Blogit
blogi

Työelämätaitoja ei tarvitse oppia kantapään kautta

Työelämän käytännön arki on paljon monimutkaisempaa kuin mitä tietokirjoissa esitetään. On helppo lukea ohjeita siitä, kuinka tulisi toimia, miten käyttäytyä ja miten ottaa toiset huomioon, mutta haaste ilmenee toteuttamisvaiheessa.

Blogit
blogi

Konflikteista kohti yhdessäohjautuvaa tiimiä

Kun työyhteisön huonoa ilmapiiriä tai konfliktitilannetta ryhdytään ratkomaan, tavoitteeksi voidaan määritellä sovun ja työrauhan saavuttaminen. Mutta mitä työrauha tarkalleen ottaen tarkoittaa käytännössä?

Blogit
blogi

Valmentavat taidot -verkkovalmennus haastaa, sitouttaa ja palkitsee

Minulla oli tänä keväänä ainutlaatuinen tilaisuus perehtyä Valmentavat Taidot ‑verkkovalmennukseen BoMentiksen ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulun yhteistyön puitteissa.

Blogit
blogi

Miten saada lisää vaikuttavuutta johtamisvalmennuksiin?

Jos olet miettinyt, miten paljon rahaa organisaationne on käyttänyt koulutuksiin tai valmennuksiin ja mitä tuloksia on saatu, tämä blogi on tarkoitettu juuri sinulle.

Blogit
video

Vaikuttava johtoryhmän arviointi, Systemic Leadership Pulse© -tähtijoukkueanalyysi

Videolla johdon valmentajamme Vesa Ristikangas kertoo johdon arviointityökalun, Systemic Leadership Pulsen© hyödyistä.

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste