Yksilö ei ole irrallaan ympäristöstään | BoMentis Coaching House

Yksilö ei ole irrallaan ympäristöstään

Case Keskisuomalainen Oyj, Kekkilä Oyj

Koulutus: Systemic Business Coach®

Ennen Systemic Business Coach® -koulutusta Minna Valonen, Keskisuomalainen Oyj:n HR & muutosjohtaja, oli törmännyt monesti coachingiin ja coaching-malleihin.

”Jokin siinä hämäsi, ei tämä voi olla näin yksinkertaista!”

Ympäristön vaikutus

”Ennen InSys-koulutusta olin törmännyt monesti coachingiin ja coaching-malleihin. Jokin siinä hämäsi, ei tämä voi olla näin yksinkertaista!” Minna toteaa.

Tässä koulutuksessa Minnan mielestä erityistä oli se, ettei siinä katsottu pelkästään coachattavaa eli yksilöä, eihän yksilö voi muuttua eikä muuttaa asioita irrallaan siitä ympäristöstä, jossa hän toimii!

”Muutokseen vaikuttavat oma sisäinen ja ulkoinen maailma, mutta myös esimies, johtaminen ja yksittäiset työkaveritkin. Työyhteisössä voi olla paljon ajavia, mutta myös jarruttavia tekijöitä… tätä näkökulmaa systeeminen ajattelu avaa.”

Esimerkiksi coachingprosessin alussa käytävä kolmikantakeskustelu tarjoaa tosi mielenkiintoisia näkökulmia systeemisyyteen! Sitä kuvittelee tuntevansa toisen, mutta sitten yhtäkkiä ymmärrys syveneekin, kun tajuaa millainen suhde coachattavalla ja hänen esimiehellään on.

Harjoittelun voima

”Minulle arvokkaimpia kultahippuja olivat lukuisat harjoituksemme” täydentää Milla Suominen, Kekkilän HR-johtaja.

Varsinkin kysymisen harjoittelu oli noviisille tärkeää. Se hetki, kun coachattavan silmät kirkastuvat… hän pääsi omalla matkallaan eteenpäin ja minä pystyin oikeasti auttamaan! Valaisevaa ja äärettömän opettavaista oli myös seurata kouluttajien sekä vertaisteni coachingia. Havainnointi on voimallinen opettaja. Kokeneen coachin seuraaminen vahvisti minulle, että toden totta: vähemmän on enemmän. Miten voikin niin pienieleisesti ohjata toisen olennaiseen?

”Yksi asia joka jäi elämään ja vaikuttaa minuun vieläkin, liittyy tunteen, tahdon ja tavoitteen kuunteluun. Niitä voi tosiaan kuunnella erikseen! Olen myös saanut palautetta, että osaatpa sinä kuulla tarkkaan. Mutta ilman harjoittelua en olisi koskaan oppinut sitä.” Milla korostaa.

Peruutuspeili

Peruutuspeiliin katsoen Systemic Business Coach® -koulutus oli matka, jota Minna Valonen janosi tietämättään. Koin, että tässä on jotakin joka minua kiinnostaa, mutta sitten pala kerrallaan tajusin että kyllä, tämä on juuri sitä! Ja jälkikäteen tajuan entistäkin selvemmin, kuinka hienoa systeeminen coaching on.

Minna Valonen, HR johtaja, Keskisuomalainen Oyj & Milla Suominen, HR johtaja, Kekkilä Oyj

Lue lisää Systemic Business Coach-koulutuksesta täältä ja rohkene itsekin mukaan oppimismatkalle!

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste