Dynaamisella fasilitoinnilla sitoutumista toimintaan | BoMentis Coaching House

Dynaamisella fasilitoinnilla sitoutumista toimintaan

Case Fingrid

Koulutus: Innostava fasilitaattori©

Työkalut menivät arkeen

Fingridin henkilöstön yhteistyö BoMentis, Coaching Housen kanssa on tuottanut hedelmää. BoMentis, Coaching Housen kouluttajat kouluttivat Fingridin HR:ää ja uusien taitojen oppimisen myötä Fingridin HR:ä on onnistunut käyttämään taitoja arjessaan. Alla näemme upean arjen esimerkin siitä, kuinka työkalumme toimivat! HRD Riina Korpi veti dynaamisen fasilitointi työkalun henkilöstölleen.

Rokeasti kokeilemaan

Ilolla jaan teille uuden kokeiluni – nimittäin testasin rohkeasti dynaamisen fasilitoinnin klassista mallia: faktat, huolet & toiveet, ongelmat, ideat & ratkaisut.

Meillä Fingridissä oli haastavana aiheena erään kyselyn tulosten jatkotoimet. Niinpä pelkoja päin, taulut seinälle ja koko joukko istumaan taulun eteen. Otsikko: Mitä teemme kyselyn tuloksilla?

Dynaamisen fasilitoinnin prosessi

Porukka puhui ja minä kirjoitin. Keskustelu polveili todellakin laidasta ääreen. Saatiin 30 minuutissa puhuttua tunteista, mieltä askarruttavista asioista ja mahdollisista ongelmista tai haasteista, samalla kun ideoitiin ja kehiteltiin ratkaisuja. Jälkeen päin sain kehuja, kuinka pystyin olemaan niin nopea ja saamaan kaiken ylös. HUH! Fasilitaattorina pyrin kirjoittamisen lomassa huolehtimaan, että kaikki saivat osallistua – ettei kukaan jäänyt sivuun ja hiljaiseksi.

Tuloksia 30 minsassa

30 minsaa ja meille HR:ään tullut haaste saatiin kantimiin ja jatkostepit selville. Ihmiset olivat tyytyväisiä, kun saivat osallistua. Sain hyvän palautteen myös esimieheltäni, että tällä työkalulla saimme meidän ison porukan aktivoitua työstämään rakentavasti yhtä aikaa. Parasta oli juuri se, että väki muodosti kyselystä yhteisen ymmärryksen, sitoutui tekemiseen ja yhteiseen lopputulokseen. Uskon, että porukka puhuu asiasta ymmärtäväisemmin kahvipöydissä ja käytävillä, koska he olivat itse ideoinnissa ja päätöksenteossa mukana.

Osaaminen kiertämään

Lisäksi olen esittänyt yhdelle esimiehelle hänen kehityspäiväänsä tueksi tämän saman dynaamisen fasilitoinnin työkalun. Opetin hänet käyttämään rohkeasti työkalua – se kun on loppupelissä todella yksinkertainen, mutta toimiva konsepti. Innolla nyt odotan, kokeilevatko he yhteistä työstämistä ja mitkä ovat tulokset.

Riina Korpi, HDR, Fingrid Oyj

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste