Tiimicoaching-taidoista varmuutta tiimien kanssa työskentelyyn | BoMentis Coaching House

Tiimicoaching-taidoista varmuutta tiimien kanssa työskentelyyn

Terhi Aho

Koulutus: Tiimicoachingin perusteet©

Agile Coachina toimivalla Terhi Aholla oli jo takanaan runsaasti kokemusta niin yksilöiden kuin tiimien valmentamisesta, kun hän päätti hakeutua BoMentiksen Tiimicoachingin perusteisiin keväällä 2022. Hän odotti koulutukselta kertausta siitä, mitä tiimicoaching oikein on ja miten se eroaa yksilöcoachauksesta.

“Tiimivalmennuksessa erityistä on sen kompleksisuus. Prosessiin kuuluu jatkuva keskustelu ja neuvottelu. Tiimicoachin roolissa korostuu observointi: valmentaja toimii pitkälti ulkopuolisena tarkkailijana.”

Sparrauspari toi lisää syvyyttä koulutukseen

Systeemiajattelu toi valmennusprosessin tarkasteluun uutta näkökulmaa. Aho pohtii, että vaikuttavuutta jää puuttumaan, jos näkökulma on liian kapea.

Koulutuksessa teoreettinen viitekehys nivoutui toimivalla tavalla käytännön esimerkkeihin. Keskustelut oman sparrausparin kanssa toivat lisää syvyyttä pohdintaan.

“Minulle osui hyvä pari. Puhuimme paljon omasta arjestamme, ja tuntui, että ymmärsimme mistä toinen puhuu. Saimme toisiltamme myös hyviä vinkkejä.”

Tiimicoaching-koulutus vahvisti luottamusta omaan tekemiseen

Aho kokee saaneensa koulutuksesta lisää varmuutta tiimien kanssa työskentelyyn.

“Käytännön työ asiakastiimien kanssa muistuttaa välillä palapelin kokoamista. Sain koulutuksesta lisää varmuutta toteuttaa valmentavaa otetta ja uskallusta hyödyntää osaamistani.”

Taloudellisesti matalan kynnyksen tiimicoaching-koulutus

Ahon mottona on “edetä pienin askelin kokeillen ja kehittäen”, joten kouluttautuminen tuskin jää tähän. Viime aikoina hänet on pitänyt kiireisenä kokeilukulttuuria käsittelevä kirja, joka ilmestyy tammikuussa Alma Talentin kustantamana. Hän näkee, että tiimit ja tiimien sisäinen kommunikointi ovat ketterän kokeilukulttuurin luomisessa merkittävässä osassa.

Ahon mielestä Tiimicoachingin perusteet oli aiheeseen johdattelevana pakettina sopivan kompakti, ja osallistuminen oli myös taloudellisesti vaivaton ratkaisu. BoMentiksen alumniverkosto tarjoaa lisäksi hyvän tilaisuuden osallistua seminaareihin ja verkostoitua.

“Koulutus antoi mitä lupasi.”

 

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste