Suomen ensimmäinen laatupalkittu tiimicoach-koulutus! | BoMentis Coaching House

Suomen ensimmäinen laatupalkittu tiimicoach-koulutus!

Uutiset

Valmentajamme Vesa Ristikangas osallistui juuri Prahassa EMCC:n vuosittaiseen konferenssiin, tässä terveisiä!

Kiinnostavat kaksi päivää takana, joissa on varsin selkeästi tuli ilmi se, että coaching-toimialalla on nousussa 2 merkittävää ohjausmuotoa: 1.tiimicoaching ja 2.coachingin työnohjaus. Näiden lisäksi oli varsin kiinnostavaa nähdä, miten coaching ja tekoäly alkavat löytää toisensa.

Tekoälyn tulevaisuuden näkymiä seminaarissa väläytteli tekoälyguru Rebecca Rutschmann, jonka työhön pääset tutustumaan heidän kotisivuiltaan. Kokeile ottaa itsellesi coaching-sessio ja lähde saman tien halutessasi käymään keskustelua omalla äidinkielelläsi. Kiinnostavalla tavalla yksilöcoaching ja yksilöllinen coachingin työnohjaus alkavat elää koneen kanssa. Tutustu tästä.

Rebecca nosti esityksessään esiin myös oman näkemyksensä siitä, missä tilanteissa tekoäly tulee jäämään ihmiscoachin varjoon. Hän nosti esille mm. tiimicoachingin. Sitä, mitä ihmisyhteisöissä tapahtuu, kun tunteet ja erilaiset ryhmädynaamiset ilmiöt ovat läsnä, ei kone pääse ”tässä ja nyt” hetkessä ammattilaisen tasolle. Meillä on siis vielä tehtävää.

Haluatko sertifioitua ensimmäisten joukossa tiimicoachingin ammattilaiseksi?

Aihetta juhlaan – ensimmäinen TCQA-laatupalkittu koulutus Suomessa

Viime viikon lopussa, 7.6.2023 saimme tiedon siitä, että vuoden vaihteessa työstetty akkreditointihakemuksemme Suomen ensimmäisestä EMCC:n tiimicoaching-ohjelmasta, Systemic Team Coach©, on hyväksytty. Antoisan ja monipolvisen prosessin jälkeen EMCC:n laatupalkinto, TCQA eli Team Coaching Quality Award, on hyväksytty Practitioner-tasolla.

🌱Olemme kouluttaneet Systemic Team Coach -ohjelmaa jo v. 2020 lähtien. Neljäs ryhmä on loppusuoralla ja viides ryhmä alkaa kesäkuussa. Sen verran olen innoissani viime viikon tapahtumista, että halusin laittaa teille tiimicoachingista kiinnostuneille viestin!

🌱 Muutama paikka on vielä vapaana myös alkavaan ryhmään, joten jos kiinnostus herää, ole yhteydessä allekirjoittaneeseen tai voit ilmoittautua suoraan sivuillamme. Pääset tutustumaan laatupalkittuun koulutukseemme täältä.

Ajatuksia coachingin työnohjauksesta

On etuoikeutettua olla mukana globaalissa liikkeessä, jossa yksilöllisen potentiaalien rinnalla lähdetään oppimaan käytäntöjä tiimien coachaamisesta. Koska työ tiimicoachina on varsin haastavaa, tarvitaan tulevaisuudessa myös entistä enemmän coachingin työnohajusta. Onneksi kansainväliset coaching-yhdistykset ovat myös huomioineet sen siinä, että coachingin työnohjaus on välttämätön osa tiimicoachina kasvussa.

Olit sitten yksilö tai tiimicoach, lopulta kyse on siitä, miten opit käyttämään itseäsi asiakkaan tukena. Oikotietä ei ole, vaan oman peilin eteen tulee pysähtyä jatkuvasti.

Reflektio & tiimicoaching-ajatuksin,
Vesa & BoMentis-tiimi

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste