Systemic Team Coaching -koulutus | BoMentis Coaching House

Kehity tiimicoachingin huippuosaajaksi

Systemic Team Coach©

Systeemisten tiimivalmennustaitojen osaajaksi

Haluatko viedä tiimien valmentamisen uudelle tasolle? Etsitkö laadukasta ja kansainvälisesti  tunnustettua koulutusta? Systemic Team Coach© -koulutus on ainutlaatuinen coaching-koulutus niin Suomessa kuin maailmalla. Koulutus on Suomen ensimmäinen sekä ICF:n että EMCC:n akkreditoima ohjelma, ja pohjoismaiden ensimmäinen ja ainoa laatupalkinnolla palkittu EMCC:n koulutus. Lisäksi saat ohjelmasta 40 ICF:n CCE-pistettä.

Olemme yksi tiimicoachingin kehittämisen edelläkävijöistä, ja kuulumme mm. kansainväliseen Global Team Coaching Instituuttiin. Global Team Coaching Institute (GTCI) on osa WBECS-verkostoa, jossa professorien David Clutterbuckin ja Peter Hawkinsin johdolla olemme luomassa yhteisiä käytäntöjä tiimien coachaamiselle.

Koulutuksen tavoitteena on

 1. Rakentaa ja vahvistaa yksilöllistä tiimicoach-identiteettiä.
 2. Tarjota tiimicoach-työkaluja systeemisen tiimicoach-prosessin toteuttamiseen.

Koulutus antaa osallistujalle valmiudet

 1. Soveltaa systeemistä ajattelu- ja toimintatapaa tiimicoaching-prosessin eri vaiheissa.
 2. Toteuttaa tiimin toimivuuden arviointeja, jotka tukevat tiimin kehittymistä.

Systemic Team Coach© -koulutuksen toteutus ja sisältö

Systemic Team Coach© -koulutuksessa syvennytään tiimien coachaamisen käytäntöön ja teoriaan. Ainutlaatuista koulutuksessa on se, että jokainen osallistuja soveltaa ohjatusti oppimaansa aidon tiimin kanssa. Koulutus kestää yhteensä noin puoli vuotta, jonka aikana toteutetaan 7 lähipäivää, aidon asiakastiimin kanssa tehtävä harjoittelu sekä siihen liittyvä työnohjaus ja virtuaalinen työpaja. Virtuaalisessa työpajassa käsitellään tiimicoachingin etiikkaa ja eettistä koodistoa.

Kenelle Systemic Team Coach© -koulutus soveltuu?

Systemic Team Coach© -koulutus sopii tiimien kehittämisestä ja tiimin johtamisesta kiinnostuneille ammattilaisille, jotka haluavat syventää osaamistaan tiimien coacheina.

Systemic Team Coach© -koulutuksessa kartutettua osaamista pystyvät erinomaisesti soveltamaan työssään HR-ammattilaiset tai muut organisaation sisäiset kehittäjät sekä ammatikseen tiimien kanssa työtään tekevät valmentajat, tiimivalmentajat, business coachit, tiiminvetäjät ja työnohjaajat. Lisäksi koulutus tarjoaa käytännön välineitä kaikille esimiehille ja johtajille, jotka haluavat olla tiimien valmentamisen syväosaajia ja oman tiiminsä potentiaalin todellisia hyödyntäjiä.

Suosittelemme, että ennen osallistumista Systemic Team Coach© -koulutukseen, olet hankkinut riittävät perustiedot yksilöiden coachingista, esimerkiksi Systemic Business Coach® -koulutusohjelman myötä. Tiimicoachingin perusteet© -koulutuksestamme saat ymmärryksen tiimicoachingin teoreettisesta perusteista ja maistiaisia arjen käytännöistä.

Mikäli tarkoituksenasi on hankkia kansainvälisten coaching -yhdistysten tiimicoach-sertifiointi, ICF (International Coach Federation) edellyttää, että sinulla on pohjalla yksilöcoach-sertifiointi. Vastaavasti EMCC (European Mentor and Coaching Council) suosittelee yksilöcoach-sertifiointia ennen tiimicoach-koulutukseen osallistumista.

Miksi maailma tarvitsee Systemic Team Coacheja©?

Maailma on muuttunut entistä kompleksisemmaksi. Yksilökeskeisyys ja yksin työskentely eivät enää kanna pitkälle, vaan moniulotteisten haasteiden ratkaisuun tarvitaan tiimeissä olevan viisauden hyödyntämistä ja tiimin olemassa olevan potentiaalin käyttöönottoa.

Systemic Team Coachin© avulla tiimi oppii kanavoimaan energiansa kohti yhteistä tavoitetta. Sertifioitujen tiimicoachien avulla organisaatioilla on avaimet vastata erilaisiin kehittämistarpeisiin. Kun organisaatiossa on sisäisiä tiimicoaching-osaajia, pystytään nopeasti hyödyntämään monipuolista keinovalikoimaa erilaisten haastavien tilanteiden ratkaisemiseksi ja toiminnan vauhdittamiseksi. Tulokset paranevat!

Opiskele tiimin johtamisen ja tiimityön kehittämisen ammattilaiseksi

Systemic Team Coach© on tiimityöskentelyn, tiimin johtamisen ja tiimityön kehittämisen ammattilainen.

 • Saat käyttöösi tehokkaita systeemisiä välineitä ja työkaluja tiimien sisäisen vuorovaikutuksen, tiimityöskentelyn ja dynamiikan kehittämiseen.
 • Kasvatat rohkeuttasi tiimeissä olevien haasteellisten tilanteiden kohtaamiseksi ja jännitteiden purkamiseksi.
 • Sertifioidut Coaching Leadership Pulse® tiimiläinen -käyttäjäksi.
 • Pääset alati kasvavaan alumniverkostoon ja saat mahdollisuuden verkostoitua toisten ammattilaisten kanssa.

Koulutukseen sisältyy tiimicoach-työharjoittelua aidon tiimin kanssa

Jokainen osallistuja tekee koulutuksen aikana tiimicoach-työtä aidon tiimin kanssa. Työskentely tapahtuu pareittain. Tarjoamme omasta asiakasverkostostamme tiimejä, joissa Systemic Team Coach© -kandidaatit pääsevät harjoittelemaan!

Yksilöllinen työnohjaus: Aidon asiakkaan kanssa tehtyyn tiimicoach-harjoitteluun sisältyy yksilöllinen parityönohjaus, jonka tavoitteena on varmistaa yhteinen oppiminen sekä asiakastiimin tavoitteiden toteutuminen.

Fokus systeemisyydessä: Olemme Suomessa ainoa systeemisen teorian soveltaja coaching-kentässä. Koulutuksessa on mukana oman tuotekehityksemme tuotoksia eli kehittämiämme systeemisiä työkaluja arjen coaching-työhön. Lisäksi hyödynnämme jatkuvasti kansainvälistä verkostoamme systeemisen ajattelun syventämiseen.

Miksi valita juuri meidän koulutuksemme?

 1. Palkittu laatu: Olemme ylpeitä siitä, että Systemic Team Coach© -koulutuksemme on palkittu arvostetulla EMCC:n TCQA laatupalkinnolla  sekä sillä on ICF:n myöntämä team coaching -akkreditointi (AATC). Nämä tunnustukset kertovat sitoutumisestamme alan korkeimpiin standardeihin ja vahvistaa koulutuksemme laadun.
 2. Syventävä osaaminen: Koulutuksemme tarjoaa syvällisen ja monipuolisen katsauksen tiimityön dynamiikkaan sekä tehokkaisiin valmennusmenetelmiin. Opit vahvistamaan tiimien toimintaa ja tukemaan heitä saavuttamaan kestäviä tuloksia.
 3. Kokeneet asiantuntijat: Meillä on kouluttajina kokeneita tiimicoachingin asiantuntijoita, joilla on vankka tausta ja sertifikaatit alalta. He jakavat innostuneesti osaamistaan ja luovat edellytykset, jotta sinä pääset kehittymään tiimien valmentajana.
 4. Käytännön läheisyys: Koulutuksemme painottuu vahvasti käytännön harjoituksiin ja case-esimerkkeihin. Pääset soveltamaan oppimaasi aidon tiimin kanssa ja saat tekemisestäsi palautetta. Käytännönläheisyys ja oppimisen syvyys ovat valttikorttimme.
 5. Verkostoituminen ja tuki: Koulutuksemme tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden verkostoitua muiden kokeneiden ammattilaisten kanssa. Saat vertaistukea, ja yhdessä voimme rakentaa vahvan verkoston ja oppia toinen toisiltamme.

Kouluttajina kokeneet coaching -ammattilaiset

Kouluttajakaartiimme kuuluvat kansainvälisten sertifikaattien omaavat kotimaisen coaching-alan uranuurtajat Vesa Ristikangas (ICF: MCC, EMCC: ICA, ITCA, Systeeminen tiimicoach (STC), ja PCC tason assessori), Peter Peitsalo (ICF: PCC, EMCC: ITCA), Anna Lönnroth (ICF: PCC, EMCC: ITCA), Marjo-Riitta Ristikangas (ICF: PCC, ACTC, EMCC: ITCA) sekä Hannele Haapio (ICF: ACC).

Kouluttajatiimi on tiiviisti mukana kansainvälisessä verkostossa Global Team Coaching Institute:ssa (GTCI). Lisäksi he ovat kirjoittaneet useita kirjoja valmentavasta otteesta ja coachingista. Tuorein kirja liittyy läheisesti Systemic Team Coach© -koulutukseen: ”Valmentava tiimin johtaminen” (2021). Koulutuksessa pääset oppimaan tiimien coachaus-taitoja kokeneilta johtoryhmien valmentajilta ja johtajien kehittäjiltä!

Arvostettu kansainvälinen EMCC:n tiimicoaching-akkreditointi & ICF:n 40 CCE-pistettä

Systemic Team Coach© -koulutuksen käytyäsi saat oikeuden hakea EMCC:n tiimicoaching akkreditointia, eli Individual Team Coaching Accreditation, ITCA:ta Practitioner-tasolla.

Lue lisätietoa EMCC-akkreditointijärjestelmästä tästä.

ICF:n puolelta koulutus tarjoaa myös 40 jatkokoulutustuntia (Continuing Coach Education, CCE-pistettä), joita voit käyttää olemassa olevan ICF:n sertifiointisi uusimiseen. Systemic Team Coach© -koulutuksen käytyäsi saat 40 CCE-pistettä, joista 27 kohdistuvat ydintaitoihin (Core Competency) ja 13 ns. resurssien kehittämiseen (Resource Development). ICF:n sääntöjen mukaisesti sertifiointi tulee uusia aina kolmen vuoden välein. Lue lisää pätevöitymisestä täältä tai joko ICF Globalin tai ICF Finlandin sivuilta.

Lue lisätietoa ICF-sertifiointijärjestelmästä tästä.

Lue lisätietoa coachingista ja systeemisestä coachingista tästä.

Monipuolinen valikoima tiimicoachingkoulutuksia

Ennen Systemic Team Coach© koulutusta, suosittelemme käymään ensin Tiimicoachingin perusteet© -verkkokoulutuksen. Lisäksi tarjoamme erillisen koulutuksen coachingin ydintaitojen syventämiseen Systemic Mentor Coaching© -prosessin myötä. PS. Tarjontaamme kuuluu myös coachingin peruskoulutus Systemic Business Coach®.

 

Kokonaiskesto

6 kuukautta

Koulutuksen hinta

Hinta 4500 €

Hintoihin lisätään alv 24%.

Maksu- ja peruutusehdot

Tämän koulutuksen suorittamisesta saat 40 CCE-pistettä.

 

Alumnitoiminta

Osallistuessasi avoimiin koulutuksiimme pääset mukaan alumnitoimintaamme somessa ja live-tilaisuuksissa. Lue lisää.

Seuraavat koulutukset

Systemic Team Coach© –koulutus, toteutetaan Espoossa, Ryhmä 7. Valmennuspäivä klo 8:30-16:00

1. päivä 6.9.2024

2. päivä 8.10.2024

3. päivä 7.11.2024

4. päivä 3.12.2024

5. päivä 9.1.2025

Virtuaalinen työpaja 28.1.2025 (2h, klo 8-10)

6. päivä 25.2.2025

7. päivä 3.4.2025


Systemic Team Coach© –koulutus, toteutetaan Espoossa, Ryhmä 8. Valmennuspäivä klo 8:30-16:00

1. päivä 6.2.2025

2. päivä 12.3.2025

3. päivä 16.4.2025

4. päivä 13.5.2025

5. päivä 13.6.2025

Virtuaalinen työpaja 13.8.2025 (2h, klo 8-10)

6. päivä 17.9.2025

7. päivä 29.10.2025

Varaa veloitukseton tapaaminen valmentajamme kanssa

Etsitkö ratkaisua tiimisi haasteisiin? Haluatko viedä tiimien valmentamisen taitosi uudelle tasolle? Systemic Team Coach© -koulutuksemme on ainutlaatuinen coaching-koulutus niin Suomessa kuin koko maailmassa, ja Suomen ensimmäinen laatupalkinnolla palkittu EMCC:n koulutus. Varaa henkilökohtainen aika, jutellaan lisää koulutuksen hyödyistä sinulle.

Varaa aika

Kasvata rohkeutta coachata tiimejä - tiimicoachingopas

Lataa opas, jossa on vinkkejä siihen, kuinka lisätä rohkeutta toimia tiimicoachina.

Lataa opas

Asiakastarinoita

Rohkea hyppy tiimicoachaukseen

Case TAMK Proakatemia

Koulutus: Systemic Team Coach©

Kuinka tukea, valmentaa ja kehittää yhteisöjä ja tiimejä? Tanja Verho, Tampereen ammattikorkeakoulun (TAMK) yrittäjyyden yksikön Proakatemian päävalmentaja, halusi syventää osaamistaan tiimicoachingista. Proakatemian tiimivalmentamisessa systeemisyys ja systeemiajattelu ovat olleet koko ajan vahvemmin läsnä ja Tanja uskoikin saavansa Systemic Team Coach© -koulutuksesta uusia työkaluja ja näkemyksellisyyttä systeemisen otteen soveltamiseen tiimien kehittämisessä sekä verkoston rakentamista tiimien coachauksesta kiinnostuneiden kanssa.

Lue lisää

Kaikki asiakastarinat

Etsitkö yksilöllistä, tarpeisiisi räätälöityä tiimivalmennusta organisaatioosi?

Tutustu tiimivalmennuksiimme

Tiimivalmennukset

Nordic Team Coaching Academy tiimicoaching-koulutus

Englanninkielinen Pohjoismaiden johtavien tiimicoach-kouluttajien ja David Clutterbuckin yhteistyönä kehittelemään huipputason tiimicoaching-koulutus nyt Early Bird -hintaan. Koulutuksen lähipäivät pidetään paikan päällä Tukholmassa, Liettuassa ja Suomessa. BoMentiksen Vesa Ristikangas mukana kouluttajatiimissä!

Lue lisää ja hae mukaan
Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste