Tiimicoaching-koulutus, josta avautui uusi maailma tiimien ja työyhteisöjen yhteistyön kehittämisen ympärille | BoMentis Coaching House

Tiimicoaching-koulutus, josta avautui uusi maailma tiimien ja työyhteisöjen yhteistyön kehittämisen ympärille

Marjaana Erkkilä

Koulutus: Systemic Team Coach®

Marjaana Erkkilä toimii esihenkilönä noin kolmellekymmenelle asiantuntijalle Innofactorilla, jossa on organisoiduttu itseohjautuviin tiimeihin. Digital Services- liiketoimintayksikössä toimii yhteensä parisenkymmentä asiakastyötä tekevää ketterää sovelluskehitystiimiä. Asiakastiimien työskentelyn keskiössä on aina tiivis yhteistyö kehittäjien ja asiakkaan välillä.

Hankin koulutuksen ymmärtääkseni paremmin tiimejä ja voidakseni tukea entistä paremmin tiimejämme tiimityön kehittämisessä ja yhteisten tavoitteiden saavuttamisessa. Systemic Team Coach©-koulutus oli itselleni luonnollinen jatke Business Coach-sertifioinnille, sillä yksilöiden coachaamisen lisäksi koen tosi tärkeänä osaamisena myös tiimien coachaamisen ja valmentamisen.

Systemic Team Coach© -koulutuksessa parasta oli tiimicoaching-prosessi todellisen tiimin kanssa

Marjaana koki koulutuksen tärkeimmiksi hyödyiksi tiimicoaching-prosessin oikealle tiimille, yhdessä oman co-coach -parin kanssa ja prosessin aikana saadun työnohjauksen. Lisäksi hän koki ryhmätyöt, keskustelut ja erilaiset harjoitukset kurssikavereiden kanssa erittäin antoisiksi. Koulutuksen sisältö kokonaisuudessaan oli monipuolinen.

”Opin oikeasti hyödyntämään coachingtaitoja myös tiimin kanssa, jolloin en vain fasilitoi tilaisuutta suunnitelman mukaisesti”

Koulutuksesta Marjaana kertoi saaneensa mukaansa paljon oivalluksia, ymmärrystä tiimien dynamiikasta ja tiimityön kehittämisestä sekä monia uusia fasilitointi-työkaluja.

Lisäksi sain paljon varmuutta ja rohkeutta tiimien coachaamiseen/valmentamiseen, eli coaching-osaamisen hyödyntämistä tiimikontekstissa. En siis vain fasilitoi tilaisuutta suunnitelman mukaan, vaan oikeasti kuulen, havannoin, ohjaan keskustelua sekä autan tiimiä pysähtymään tärkeiden aiheiden äärelle.

 

Tämän koulutuksen myötä itselleni avautui uusi mielenkiintoinen maailma tiimien ja työyhteisöjen yhteistyön ja sitä kautta tiimien tuloskyvykyyden kehittämisen ympärille. Matka on vasta alussa ja odotan innolla mitä kaikkea tämä tuo eteen tulevaisuudessa.

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste