Muutostukea arkeen | BoMentis Coaching House

Muutostukea arkeen

Helsingin kaupunki, varhaiskasvatusvirasto

Valmennus: Johtoryhmävalmennus

Helsingin kaupungin varhaiskasvatusviraston varhaiskasvatusjohtaja Satu Järvenkallas tarvitsi ajattelu- ja sparraustukea työelämän muutosten keskelle: toimintaympäristössä tapahtui merkittäviä muutoksia, ja johtamisuudistus oli meneillään.

Yksilöcoaching-prosessin alussa pureuduttiin tarpeiden kartoittamiseen ja tavoitteiden määrittämiseen. Intensiiviset face-to-face tapaamiset ja välitehtävät tarjosivat pohjan oman työn kehittämisen tueksi ja oman osaamisen optimaaliseen käyttöönottoon muutostilanteessa.

”Oman ammattitaidon ylläpitäminen ja kehittäminen tuovat työhön uutta osaamista, ylläpitävät innostusta sekä imua työn tekemiseen. Olen käynyt paljon täydennyskoulutuksissa ja pyrkinyt aina oppimaan myös töissä, joten yksilöcoaching tuntui oikealta vaihtoehdolta tämänhetkiseen tilanteeseeni.

Reflektiotukea ja työkaluja arkeen

Satu oivalsi prosessin myötä, että tavoitteisiin sitoutuminen ja niiden reflektointi olivat prosessin ytimessä. Kun tavoitteita myös arvioitiin prosessin eri vaiheissa, hän pystyi löytämään uusia näkökulmia asioihin, jolloin avautui mahdollisuus nähdä kokonaisuus ja oma toiminta laajemmin eri näkökulmista. Prosessin myötä Satu sai myös menetelmiä, joita hän pystyy jatkossa itse käyttämään ajattelun työvälineinä.

”Yksilöcoaching antoi mahdollisuuden peilata omaa osaamistani, oman työn kehittymisen tavoitteita suhteessa toimintaympäristön muutoksiin ja siihen, miten voin osaamistani edelleen kehittää ja käyttää. Se auttoi hahmottamaan omaa toimintaani johtajana ja pisti minut miettimään, miten voin kehittää työrooliani sekä suhteessa omaan toimintaani että suhteessa organisaation toimintaan ja tavoitteisiin.”

”Lisäksi coaching antoi minulle johtajana mahdollisuuden peilata ja reflektoida toimintaani. Coaching haastoi minut miettimään omaa toimintaani sen suuntaa tietoisemmin. Kävimme läpi tavoitteiden edistämistä oman toimintani ja toisaalta koko organisaation toiminnan edistämiseksi.”

Ammattitaitoinen coach mahdollistajana

Sadun tukena prosessissa oli BoMentiksen ammatticoach. Satu toteaa, että BoMentiksen valmentajan vahvuuksia olivat hänen ammattimainen otteensa sekä vahva läsnäolonsa. Ne auttoivat löytämään uusia näkökulmia sekä etenemään vuorovaikutteisesti aluksi asetettujen tarpeiden ja tavoitteiden suunnassa.

”Tilaisuuksiin oli mukava mennä ja niiden jälkeen oli tunne, että oli saanut vietyä omaa ajattelua, tai osaamista uudenlaiseen näkökulmaan, mahdollisuuteen.”

Yhteistyö BoMentiksen kanssa oli hyödyllistä:

”Suosittelisin BoMentista yksilöille, joilla ovat edessä henkilökohtaiset ammatilliset kehittymisen haasteet ja organisaation muutostilanteet.”

Tutustu johdon valmennuksiimme täältä.

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste