Opi innostamaan ja energisoitumaan
On tärkeää ymmärtää, että olemme ihmisinä erilaisia ja eri elämäntilanteessa, ja että me innostumme eri asioista. Oppikaamme arvostamaan yksilöllisiä eroavaisuuksiamme!
On tärkeää ymmärtää, että olemme ihmisinä erilaisia ja eri elämäntilanteessa, ja että me innostumme eri asioista. Oppikaamme arvostamaan yksilöllisiä eroavaisuuksiamme!
Pelkoa voi ilmetä esimerkiksi töissä, uuden oppimisessa, ihmissuhteissa tai jopa henkilökohtaisissa tavoitteissa. Pelko epäonnistumisesta voi aiheuttaa ahdistusta, stressiä ja siten estää usein ihmisiä ottamasta riskejä tai yrittämästä uusia asioita.
Jokaisella valinnalla on vaikutus, joten kannattaa oppia tiedostamaan miten itse vaikuttaa toisiin. Tässä onkin yksi arjen tarina systeemisyydestä ja sen vaikutuksista.
Tiimi oli yrittänyt ratkaista ongelmiaan keskenään, mutta tulokset olivat olleet vaatimattomia. Niimpä tiimi päätti etsiä ulkopuolista apua – he palkkasivat itselleen tiimicoachin. Tiimicoaching-prosessi oli tehokas väline tiimin haasteiden kapittamiseen ja tiimi saavutti tavoitteensa heti seuraavassa kvartaalissa.
Johtamisen ja työyhteisöjen kehittäjänä kohtaan lähes päivittäin tilanteita, joissa keskustelun osapuolet alkavat nokitella, selitellä tai puolustella omia tekemisiään. Suu ei pysy kiinni, vaan tilanteessa on pakko kommentoida ja saada sanottua oma tärkeäksi koettu viesti. Miksi kannattaisi välillä pitää suu vaan kiinni?
Valmennettavana oleminen on mielenkiintoista, antoisaa ja opettavaista. Uuden oppiminen, uusien näkökulmien kuuleminen, palaute ja niistä muodostuva ajatustyö on kiehtovaa sekä kasvattavaa.
Valmentava tiimin johtajuus on erityisesti yhdessäohjautuvuutta - jossa tehdään tiimin yhteistä työtä ja opitaan siitä yhdessä. Mitä eroa sitten on itseohjautuvuudella ja yhdessäohjautuvuudella? Kuuntele, kun johdon valmentajamme Anna Lönnroth kertoo mistä on kyse.
Kun kysytään, mitä hyötyä on tiimicoaching työnohjauksesta, ajatus kääntyy ensimmäiseksi coachin oman osaamisen ja ammattitaidon kehittämiseen. Kun luotettavassa ympäristössä pääsee reflektoimaan omaa toimintaansa, on avoin uusille tavoille katsoa asioita.
ICF hyväksyi coachingin työnohjaajiksi BoMentis, Coaching Housen perustajat ja kokeneet valmentamisen ja coachingin ammattilaiset, Marjo-Riitta Ristikankaan ja Vesa Ristikankaan. He ovat nyt virallisesti hyväksytty toimimaan työnohjaajina ACTC-ohjelmissa.
Erilaisuus on yksi työyhteisöjen aliarvostetuimmista voimavaratekijöistä, vai onko? Uskallatko olla eri mieltä, että on usein paljon helpompi tulla toimeen itsensä kaltaisten kanssa, kuin erilaisten?
Toimitko työssäsi ihmisten kanssa? Coaching-taidot ovat avainasemassa muiden ihmisten tukemisessa heidän ammatillisessa ja henkilökohtaisessa kasvussaan sekä tavoitteiden saavuttamisessa. Coaching tukee asiakkaan ratkaisukeskeistä otetta, ongelmanratkaisutaitoa, tunneälyä, ja itseohjautuvuutta.
Moni on yksinäinen. Se on nykypäivän ”riesa”. Olla yksin kokemuksellisesti, vaikka olisikin muiden seurassa. Ne, jotka eivät koe yksinäisyyttä, eivät tällaista yksinäisyyttä ymmärrä tai se voi olla vaikeaa ymmärtää.
Olen saanut systeemisenä business coachina ja tiimien valmentajana valtavan paljon käytännönläheisiä hyviä vinkkejä ja viisautta osallistumalla BoMentiksen sisäiseen coachien työnohjaukseen viimeisen vuoden aikana. Olen oman kokemukseni pohjalta pysähtynyt pohtimaan, mikä tekee oppimisen mahdolliseksi ja mistä siinä on oikein kyse.
Omien suomenkielisten tiimicoach-koulutustemme lisäksi suosittelemme sinulle kansainvälisiä ohjelmia, joissa mukana on myös omia osaajiamme. Yli 10 vuotinen yhteistyö Prof. David Clutterbuckin kanssa tarjoaa mahdollisuuden sinulle osallistua myös englanniksi toteutettaviin ohjelmiin.
Valmentajiemme kirjoittamasta Valmentava tiimin johtaminen -kirjasta julkaistaan pian 2.painos! Julkaisun ajankohta on 27.2.2023.
Kesäkuussa alumni-illassa estraadin ottaa alumnimme Kalervo Laaksoharju. Hän lähtee aktivoimaan yhteistä ajattelua Leanin ja valmentavan ajattelun välisestä suhteesta.
Konfliktikompetenssi on kykyä tuoda vaikeita asioita rakentavasti käsittelyyn siten, että tapahtuisi osapuolten vuoroon vaikuttamista. Arkikielellä konfliktikompetenssi on sivistynyttä ja rakentavaa riitelyä, jossa osapuolilla on kykyä sietää epämiellyttävää olotilaa.
Tiimeissä esiintyy monenlaisia haasteita, jotka lähes aina liittyvät syvimmiltään ja yksinomaan ihmisten erilaisuuteen. Meillä kaikilla on omat lapsuuden ja eletyn elämän kautta juurtuneet tapamme kommunikoida muiden kanssa ja reagoida ympäristöömme. Erilaisuus ei ole kuitenkaan huono asia tai este hyvälle ja tuottavalle tiimityölle.
Ihmisten kanssa toimiessa on muutamia lainalaisuuksia, jotka aina pitävät paikkansa ja sen lisäksi on hurja kirjo ihmisyyteen liittyvää yllätyksellisyyttä ja asioita, joita ei voi suunnitella. Lue kolme vinkkiä, miten saada porukka mukaan keskustelemaan.
Lahjoitamme joululahjarahamme tänä vuonna Sairaalaklovneille, jotka tuovat iloa pienille ja isoille ihmisille sairaaloissa.