EMCC-akkreditointijärjestelmä | BoMentis Coaching House

EMCC akkreditointijärjestelmä

Kattava kansainvälinen coachien ja mentorien akkreditointijärjestelmä

EMCC eli European Coaching and Mentoring Council-yhdistys on yksi ammatticoachien kattojärjestöistä. EMCC on luonut arvostetun akkreditointijärjestelmän, jonka avulla mm. coachingia hankkivat asiakkaat voivat arvioida, kuka on pätevä ja kuka ei. Akkrediointijärjestelmä edistää myös alan standardien yhtenäistämistä ja parhaiden käytäntöjen jakamista.

EMCC-akkreditointijärjestelmä on todella kattava ja sen erityisyys on vahva panostus coachin reflektio-osaamisen kehittämiseen. He tarjoavat akkreditointipolut mm. yksilöcoacheille, tiimicoacheille ja coachingin työnohjaajille. Lisäksi he myöntävät kouluttajaorganisaatioille laatupalkinnot, joilla koulutetaan ammattimaisia yksilö- ja tiimicoacheja sekä coachingin työnohjaajia.

Tällä sivulla esittelemme tarkemmin EMCC:n coachien ja mentoreiden yksilö- ja tiimicoaching akkreditointijärjestelmää.

Mikä on akkreditointi?

EMCC:n akkreditointi on todistus siitä, että coach osaa toimia EMCC:n ammattietiikan mukaisesti ja että hänen toimintansa coachina pohjautuu kahdeksaan coachingin ja mentoroinnin kompetenssikategoriaan. Voit tutustua lisää kompetensseihin täältä: EMCC competence framework. Akkreditointi tarjoaa siis coacheille selkeät ja kansainvälisesti vakiintuneet perusraamit siitä, miten coachingia tulisi tehdä.

Coach-sertifioinnin hyötyjä

Kansainvälisen akkreditoinnin hankkiminen on tärkeää coachien ammattikunnalle, koska sillä varmistetaan tarjotun coachingin laatu. Akkredioitu coach on ammatticoach, sillä hän on saanut virallisen todistuksen ammattitaidostaan ja pätevyydestään. Akkreditointi auttaa asiakkaita tunnistamaan pätevät coachit ja koulutusorganisaatiot. Kun coachilla tai mentorilla on EMCC:n akkreditointi, hän on osoittanut läpäisseensä EMCC:n tutkimuspohjaiset pätevyysstandardit.

Neliportainen EMCC:n akkreditointijärjestelmä sekä yksilöcoaching- että tiimicoaching-sertifioinnille

EMCC on rakentanut ainoana toimijana maailmassa järjestelmän, jossa sekä yksilö- että tiimicoacheille on oma neliportainen akkreditointijärjestelmä. Tasot ovat

  1. Foundation (F)
  2. Practitioner (P)
  3. Senior Practitioner (SP)
  4. Master Practitioner (MP)

Yksilöcoachit voivat hakea akkreditointia, joka noudattaa EIA:n eli European Individual Accreditation määrittelemiä kriteereitä. Vastaavasti tiimicoachit voivat hakea akkreditointia, joka noudattaa ITCA:n eli Team Coaching Individual Accreditation mukaisia kriteerejä.

EMCC:n coaching-akkreditoinnit on jaettu vaativuustason, koulutuksen sekä asiakaskohtaamisten määrän mukaan. Taso kertoo asiakkaalle esimerkiksi, kuinka paljon kokemusta coachilla on. Vertailun vuoksi EMCC:n Practitioner-taso vastaa kutakuinkin ICF:n ACC-tasoa, Senior Practitioner PCC-tasoa ja Master Practitioner MCC-tasoa. Foundation-tasoa ei ICF tunnusta. (Lue lisää ICF:n sertifiointijärjestelmästä täältä)

Yksilöcoaching akkreditoinnin eli EIA:n osalta Suomessa on 12 F tason-sertifioinnin omaavaa coachia, 3 P tason-sertifioinnin omaavaa coachia, 11 SP tason-sertifioinnin omaavaa coachia ja 4 MP tason-sertifioinnin omaavaa coachia. ITCA sertifiointi on Suomessa 11 henkilöllä. (2/2023)

Yksilöcoaching akkreditointi: European Individual Accreditation, EIA*

* Lue lisää EIA:sta EMCC Globalin sivuilta.

EMCC:n yksilöcoach akkreditoinnin hakemisen voi tehdä monella eri tavalla, mm. laatupalkinto EQA koulutuksen käymällä (tutustu EQA-laatupalkinto koulutuksiin) tai vastaavan kuin EQA-koulutuksen käymällä (esim. Systemic Business Coach®). Tutustu hakuedellytyksiin tarkemmin EMCC Globalin sivuilta.

Tiimicoaching akkreditointi: Team Coaching Individual Accreditation, ITCA**

** Lue lisää ICTA:sta EMCC Globalin sivuilta.

Tiimicoaching-sertifioinnin voit hakea VAIN käymällä TCQA-laatupalkinnon saaneen koulutuksen. Tutustu niihin täältä.

UUTUUS! BoMentis – Coaching Housen tiimicoach-koulutus näyttää suuntaa

Kesäkuussa 2023 BoMentis, Coaching Houselle myönnettiin ensimmäisenä koulutustalona koko pohjoismaissa TCQA-laatupalkinto Practitioner-tasolla Systemic Team Coach© -koulutuksesta. Käymällä kyseisin koulutuksen osallistujalla on mahdollisuus hakea tiimicoach-akkreditointia, ITCA:ta.

Sertifioinnin voimassaoloaika ja ohjaus jatkuvaan oppimiseen

EMCC:n sääntöjen mukaisesti akkreditointi on voimassa 5 vuotta, minkä jälkeen sen voi uusia samalla tasolla tai tavoitella seuraavan tason sertifiointia. Lisäksi EMCC edellyttää jatkuvaa oppimista, joka on nimetty Continuous Professional Development eli CDP tunneiksi. CDP tunteja voit kerätä joko käymällä CDP-hyväksyttyjä koulutuksia ja opiskelemalla itsenäisesti.

Miten aloittaa matka kohti akkreditointia?

Ilmoittaudu koulutukseen. Koulutuksen käyminen on ensimmäinen askel. Tervetuloa!

Akkredioinnin saamisen kesto

Kokonaisuudessaan EMCC:n akkreditoinnin saaminen on monivaiheinen prosessi, mutta askel kerrallaan matka selkeytyy. Akkreditoinnin saamiseen saattaa mennä useita vuosia, sillä esimerkiksi coachingtuntien kerääminen vaatii aikaa.

Uuden TQCA-laatupalkinnon myötä saat tiimicoach-akkreditoinnin kauttamme helposti käymällä Systemic Team Coach© -koulutuksen. Ilmoittaudu mukaan!

Lisätietoja työnohjaus-akkreditoinneista sekä koulutusorganisaatioiden laatupalkinnoista

Lue lisää EMCC:n tarjonnasta EMCC Globalin nettisivuilta

  • työnohjaus yksilön akkrediointi: lue lisää
  • työnohjaus koulutusorganisaation laatupalkinto: lue lisää
  • yksilöcoaching koulutusorganisaation laatupalkinto: lue lisää
  • tiimicoaching koulutusorganisaation laatupalkinto: lue lisää.
Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste