Hyvä esihenkilö saa jokaisesta esiin superstaran sekä mahdollistaa yhdessä oppimisen kohti timanttitiimiä | BoMentis Coaching House

Hyvä esihenkilö saa jokaisesta esiin superstaran sekä mahdollistaa yhdessä oppimisen kohti timanttitiimiä

Kirja-arvostelu: Valmentava tiimin johtaminen

Mikä olenkaan johtajana/esihenkilönä, jos tiimi toimii yhdessäohjautuvasti itseohjautuvuuden voimalla? Minkälainen on tämän päivän hyvä esihenkilö? Henkilökohtainen mielipiteeni on, että esihenkilöitä tarvitaan ehdottomasti!

Ammatillisessa koulutuksessa tulee esihenkilön substanssin olla tiimin johtamisessa eikä enää esim. oman alansa huippuasiantuntijana olemisessa. Siksi on tärkeää luoda edellytykset esihenkilöiden omaan valmentavan johtajuuden kasvuun.

Esihenkilön tulee nähdä oman tiiminsä rooli strategisen kokonaisuuden valossa ja mahdollistaa oppivan tiimin kasvu sekä tavoitetahtotila oikeaan suuntaan yhdessä oppimisen kautta. Kirja antaa hyvät yhteiset työkalut tiimin muutosmatkalle kohti valmentavaa johtamista. Kirjan kolme tukipilaria Tiimin Onnistumisen prosessissa ovat maamerkit, yhteinen työ sekä kasvu yksilönä ja tiiminä.

Mahdollistaja, innostaja ja dialogitaitaja – hyvältä esihenkilöltä vaaditaan paljon

Organisaation mallin kääntäminen ylösalaisin mahdollistaa johtamisen liittyvien uskomusten & asenteiden muutoksen sekä luo uudenlaiset avaukset toimia asiantuntija organisaatiossa.

Itseohjautuvasti kohti yhdessäohjautuvuutta tarkoittaa luonnollisesti sitä, että esihenkilöiltä vaaditaan itsensä johtamisen taitojen lisäksi valmentavaa otetta johtamiseen, sekä fasilitaattorin lahjoja tiimin osallistamiseen ja innostamiseen dialogisin keinoin. On haasteellista olla muutoksen vetäjä, kun on itse myöskin muutoksen kohde. Tarvitsemme uusia taitoja ja tukimateriaalia matkalla kohti yhdessä innostumista ja oppimisen prosessia.

Tämä kirja on erinomainen matkakumppani koulutusalalle niin opettajille kuin esihenkilöille tässä globaalisessa murroksessa. Tarvitsemme kyvykkyyttä toimia tiimissä nyt ja tulevaisuudessa työelämässä ihan jokainen. Kirjan avulla voimme yhdessä pysähtyä tiimissä toimimisen sekä valmentavan johtamisen äärelle. Kirja toimii majakan omaisesti, kun olemme matkalla yhdessä oppimisen areenalle.

Maria Sarkkinen
Ammatillisen koulutuksen päällikkö
Stadin ammatti- ja aikuisopiston johtava rehtori

Tutustu Valmentava tiimin johtaminen -kirjaan tästä.

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste