Kun soi – kaikki hyvin | BoMentis Coaching House

Kun soi – kaikki hyvin

Blogit

Kun soi – kaikki on hyvin, kiteyttää aivokirurgi Juha Hernesniemi uusimmassa Talouselämässä. Hernesniemellä on tapana kuunnella Iskelmä-radiota aina leikatessaan. Ainostaan kriittisessä ja yllättävässä tilanteessa sali hiljenee. Silloin kaikki tietävät, että nyt olemme vaikeuksissa.

Mitä mieltä sinä olet musiikin kuuntelusta? Minä pohdin asiaa. Olen aina halunnut mölyä ja meteliä ympärilleni. Se voi olla lasten äänistä lintujen lauluun tai oman epävireisen ääneni kuuntelua. Tosin suihkussa en ole koskaan laulanut. Aloitin laulamisen lapsena kulkiessani kauppaan – pitkin pitkää hiekkaista tietä. Silloin kaikui Frederikin Rasputin ja Oi jouluyö – juhlayö. Olin kaikkiruokainen tuohon aikaan, mutta niin taidan olla vieläkin. Onko se hyväksi? Pitäisikö aikuistua ja kuunnella enemmän klassista kuten monet sivistyneet ystäväni?

Taustalla soi Stripped anatomy of michael black electro. Se on aika tajuntaa räjäyttävää taustamusiikkia. Huomaan olevani samaa mieltä Hernesniemen kanssa. Musiikki lieventää jännitystä ja tekee elämästä arkipäiväisen. Olen huomannut sen myös kotitöissä. Jos haluan olla oikein tehokas erilaisissa käden töissä, kuten ompelemisessa, ruoan laitossa tai siivoamisessa. Musiikki tahdittaa työt kuten itsestään. Siivoaminenkin on kuin tanssia. Ai niin, olen muuten tanssifriikki.

Miten tämä pätee työntekoon? Maria Tojkander kirjoittaa hienon artikkelin musiikista ja sen pelastavasta vaikutuksesta työuralle. Tojkander väittää, että ylennyksen voi saada kuuntelemalla musiikkia töissä. HSEn kehitysjohtaja Riitta Lumme-Tuomala virittäytyy työpäivään kuuntelemalla AC/DC:tä. Hallitusammattilainen Maija-Liisa Friman keskittyy kuuntelemalla Brahmsia. Ovatkohan he saaneet ylennykset musiikin voimalla? Sitä artikkeli ei kerro.

Se on totta, että hyvä musiikki saa paremmalle tuulelle. Hyvä musiikki on tietysti kaikkien oma valinta. Toisen hyvä on toiselle huono, joten Tojkander ehdottaakin lopuksi avokonttorirottia kuuntelemaan mielimusiikkiansa kuulokkeiden kanssa.

Pitäisi tehdä tutkimus, miten musiikkia kuunnelleet ovat edenneet työurillaan verrattuna musiikkia kuuntelemattomiin. Itse ajattelin, että lisään musiikkia valmennuksissani ja kyselen palautteita, miten musiikki vaikuttaa? Koska, joka tapauksessa musiikki vaikuttaa. Ja voihan musiikki olla myös meren kohinaa ja tuulen huminaa, joka on taltioitu. Kuuntelemisiin.

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste