Kilpailuetua systeemisen tiimicoachingin kyvykkyydellä | BoMentis Coaching House

Kilpailuetua systeemisen tiimicoachingin kyvykkyydellä

Millie Ahlskog

Koulutus: Systemic Team Coach©

Näen tulevaisuuden ison potentiaalin olevan tiimicoachingissa. Se on yksi parhaimpia strategisia työkaluja organisaation kilpailuedun rakentamiseen. Näen, että tiimicoachingilla on paljon kysyntää tulevina vuosina.”

Senior Coach Millie Ahlskogilla, on takanaan sekä yksilö-, tiimi- että ryhmäcoaching-koulutukset. Millie on taustaltaan kauppatieteilijä ja ennen Coaching-uralle siirtymistä Millie työskenteli noin 20 vuotta mainosalalla sekä esimiehenä että tiiminvetäjänä. Hän pääsi vuosien saatossa työskentelemään ja kehittämään huipputiimejä luovalla alalla ja sai olla mukana todistamassa ja kokemassa mitä tiimityöskentely voi parhaimmillaan olla.

Vuonna 2018 Millien oli vetämässä isompaa coachingryhmää, kun tarve oman tiimicoach- ammattitaidon kehittämiselle vahvistui. Halu syventyä tiimicoachingin saloihin ja tarve oppia lisää työkaluja sinetöivät Millien päätöksen ilmoittautua mukaan BoMentiksen Systemic Team Coach© -koulutukseen.

Tavoitteenani oli kasvattaa omaa ammatitaitoa, saada lisää työkaluja systeemisen viitekehyksen kautta. Halusin vahvemman perustan osaamiselleni viimeisimmän coachingkokemuksen jälkeen.”

BoMentiksen Systemic Team Coach© -koulutuksessa häntä erityisesti kiinnosti systeeminen ajattelu ja coachingin ajatteleminen systeemisen viitekehyksen kautta. Tiimicoaching kompetenssien ymmärtäminen, käytännön treenaaminen ja niistä oivaltamiset yhdessä koulutusryhmän kanssa kiinnostivat. Millie halusi lisätä omaa kompetenssioa niin tiimien ilmiöiden käsittelyssä kuin ryhmädynamiikan ymmärtäminen käytännönläheisesti.

Parasta oli käytännönläheisyys

Työ tekijäänsä opettaa”, toteaa Millie. Parasta koulutuksessa oli käytännönläheisyys, joka toteutettiin oikean tiimin kanssa käydystä tiimicoaching-oppimisprosessista.

Koulutuksessa toteutettu aito tiimiprosessi kaikkine oppimisreflektoineen, oli kyllä antoisinta.”

Hyödyllisiä olivat myös kaikki harjoitukset ja yhdessä kokeillut työkalut tiimien kehittämiseen. Toteutuneet lähipäivät olivat antoisia, todellisia livelabroja. Olin innoissani, kun pääsimme tutkimaan tiimicoach-kouluttajien Vesa Ristikankaan ja Peter Peitsalon keskinäistä työskentelyä suhteessa meidän koulutustiimiimme.

Systemic Team Coach© -koulutuksessa osallistujana sain monta hyödyllistä peilaavaa kohtaa; tiimicoaching-pari, asiakastiimi, sekä muut tiimicoach-kollegat. Lähipäivien aikana sekä koronan takia etäpäiviksi muuttuneissa oppimismoduuleissa opin paljon; itsereflektio itsekseen ja yhdessä toisten kanssa on todella kehittävää.”

Systemic Team Coach© -koulutukseen kuului myös tiimicoaching-harjoittelua yhdessä co-coachin eli tiimicoaching-työparin kanssa. Millie koki, että tiimicoachaus yhdessä tiimicoaching-työparin kanssa oli merkityksellistä ja antoisaa; työparista sai sekä tukea, reflektiopintaa että palautetta omasta työskentelystä. Työparin kanssa käydyt keskustelut syvensivät tiimicoaching-prosessia ja omaa kasvamista valmentajana. ”En pitäisi mahdottomana toteuttaa tiimicoachingia jatkossa yhteistyössä toisen valmentajan kanssa.”

Korona toikin positiivista lisähaastetta

Korona-aika muutti koulutuksen kesken kaiken osin etäyhteyksillä tapahtuvaksi, jonka myötä saimme ryhmänä kokea uudenlaisia haasteita, ihan positiivisessa mielessä. Virtuaalinen valmennus oli hyvää oppia myös omia valmennuksiani ajatellen!”

Kiitos ammattitaitoisille kouluttajille, coach-parille ja Systemic Team Coach© -kollegoille yhteisestä matkasta!”

 

Kasvata rohkeutta coachata tiimejä - tiimicoachingopas

Lataa opas, jossa on vinkkejä siihen, kuinka lisätä rohkeutta toimia tiimicoachina.

Lataa opas

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste