Esimiesvalmennus, Case Canon Oy | BoMentis Coaching House

Valmentavalla johtamisella huipputuloksia

Case Canon Oy

Canon Oy kohtasi business-haasteita, kun markkinatilanne muuttui ja huomattiin, että vanhalla toimintatavalla ei enää voida jatkaa. Canonista oli tullut asiantuntijaorganisaatio, jossa eri toimintojen siiloutuminen oli liian voimakasta. Strategiaa muutettiin ja visioksi muodostui tavoite olla Suomen paras myynti- ja palveluorganisaatio. Tässä tilanteessa BoMentis Oy:n valmentajat astuivat mukaan kuvioihin. Yhteistyössä syntyi Valmentava esimies© -koulutusohjelma.

Kohti vaativia tavoitteita valmentavalla johtamisotteella

Esimiestyön laadun parantaminen nostettiin menestysuralle paluun edellytykseksi. Todettiin, että vanha tulosjohtamisen tapa ei enää toimi, eivätkä pelkkiin prosesseihin panostaminen enää riitä. Oli aika uudistaa perinteistä johtamistapaa. Tarvittiin johtamiskulttuurin muutosta. Yritys valitsi valmentava johtajuuden uuden johtamiskulttuurin suunnannäyttäjäksi. Esimiesten haluttiin pelkän tuloksen tekemisen sijaan keskittävän huomionsa ihmisten johtamiseen. Toimitusjohtaja Harry Nyström vahvisti johtamisen uuden suunnan ja piti tärkeänä, että uutta johtamista on lähdettävä harjoittelemaan käytännössä, ei niinkään kirjoista opiskellen.

Keskeisiksi mittareiksi muutoksen onnistumisille valittiin Great place to work -tutkimuksen indeksi ja yrityksen sisäisen commitment surveyn tulos. Lisäksi päätettiin osallistua Excellence Finland laatukilpailuun.

Esimiesvalmennusohjelma kohdennettiin tarpeisiin

Valmentava esimies© -koulutus suunniteltiin yhdessä BoMentis Oy:n valmentajien, Canonin HR:n ja ylimmän johdon kanssa. Lopulta päädyttiin n. vuoden mittaiseen prosessiin, jossa oli yhteisiä valmennuspäiviä, pienryhmäcoaching-sessioita sekä vahva painotus valmennuspäivien väleissä toteutettavilla sovellustehtäviin ja kirjallisuuteen tutustumiseen. Esimiesvalmennus on oppimismatka, johon kaikki Canonin esimiehet osallistuvat 3-4 vuoden aikana. Jokainen esimies saa harjoittelun kautta kokemuksen siitä, mitä valmentava johtajuus omassa arkijohtamisessa tarkoittaa sekä kipinän oman johtajuuden kehittämiseen.

Myönteiset juorut levisivät

Business Partner, Eira Karvosen, mukaan aluksi oli epäilyjä siitä, miten esimiehet saadaan mukaan ja sitoutumaan opiskeluun. Koska esimiehiä oli Canonilla koulutettu vuosien varrella jo paljon, jotkut eivät kokeneet tarvitsevansa lisäoppeja. Huoli kuitenkin väistyi nopeasti, kun BoMentiksen innostavat valmentajat pääsivät aloittamaan ensimmäisen Valmentava esimies -ryhmän kanssa. Luottamuksellinen ilmapiiri rakentui BoMentiksen ammattitaidolla ryhmässä heti ohjelman alusta alkaen. Esimiehillä oli turvallinen ympäristö keskustella ja oppia juuri heidän arkeensa sopivia toimintatapoja ja työkaluja.

Paras merkki onnistumisesta tuli Valmentava esimies© -koulutukseen osallistuneiden esimiesten alaisilta, jotka kertoivat havaitsemistaan muutoksista johtajien käyttäytymisessä. Myönteiset juorut valmennuksen vaikuttavuudesta alkoivat levitä ja näin ohjelma myi itse itsensä

Esimiesvalmennuksen hyödyt näkyvät ja tuntuvat

Eira Karvonen on erittäin tyytyväinen ohjelmaan ja siitä saatuihin tuloksiin. Syksyllä 2013 on lähdössä seuraava valmennusryhmä liikkeelle, jolloin taas saadaan uusia esimiehiä heräämään valmentavan johtajuuden mahdollisuuksiin.

Canonilla on nyt yhtenäisempi johtamiskulttuuri, joka on rakennettu yhdessä. Nykyisin esimiehet tuntevat myös toisiaan paremmin ja ovat oikeasti oppineet hyödyntämään toinen toisiaan. Yhteistyössä toimiminen siiloutumisen sijaan on perustunut keskinäisen luottamuksen rakentumiseen ja selkeään yhteisen tavoitteeseen.

Miksi BoMentis Oy?

Emme halunneet perinteisiä konsultteja kouluttamaan johtamistaitoja, jotka muutaman päivän jälkeen unohdetaan, vaan halusimme rakentaa pitkäjänteinen oppimismatkan, joka saa aikaan muutoksia. Näitä vahvuuksia olimme kuulleet BoMentiksen omaavan.

Heillä on syvällinen ymmärrys asiakkaan tarpeista. He sitoutuvat tekemään ainutlaatuista ja todella räätälöityä valmennusta. He myös uskaltavat haastaa arvostavasti ja kyseenalaistaa olemassa olevaa toimintaa. Yhteistyö on rikastuttanut Canonin johtamista ja siten koko yrityskulttuuria.

Maailman paras juttu! Se on yhdessä oivaltamista ja kehittämistä, kuvailee Karvonen yhteistyötä bomentislaisten kanssa ja jatkaa: Vahva sitoutuminen näkyy BoMentiksen valmentajien tekemisessä. He ovat mukana täydellä sydämellään. Tunteen palo välittyy!

Karvosen mukaan BoMentiksen erottaa muista toimijoista se, että he eivät ole ”leipäpappeja”, vaan haastavat jatkuvasti osallistujia arvostavalla tavalla kehittymään.

Valmennuksissa on oltava jatkuvasti aistit hereillä ja valppaana, kun valmentajat luotsaavat yksilöiden oppimismatkaa ryhmässä taitavalla tavalla eteenpäin. Heillä on ainutlaatuinen kyky hyödyntää ryhmässä olevaa osaamista ja pysähtyä juuri niiden kysymysten äärelle, jotka ovat meille tärkeitä.

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste