Rohkeutta ajatella uudella tavalla | BoMentis Coaching House

Rohkeutta ajatella uudella tavalla

Case AbbVie Oy

Koulutus: Valmentava esimies©

 

Valmentava esimies© -koulutus tuli Martinalle hyvään saumaan. Hän oli saanut uuden roolin esimiehenä ja oli hakemassa vaikutteita esimiehenä kehittymiseen. Hän osallistui BoMentis, Coaching Housen avoimeen Valmentava esimies-koulutusohjelmaan, joka teki häneen lähtemättömän vaikutuksen.

Valmentava esimies© -koulutus oli minulle erittäin mieleenpainuva kokemus. Koulutusryhmässä oli erittäin vahva keskinäinen luottamus. Myös ryhmän intiimi koko mahdollisti uskalluksen kokeilla ja harjoitella uusia asioita. Arvostin sitä, että koulutus oli hyvin strukturoitu kokonaisuus, jossa teoria, harjoitukset ja kotitehtävät sulautuivat erinomaiseksi kokonaisuudeksi. Erityisesti pidin siitä, että saimme oikeasti kokeilla useita työkaluja ja testata valmentavan otteen soveltamista eri tilanteissa. Valmennuspäivien välissä ohjatut kotitehtävät lisäksi varmistivat sen, että asiat eivät päässeet unohtumaan.

Paluuta entiseen ei enää ole!

Martinalle Valmentava esimies© -koulutus jätti pysyvän jäljen. Koulutuksen myötä tapahtui muutos ajattelussa, jolla on ollut vaikutus arjen toimintaan.

Koen, että en voi enää palata aikaan, joka oli ennen valmennusta. En enää edes kehtaisi palata takaisin aikaan, jossa yritin vaikuttaa johdettaviini pelkästään oman tietämiseni kautta. Koulutuksen myötä minulle kasvoi ”sisäinen pakko” lähteä toimimaan valmentavasti ja jatkaa uusien taitojen harjoittelua. Valmennuksen myötä sain uskallusta kokeilla uutta ajattelutapaa myös käytännössä. Lähden pienillä muutoksilla eteenpäin kohti valmentavaa esimiehisyyttä.

Aikaisemmin piilouduin herkästi asiantuntijuuteni taakse. Nyt näen selvästi esimies- ja asiantuntija -roolien erot. Oivalsin, miten paljon mahdollisuuksia onkaan tarjolla, kun lähden tietoisesti vahvistamaan omaa esimiehisyyttäni.

Muutos näkyy käytännössä!

Kysyttäessä Martinalta niitä asioita, jotka ovat konkreettisesti muuttuneet hänen tavassaan johtaa. Martina nostaa kolme käytännön toimintatapaa, jotka hän on omassa toiminnassaan muuttanut ohjelman myötä.

1. Avointen kysymysten voima

Koulutuksesta ovat jääneet elämään erityisesti avoimet kysymykset. Arjessa on palkitsevaa nähdä, miten pienet asiat saavat muutoksen aikaiseksi. Olen tietoisesti lähtenyt johtamaan enemmän kysymysten kautta. Muutos on todella merkittävä aikaisempaan verrattuna.

2. Onnistumis- ja oppimistilanteet yhteiseksi

Oivalsin koulutuksessa sen, miten tärkeää on tunnistaa yksilöiden erilaiset vahvuudet ja rohkaista tiimiläisiäni jakamaan kokemuksiaan muiden kuullen. Minulla on nykyään tapana aloittaa tiimipalaveri yhdellä onnistumisella ja yhdellä mokalla. Olen itse esimiehenä myös avoimesti jakamassa oman mokani, joka on tarjonnut mahdollisuuden myös muille kertoa omistaan. 

3. Rohkeus antaa palautetta

Kolmantena asiana on uudenlainen rohkeus antaa palautetta. Olen alkanut lisätä palautteen pyytämistä omasta toiminnastani. Sen jälkeen uskon, että myös muut alkavat uskaltaa pyytää palautetta. Koska meillä AbbVie:llä kannustetaan innovatiivisuuteen, olen huomannut palautteen antamisen tukevan erittäin hyvin innovatiivisuuden vahvistamista.

Jos haluat muuttaa johtamistapaasi, osallistu ohjelmaan

Martina vielä haluaa lopuksi nostaa esille muutaman asian, jotka ovat vaikuttaneet siihen, miksi hän suosittelee ohjelmaa muille ja miksi hän on myös halunnut jakaa hienoa kokemustaan avoimesti.

Tunne vertaisuudesta

Yksi vaikuttavimmista asioista koulutuksessa oli se, kun sai jakaa kokemuksiaan muiden kurssilaisten kanssa ja todeta sen, että muutkin puurtavat samojen aiheiden parissa. Valmennettavien kanssa onnistuttiin valmennuksen aikana luomaan erittäin hyvä kemia ja olemmekin valmennuksen jälkeen sovittu tapaamisia ja suhteemme kantaa!

Ammattitaitoiset kouluttajat

Molemmat BoMentis, Coaching Housen kouluttajat loivat turvallisen ympäristön, jossa uskalsi harjoitella. Kouluttajat jakoivat paljon konkreettisia esimerkkejä arjesta. Erityisen kivalta tuntui huomata, miten hyvältä tuntuu, kun joku antaa jakamattoman huomionsa juuri minulle. Ryhmäläisiä kuunneltiin, saimme pysähtyä ja jakaa kokemuksiamme. Kiitos!

Lopuksi Martina haluaa vielä sanoa erityiskiitokset koulutuksesta. Hän suositteleekin kaikkia esimiehiä lähtemään mukaan ohjelmaan, mikäli vaan on aito halu kehittää itseään: ”Silloin kun halua löytyy, BoMentis, Coaching Housen Valmentava esimies© -koulutus todellakin mahdollistaa oppimisen ja tukee yksilöllistä kehityskaarta!”

Martina Serlachius, Medical Manager, Abbvie Oyj

Tutustu lisää BoMentis, Coaching Housen Valmentava esimies© -ohjelmaan täältä!

 

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste