Yksilö ei ole irrallaan ympäristöstään | BoMentis Coaching House

Yksilö ei ole irrallaan ympäristöstään

Case Kekkilä Oyj, Keskisuomalainen Oyj

Koulutus: Systemic Business Coach®

Harjoittelun voima

Milla Suomiselle, Kekkilän HR-johtajalle, Systemic Business Coach® -koulutuksen arvokkaimpia kultahippuja olivat lukuisat käytännön coaching-harjoitukset. Varsinkin kysymisen harjoittelu oli noviisille tärkeää.

Se hetki, kun coachattavan silmät kirkastuvat… hän pääsi omalla matkallaan eteenpäin ja minä coachina pystyin oikeasti auttamaan!”

Millan mukaan oli valaisevaa ja äärettömän opettavaista seurata kouluttajien sekä vertaisten coachingia. Milla toteaa havainnoinnin olevan voimallinen opettaja. Kokeneen coachin seuraaminen vahvisti hänelle, että toden totta: vähemmän on enemmän. Miten voikin niin pienieleisesti ohjata toisen olennaiseen?

Yksi asia joka jäi elämään ja vaikuttaa minuun vieläkin liittyy tunteen, tahdon ja tavoitteen kuunteluun. Niitä voi tosiaan kuunnella erikseen! Olen myös saanut palautetta, että osaatpa sinä kuulla tarkkaan. Mutta ilman harjoittelua en olisi koskaan oppinut sitä.” Milla korostaa.

Ympäristön vaikutus & systeeminen ajattelu

Minna Valonen, Keskisuomalainen Oyj:n HR & muutosjohtaja, oli kuullut coachingista jo ennen Systemic Business Coach® -koulutusta.

Jokin siinä hämäsi, että ei tämä voi olla näin yksinkertaista!” Minna jakaa ensitunnelmiaan.

Minnan mielestä tässä coach-koulutuksessa oli erityistä se, ettei siinä tutkittu pelkästään coachattavaa eli yksilöä, vaan tarkastelukohteena toimi myös coachattavan ympäristö. Yksilö voi muuttua, mutta hän ei ole koskaan irrallaan siitä ympäristöstä, jossa hän toimii!

Muutokseen vaikuttavat oma sisäinen ja ulkoinen maailma, mutta myös esihenkilö, johtaminen ja yksittäiset työkaveritkin. Työyhteisössä voi olla paljon ajavia, mutta myös jarruttavia tekijöitä… tätä näkökulmaa systeeminen ajattelu avaa.”

Esimerkiksi coaching-prosessin alussa käytävä kolmikantakeskustelu tarjoaa mielenkiintoisia näkökulmia systeemisyyteen! Sitä kuvittelee tuntevansa toisen, mutta sitten yhtäkkiä ymmärrys syveneekin, kun tajuaa millainen suhde coachattavalla ja hänen esihenkilöllään on.

Peruutuspeiliin katsoen Systemic Business Coach® -koulutus oli matka, jota Minna janosi tietämättään.

Koin, että tässä on jotakin joka minua kiinnostaa, mutta sitten pala kerrallaan tajusin että kyllä, tämä on juuri sitä! Ja jälkikäteen tajuan entistäkin selvemmin, kuinka hienoa systeeminen coaching on.” Minna täydentää.

Milla Suominen, HR johtaja, Kekkilä Oyj & Minna Valonen, HR & muutosjohtaja, Keskisuomalainen Oyj

Lue lisää Systemic Business Coach® -koulutuksesta täältä ja rohkene itsekin mukaan oppimismatkalle!

3 tapaa haastaa - coachingopas

Lataa opas, jossa on vinkkejä yhden coachingin ydintaidon eli haastamisen saloihin.

Lataa opas

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste