Lisätietoa koulutuksen sertifioinnista | BoMentis Coaching House

Lisätietoa koulutuksen sertifioinnista

Coach-sertifiointi on todistus siitä, että coach osaa toimia ICF:n ammattietiikan mukaisesti ja että hänen toimintansa coachina pohjautuu yhteisesti määriteltyihin ydinkompetensseihin. Kansainvälinen sertifiointisysteemi on coachien ammattikunnalle tärkeä laadun tae. Sertifioinnin omaava coach on asiakkaalle helppo valinta – monivaiheinen tie kohti sertifiointia takaa asiakkaalle, että hänen saamansa coaching on huippulaatua. 

Systemic Business Coach® -koulutus on osa ICF:n 1. tason akkreditoitua coach-koulutuskokonaisuutta. Tämä tarkoittaa sitä, että koulutus on suunniteltu kansainvälisen coaching-yhdistyksen, International Coaching Federation, ICF:n, määrittelemien ehtojen mukaisesti. Se perustuu coachingin kahdeksaan ydinkompetenssiin sekä eettiseen ohjeistoon.

ICF on valtuuttanut BoMentis Coaching Housen todentamaan coach-koulutuksiin osallistujien riittävä pätevyys ACC-tasolla. Mikäli haluat itsellesi sertifioinnin, sinun tulee käydä Systemic Business Coach® -koulutus (tai joku muu vastaava 1. tason koulutus) sekä Systemic Mentor Coaching© -prosessi.

Erillisenä kokonaisuutena Systemic Mentor Coaching© -prosessiin sisältyy coachingin loppuarviointi, jossa coach-kandidaatti tekee coaching-näytteen, jonka hän litteroi ja itsearvoi. Näyte arvioidaan BoMentis Coaching Housen kokeneiden kouluttajien toimesta ja täyttäessään vaaditut kriteerit, coach-kokelas saa todistuksen suorituksestaan, jonka avulla hän voi lähteä suoraan hakemaan sertifiointia ICF:ltä.

Systemic Business Coach® -koulutuksen, Systemic Mentor Coaching© -prosessin ja coachingin loppuarvioinnin hyväksytysti suorittaminen ovat ne osa-alueet, joita me coach-kouluttajatalona tarjoamme ACC-sertifioinnin saamiseksi.

Yllä olevien koulutusten lisäksi sinun tulee vielä tehdä käytännön coaching-työtä sekä osoittaa tietämyksesi coachingin perusteista kertaluontoisen kokeen myötä. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että pystyäksesi hakemaan ACC-sertifiointia sinulla tulee olla vähintään 100h dokumentoitua coachaamista. Kun sinulla on tunnit tehtynä, voit laittaa hakemuksen ICF:lle. Hakemuksen lopuksi pääset tekemään kertaluonteisen ICF sertifiointikokeen (ICF Credentialing Exam), jossa monivalintakysymysten myötä varmistetaan kuinka hyvin hallitset coachina eettiset ohjeet ja coachingin ydinkompetenssit.

Tutustu lisää ICF:n sertifiointisysteemiin täältä. Lisätietoja löytyy myös mm. ICF Finlandin sivuilta.

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste