Valmentavaa toimintatapaa korkeakouluopettajille | BoMentis Coaching House

Valmentavaa toimintatapaa korkeakouluopettajille

Case Haaga-Helia

Koulutus: Systemic Business Coach®

Tuoreita työkaluja yliopettajana toimimiseen

Kun osallistuin BoMentis, Coaching Housen Systemic Business Coach® -koulutukseen, halusin saada ennen kaikkea työkaluja arkityöhöni yliopettajana. Lisäksi minua kiinnosti löytää tuoreita näkökulmia siihen, miten opettajayhteisöä olisi mahdollista valmentaa tehokkaammin.

Olen työssäni syventynyt pedagogiseen johtajuuteen ja tehnyt ohjauksellisella otteella työtä ja huomannut, että ihmisten kohtaamiseen liittyvässä osaamisessa on aina kehitettävää.

Systeemityökalut menivät heti arkeen

Olen luonteeltani sellainen, että laitan nopeasti asiat käytäntöön ja lähden kokeilemaan. Sainkin koulutuksesta useita konkreettisia työkaluja, joita olen soveltanut opettajien kouluttamisessa. Systeemisyyteen liittyviä ajattelumalleja ja toimintatapoja olen soveltanut mm. henkilökohtaisissa kehityskeskusteluissa menestyksellisesti. Lisäksi kysymisen tekemisen taitoa ja sen vaikuttavuutta olen päässyt näkemään ja harjoittelemaan uudella tasolla myös ryhmien kanssa.

Loimme yhteistä HAAGA-HELIA-kulttuuria

Parasta oli ehdottomasti se, että valmentajat vetivät yhteistä oppimisprosessia opettamansa taustafilosofian mukaisesti. Arkeen sovellettavia työkaluja esiteltiin ensin, sen jälkeen päästiin yhdessä niitä testaamaan ja kokemaan. Lopuksi vielä reflektoitiin ja luotiin yhteisesti erilaisia sovellusmahdollisuuksia. Kaikki perustui siihen, että rakennettiin ryhmän kanssa yhteistä todellisuutta, valmentavalla otteella. Valmentajista myös huokui se, että kokemusta vastaavista prosesseista on takana paljon, jolloin oli mahdollista myös reagoida ryhmästä nouseviin impulsseihin ja tarpeisiin tehokkaasti.

Opettajat – hakekaa uutta ajattelu- ja toimintatapaa!

Koulutus soveltui räätälöity erinomaisesti ammattikorkeakouluopettajien maailmaan. Kaikki opetustyössä toimivat tarvitsevat tulevaisuudessa entistä enemmän valmentavaa ajattelu- ja toimintatapaa. Lisäksi kuka tahansa, joka haluaa lisätä omaa osaamistaan vaikuttajana, hyötyy Systemic Business Coach® -koulutuksesta. Suosittelen.

Kimmo Mäki, Yliopettaja, Haaga-Helia 

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste