Kouluttautuminen coachiksi on investointia itseen | BoMentis Coaching House

Kouluttautuminen coachiksi on investointia itseen

Blogit
blogi

Kouluttautuminen coachiksi on iso investointi itseen. Vaikutukset näyttäytyvät parhaimmillaan sekä ammatillisella että henkilökohtaisella tasolla. Näin myös hyvässä prosessissa tulisi tapahtua, sillä coachingia tehdään tietotaidon ohella pitkälti omalla persoonalla.

Valtaosa coachingkoulutusten sisällöistä keskittyy coachingin ydintaitoihin, näiden teoreettisiin taustoihin ja käytännön sovelluksiin. Keskiössä ovat myös eettisten kysymysten läpikäynti sekä käytännön coachingharjoittelu. Yhdistämällä teoriaa ja käytäntöä, luodaan oppimisympäristö, joka vaikuttaa sekä opiskelijoiden ammatilliseen että henkilökohtaiseen minään. Niihin puoliin, joita coach työssään tarvitsee.

 

Kuva 1: Coachiksi kehittymisen prosessi

Oma prosessini coachiksi

Kiinnostuin coachingista työnohjauksen kautta. Aikaisemmassa elämässäni istuin säännöllisesti ryhmätyönohjauksessa ja sain mahdollisuuden tutustua erilaisiin konsultaatiotyön menetelmiin. 2007 perustin coachingia, työnohjausta ja tiimivalmennuksia tarjoavan yrityksen. Osaamisen kartuttua, palvelutarjonta laajeni myös coachkoulutusten järjestämiseen.

Päätös kouluttautua coachiksi kuuluu elämäni parhaimpien päätösten joukkoon. Ammatillisesti kouluttautuminen on tarjonnut minulle aitiopaikan olla mukana erilaisissa kehittämisprosesseissa, joista tiimeistä on kuoriutunut timantteja tai joissa nuoret esimiehet ovat kasvaneet vastuullisiksi johtajiksi. Olen oppinut valtavasti organisaatioiden dynamiikasta ja näiden kehittämisen lainalaisuuksista. Lisäksi kouluttautuminen ja sen jälkeiset työtehtävät ovat mahdollistaneet minulle kokonaan uuden uran.

Koulutus ja eri kehittämistehtävät ovat myös kasvattaneet minua ihmisenä. Uusien asioiden opiskelu sekä käytännön työ coachina jättää aina jälkensä. Se, kun asiakas käsittelee omia kehittymishaasteitaan tai iloitsee tavoitteidensa saavuttamisesta koskettaa ajoittain henkilökohtaisella tasolla ja käynnistää itsessä prosesseja, jotka tukevat ihmisenä kasvua. Kuulostaa melko eeppiseltä, mutta näin tämä vaan on. Luottamukselliset ja avoimet keskustelut, joissa ihmiset puhuvat kehittymisen tarpeistaan, synnyttävät myös peilauspinnan coachin omalle kehittymiselle.

Sinustako coach?

Mikäli olet kiinnostunut kouluttautumaan coachiksi, kannattaa harkita osallistumista Systemic Business Coach -koulutukseen. Koulutuksen vahvuutena systeemisen teorian opiskelun ohella on käytännön ja teorian onnistunut yhteensovittaminen. Coachiksi kehittymisessä keskeistä on myös se, että opinnot mahdollistavat riittävän ajan ja mahdollisuuden keskittyä coachingin ydinkysymyksiin. Oman kokemuksen mukaan Systemic Business Coach -koulutus vastasi tähän hyvin. Yllättävää myös oli se, että koulutus antoi itselle uutta siitäkin huolimatta, että ihan perustiedoilla koulutusta aloittanut.

Systemic Business Coach -koulutus sopii erinomaisesti sekä coaching-uraa aloitteleville että systeemisestä viitekehyksestä kiinnostuneille ammattilaisille. Jo kokeneemmilla coacheilla tai konsulteilla on mahdollisuus osallistua Systemic Team Coach© -koulutukseen. Tervetuloa mukaan!

Koulutusesite: Systemic Business Coach®

Työelämään suunnattu business coach -koulutus, jossa korostuu systeeminen ajattelu ja valmentava johtajuus

Lataa tästä

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste