Millaista on olla coachien kouluttaja? | BoMentis Coaching House

Millaista on olla coachien kouluttaja?

Blogit
blogi

Coachien kouluttajana työskentely on erittäin merkityksellistä minulle. Se on työrooli, jossa saan toteuttaa omaa kutsumustani eli jakaa omaa osaamistani eteenpäin. Koen sen erittäin merkitykselliseksi.

Olen oppinut vuosien varrella sen, että ollakseen hyvä coachien kouluttaja, niin se edellyttää vahvaa asiantuntemusta ja monipuolista kokemusta coaching-toimialalta. Kouluttajan tehtävänä on sekä opettaa ja valmentaa opiskelijoita toimimaan eettisinä coachina ammattimaisesti ja huolehtia asiakkuuksista siten, että coach ei ota liikaa vastuuta coahattavan kehittymisestä, mutta ei myöskään vähättele omaa roolia asiakkaan tietoisuuden ja toimintakyvyn herättäjänä. Ja tämä ei ole helppo tehtävä. Se vaatii paljon läsnäolevaa keskustelua ja oppimista edistäviä harjoituksia.

Rooli coachien kouluttajan sisältää useita vastuita, kuten:

  1. Koulutusohjelmien suunnittelu: Kouluttajan tulee suunnitella ja kehittää koulutusohjelmia, jotka tarjoavat laajan näkemyksen coaching-työkaluista, -teorioista ja -käytännöistä.
  2. Opettaminen ja valmentaminen: Kouluttaja ohjaa osallistujia erilaisissa coaching-tilanteissa ja -harjoitteissa sekä auttaa heitä kehittämään taitojaan kysymysten esittämisessä, kuuntelussa ja asiakkaan monimuotoisessa
  3. Palautteen antaminen: Kouluttaja tarjoaa osallistujille kannustavaa ja kehittävää palautetta heidän coaching-taidoistaan, jotta he voivat jatkuvasti parantaa ja kehittää itseään.
  4. Uusimman tiedon jakaminen: Kouluttaja jakaa ja siten pysyy ajan tasalla coaching-alan uusimmista suuntauksista ja tutkimuksesta ja jakaa näitä tietoja osallistujille.
  5. Coaching-eettisten ohjeiden opettaminen: Kouluttajan tulee korostaa eettisiä ohjeita ja ammattikäytäntöjä, jotta coachit toimivat vastuullisesti ja kunnioittavasti asiakkaidensa kanssa.
  6. Motivointi ja läsnäolevatuki: Kouluttaja kannustaa ja tukee osallistujia heidän oppimisprosessissaan ja auttaa heitä voittamaan eteentulevat haasteet siten, että heidän ammatticoach-identiteetti pääsee kehittymään.
  7. Tarinallisuus: On tärkeää kouluttajana kertoa omia kokemuksia, koska teoriat alkavat elämään vasta käytännön kokemusten kautta. On tärkeää jakaa sekä onnistumis- että epäonnistumistarinoita.
  8. Jatkuva oppiminen: Oman ammattitaidon ylläpito jatkuvalla opiskelulla ja oman ajattelun altistamisella uusille näkemyksille.

Kaiken kaikkiaan coachien kouluttajana työskentely on opettavaista ja edellyttää vahvaa viestintä- ja opetuskykyä sekä kykyä inspiroida ja innostaa muita kehittymään ammatillisesti coaching-alalla.

Olen iloinen siitä, että löysin tämän ammatin vahingossa urani alkupuolella. En osannut unelmoida tästä ammatista. Unelmoin muun muassa lastenlääkärinä toimimisesta, mutta se unelma jäi toisten toteutettavaksi. 😊

Jos sinua pohdituttaa, että mikähän sinusta tulee isona, niin anna virran viedä ja tartu asioihin, jotka sinua miellyttävät. Se löytyy kyllä. Sinusta voi tulla asiantuntija tai esimies. Sinusta voi tulla yrittäjä tai taivaan rannan maalari. Kaikki ovat hyviä rooleja, jos ne rakentavat sekä sinua ja lähi-ihmisiäsi.

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste