Kyllä minä pärjään | BoMentis Coaching House

Kyllä minä pärjään

Blogit

Olen aina ollut sitä mieltä, että osaan ja haluan tehdä yhteistyötä ja otan mielelläni toisten apua vastaan. Kuitenkin taas jälleen kerran jouduin nöyrtymään sen edessä, että en tajunnut pyytää apua. Olin kipuillut erään henkilökohtaisen asian kanssa jo pari kuukautta tajuamatta, että kaverista olisi apua. Samalla kun toinen auttoi ja asia saatiin rullaamaan, niin opin erilaisen lähestymistavan, jota voin jatkossa kokeilla itse soveltaa vastaavissa tilanteissa. Eli opin uutta!

Tämä ”kolhu” sai minut myös miettimään sitä, että kuinkahan paljon me tuhlaamme aikaa ja energiaa, kun emme tajua pyytää apua?

Minulla oli ilo ja kunnia jutella Opetushallituksen pääjohtajan Olli-Pekka Heinosen kanssa. Hän kertoi, että hänellä on ollut melkein aina jonkinlainen mentorointia muistuttava suhde. Valmentava mentorointi on parhaimmillaan tasaveroinen yhteistyösuhde, jossa molemmat osapuolet oppivat toisiltaan. Mentorina toimiessaan Olli-Pekka koki saaneensa paljon apuja erilaisilta mentoroitavilta oman johtamisensa kehittämiseen ja ajatustensa kirkastamiseen. Ihmisten johtaminen, kun on varsin moniulotteista ja ihminen sinällään on varsin kompleksinen olento.

Kokeneet konkarit ovat todenneetkin, että johtajan on hyvä hankkia silloin tällöin myös ulkopuolista sparrailukumppania oman johtamistapansa kehittämisen ja ajatustensa jalostamisen tueksi. Myös bisneksen kehittämiseen voi saada yllättäviltäkin tahoilta vinkkejä, kunhan vaan poistaa omasta päästään esteen: Ei kukaan, joka ei tunne meidän bisnestä, voi auttaa! Usein nimittäin innovaatiot syntyvät juuri niissä keskusteluissa, joissa ei ole ajattelua rajoittavaa syväosaamista olemassa olevaan toimintaan.

Joko sinulla on oma mentori? Minä ainakin päätin haluta sellaisen!

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste