Tiimiksi kasvaminen sattuu | BoMentis Coaching House

Joukkueeksi kasvaminen sattuu

Blogit
blogi

Joukkue muodostuu yksilöistä, jotka työskentelevät yhdessä yhteisen tavoitteen eteen. Ei siis auta, vaikka kasassa olisi monta taitavaa yksilöä, jos nämä yksilöt eivät muodosta yhteenkuuluvaa tiimiä. Joukkueen yhtenäisyys näkyy erityisesti hankalassa tilanteessa ja miten siitä selvitään yhdessä voittajiksi.

Paperilla joukkueen rakentaminen kuulostaa helpolta: ollaan avoimia, puhutaan rehellisesti omat ajatukset ja tunteet sekä pidetään yhteistyössä huolta, että tiimissä säilyy keskinäinen luottamus.  Käytännössä matkan aikana on kuitenkin syytä varautua karikkoihin ja siihen, että aina johonkuhun sattuu: Joku turhautuu, joku hermostuu, joku pelkää, joku ei sittenkään ole valmis.

Rohkaise kehittyvä mielesi!

Muistatko lapsena sen tunteen, kun ensimmäisen kerran kiipesit uima-altaan hyppytorniin ja katselit alas? Sydän hakkaa, polvet lyövät loukkua ja järki kirkuu: portaita pitkin alas, senkin hullu! Olla mukana tiimien kehittämisessä on sama asia. Ensihyppy tyhjän päälle pelottaa, kun ei tiedä mitä tapahtuu.

Muistatko sen tunteen, kun lopulta hyppäsit tornista? Voittajafiiliksen ja helpotuksen ollessasi rohkea! Seuraavat hypyt olivat jo helpompia ja lopulta syöksyit ystävien kanssa riemusta kiljuen pää edellä kohti vettä. Sama tapahtuu myös tiimien kasvussa, kun jäsenet voittavat pelkonsa ja epävarmuutensa ja uskaltavat heittäytyä yhteiseen matkaan, jossa on riskinsä. Useimmiten kuitenkin huomataan, että ei se sattunutkaan, tai jos sattui niin kaverit ovat tukena.

Panosta harjoitteluun!

Kuten rohkeus ja taito hypätä veteen kasvaa harjoittelun myötä, sama tapahtuu myös uskalluksessa heittäytyä mukaan tiimien kehittämiseen. Omalla kohdallani viime viikon uudessa tiimissä en pelännyt kertoa rehellisesti kuka olen ja paljastaa avoimesti vieraille persoonani. Se oli helppoa, koska olen harjoitellut sitä jo monta kertaa eri tiimien kanssa. Harjoittelun myötä liittyminen uuteen tiimiin oli mukavaa: olin aidon utelias toisista ja annoin muille mahdollisuuden tutustua minuun. Odotan myös innolla seuraavia tapaamisia ja että pääsemme aloittamaan tiimin rakentamisen, yhdessä.

Aloita olemalla rohkea ja kokeilemalla jotain!

Tutustu myös

Kasvata rohkeutta coachata tiimejä - tiimicoachingopas

Lataa opas, jossa on vinkkejä siihen, kuinka lisätä rohkeutta toimia tiimicoachina.

Lataa opas

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste