Valmentamistaitoa arjen eri tilanteisiin | BoMentis Coaching House

Valmentamistaitoa arjen eri tilanteisiin

Case Metso

Koulutus: Systemic Business Coach®

Essi Leskinen on aina ollut kiinnostunut valmentavasta tavasta auttaa yksilöitä ja ryhmiä oppimaan ja kehittymään. Työssään kansainvälisissä HR:n kehitystehtävissä (Manager, Talent & Engagement) Metsolla hän on huomannut coaching-taitojen tarpeellisuuden. Lisääntynyt kiinnostus ja huomio siitä, miten hyödyllisiä valmentavat taidot ovat omassa työssä, saivat Essin osallistumaan BoMentis, Coaching Housen Systemic Business Coach® -koulutukseen. Päätökseen vaikutti myös koulutuksen aikaisemmin käyneen kollegan suositus.

Oikeiden työkalujen puuttuminen herätti

Ennen koulutusta Essi Leskinen huomasi eräässä tiiminkehityssessiossa, että valmentavien kysymysten kysyminen olisi auttanut viemään tiimin keskustelua seuraavalle tasolle. Tilanteessa oli kuitenkin vaikea kysyä tarpeeksi vaikuttavia ja tilanetta avaavia kysymyksiä. Näin jälkeenpäin Essi uskookin Systemic Business Coach® -koulutuksesta olevan monipuolista hyötyä eri työtilanteissa.

Eteeni tuli konkreettinen tilanne missä huomasin, että oikeanlaiset valmentavat kysymykset oikeassa tilanteessa kysyttyinä auttavat tilanteen selvittämisessä.”

Koulutuksen tosielämää mukailevat käytännön harjoitukset olivat Essin mielestä todella tärkeitä ja hyödyllisiä. Hän koki ne koulutuksen merkittävimmiksi osiksi, kun taustalle saatiin ensin juurrutettua teoriapohja riittävän vahvaksi.

Loistavat kouluttajat edistivät oppimista

Essi kiittelee vankan ammattitaidon osaavia kouluttajia laadukkaasta koulutuksesta. Kansainvälisen näkökulman koulutukseen toi coaching-alan uranuurtaja, professori David Clutterback.

Davidin pitämä koulutuspäivä oli hyvin vaikuttava. Hänen vahva kokemuksensa paistoi kirkkaasti ja hän oli todella karismaattinen esiintyjä.”

Myös kouluttaja Vesa Ristikangas miellytti Essiä. Hän kertoo juuri Vesalta harjoituksista saadun henkilökohtaisen palautteen auttaneen häntä itsensä kehittämisessä.

Ymmärrys coachingista kasvoi

Essille jäi koulutuksesta käteen entistä laajempi käsitys coachingista ja uudenlainen tapa toimia.

Elämään jäivät valmentavien kysymysten kysyminen ja muiden sparraaminen arkipäivän eri tilanteissa. Myös ymmärrykseni coachingista entistä syvemmällä tasolla kasvoi koulutuksen myötä.”

Essi uskoo, että vahva käsitys coachingista auttaa valmentavan otteen viemisessä teoriasta käytäntöön ja jokapäiväiseen tekemiseen. Hänen tavoitteenaan on edistää valmentavaa tapaa johtaa & tehdä töitä tiimeissä sekä omissa työtehtävissä että viedä sitä yrityksessä eteenpäin.

Systemic Business Coach® -koulutuksesta jäi hyvä maku. Koulutus oli hyvin rakennettu ja positiivinen kokemus kaikin puolin!”

Ajankohtaista

Blogit

MIKÄ MUUTTUI? ICF:n päivitetyt ydinkompetenssit

Vesa Ristikangas keskustelee ICF:n päivittyvistä ydinkompetensseista, jotka ICF julkaisi vuoden 2019 lopussa. Ydinkompetensseja oli aiemmin 11, mutta nyt niitä on kahdeksan kappaletta. Mikä muuttui?

Blogit

Maailma muuttuu: Miten käy tavoitteellisuudelle?

Alkuviikosta fasilitoin keskustelua, jossa toimitusjohtajat pohtivat sitä, miten pandemia on muuttanut heidän tapaansa johtaa omia organisaatioitaan. Hienoja oppeja tuli jaettua ja yhteistä ymmärrystä luotiin tilanteen vaikutuksesta eri tasoilla. Yksi näkökulma herätti kuitenkin erityistä mielenkiintoa ja mielipiteitä suuntaan ja toiseen.

Blogit

Tutkimusnurkkaus: Miten virtuaalisuus vaikuttaa tiimin jäsenten toimintaan?

Kiinnostava tutkimus julkaistiin vuoden 2020 alussa – siis ennen pandemian kokemuksia. Tutkimuksen kohteena olivat 13 tavallista tiimiä, jotka toimivat 5 viikkoa intensiivisesti virtuaalisesti. Tutkimuksen ytimessä oli selvittää, miten siirtyminen virtuaalitiimeihin vaikutti erityisesti yksilölliseen käyttäytymiseen tiimissä ja sen myötä tiimin suorituskykyyn ja tavoitteisen saavuttamiseen. Tiimitoimintaa arvioitiin mm. Big Five -persoonallisuustestin avulla.

Blogit

Innon päivä: Shokista toimiviin käytäntöihin

Innon nimipäivän (20.6) kunniaksi päätimme keskustella siitä, mitä hyvää kuluneessa keväässä on ollut. Videolla Executive Coachit Marjut Alatalo ja Anna Lönnroth jakavat ajatuksiaan.

Näytä kaikki ajankohtaiset
Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste