Virtuaalisesti toteutettu Dynaaminen fasilitointi toimii! | BoMentis Coaching House

Virtuaalisesti toteutettu Dynaaminen fasilitointi toimii!

Case Puolustushallinnon rakennuslaitos

Koulutus: Innostava fasilitaattori©

Puolustushallinnon rakennuslaitoksen erikoisuunnittelija Hanna Salminen testasi dynaamista fasilitointia virtuaaliympäristössä, eli skype-kokouksessa.

”Käytin tekniikkaa herättämään keskustelua ja kerätäkseni itselleni tietoa jatkotyöstöä varten. Olin yllättynyt siitä, miten hyvin tekniikka toimi skypessäkin. Laitoin dynaamisen fasilitoinnin taulut skypen whiteboardille ja kirjasin kommentit siihen kaikkien nähtäville. Toki kyseessä oli porukka, joka työskentelee muutenkin virtuaalisesti ja heille skype on luonteva keskustelukanava.

Dynaamisen fasilitoinnin kysymyksenä meillä oli: Miten työryhmien toimintaa voisi kehittää? Porukka kävi todella rakentavaa keskustelua siitä, mikä toimii ja mikä ei toimi nykyisessä mallissa. Erityisesti pidin siitä, että tuli paljon myös positiivista kommentointia. Faktoihin kirjattiin muun muassa, että tiimin yhteistyö toimii hyvin ja heillä on vahva halu auttaa toisiaan. Myös ratkaisuihin saatiin hyviä oivalluksia, joista osan pystyy ottamaan käyttöön melko pienellä panostuksella. Nyt meillä on yhteinen näkemys siitä, missä asioissa on kehitettävää ja mistä lähteä liikkeelle.  Olin yllättynyt miten hyvä ja rakentava keskustelu saatiin aikaan alle puolessa tunnissa!”

 

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste