Johtaminen – mahdoton(ko) tehtävä? | BoMentis Coaching House

Johtaminen – mahdoton(ko) tehtävä?

Blogit

Yryhmäleensä johtajalle maksetaan siitä, että hän visioi, toteuttaa strategiaa ja saa aikaan taloudellisia tuloksia, ebittejä. Käytännössä johtaminen on kuitenkin hyvin paradoksaalista toimintaa: vaaditaan innovatiivisuutta ja tehokkuutta, selkärankaisuutta ja innostavuutta, paneutumista ja sosiaalisuutta. Kaikkea ei voi tehdä riittävästi eikä tarpeeksi hyvin. Johtajien tulee olla yhdessä näitä kaikkia.

Täydellinen oppien mukainen johtaminen on mahdotonta, koska kukaan ei pysty siihen. Voimme olla korkeintaan hyviä johtajia, jotka tunnistavat omat vahvuutensa. Vahvuuksia käyttämällä ja hyvällä verkostoyhteistyöllä tehdään suunnitelmista totta. Tehokas johtoryhmä tajuaa sen ja vaatii työskentelyä yhteisen tavoitteen hyväksi. Näin syntyy toimiva yhtälö. Muuten olemme jatkuvassa kriisissä, kun kisataan siitä, kuka on fiksuin ja menestyvin.
Varmaa on se, että hyvä johtaja coachaa enemmän kuin kertoo. Informaatiotulva on niin valtava, että kenelläkään ei ole mahdollisuutta lukea, tutustua kaikkeen tarpeelliseen päätöksenteon oikeellisuuden varmistamiseksi.

Coachaamalla saadaan ihmiset oivaltamaan ja myös sitoutumaan. Valmentavat johtajat ymmärtävät, että he eivät osaa kaikkea ja tarvitsevat osaavia, fiksuja ja nöyriä ihmisiä ympärilleen. Halukkuus kehittyä ja luoda jotain mestarillista yhteistyössä ovat nykypäivän työntekijän ydintaitoja niin duunareilla kuin johtajillakin. Johtaminen voi olla välillä mahdotonta, mutta coachaaminen ei!

 

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste