Sukset ristissä – Omistajien, hallituksen ja johdon yhteistyö | BoMentis Coaching House

Sukset ristissä – Omistajien, hallituksen ja johdon yhteistyö

Ristikangas, Vesa & Junkkari, Lari. Kauppakamari. 2011.

Tarjoushinta: 20 € + postikulut 10 € (hintoihin lisätään alv)

Kirja avaa yrityksen omistajien, hallituksen ja toimivan johdon yhteistyöhön liittyviä mahdollisuuksia ja haasteita. Sukset voivat mennä ristiin hyvinkin helposti ja aiheuttaa turhaa energiahukkaa. Kirja avaa ristiriitojen ja yhteistyön dynamiikkaa sekä tarjoaa välineitä, miten energia saadaan suunnattua samaan suuntaan.

Näkemyserot yrityksen ylimmässä johdossa vaurioittavat yrityksen toimintaa. Ulkopuolelle vuotanut tieto erimielisyyksistä heijastuu rahoitusmarkkinoilla. Yritysten johdossa onkin totuttu siivoamaan erimielisyydet sivuun kovalla kädellä. Johtajasopimuksissa tähän on varauduttu rutiininomaisesti.

Suoraviivaiset toimet strategisen johdon rivien suoristamiseksi voivat tuntua turvallisilta, mutta eivät ole ilmaisia. Suurimmat menetykset saattavat syntyä siitä, että kirurginen operaatio kohdistuu oireeseen eikä ongelman syyhyn. Luovat ratkaisut jäävät tutkimatta.

Kirja Sukset ristissä – omistajien, hallituksen ja johdon yhteistyö osoittaa sekä teorian että käytännön esimerkkien avulla, miten yritysjohdon kriisit noudattavat inhimillisen toiminnan lainalaisuuksia huolimatta suurista taloudellisista panoksista, ehdottomasta luottamuksellisuudesta ja hyvästä osaamisesta. Osa kriiseistä saa voimansa henkilöiden välisestä kitkasta, huonosta kommunikoinnista ja luovien ratkaisujen puutteesta.

Myös johdon sisäisiä kitkoja voidaan ennakoida ja analysoida keinoilla, jotka ovat kaikkien strategisessa kolmiossa olevien etujen mukaisia. Teoksessa kerrotaan, kuinka sisäinen sovittelu voi auttaa yrityksen johtoa jo kriisiytyneessä tilanteessa ja miten se voidaan käytännössä järjestää.

Kommentteja kirjasta:

”Kirja kannustaa suhtautumaan konflikteihin positiivisena voimana. Sen avulla voimme muuttaa vanhaa ja tarttua uuteen. – – Suosittelen kirjaa jokaiselle hallitustyössä toimivalle sekä alan oppimateriaaliksi.” Päivi Härkönen, hallituksen jäsen, partneri, Fakta-lehti

”Tärkeä puheenvuoro. Suosittelen kirjaa erityisesti kaikille niille tahoille, joissa kasvolliset omistajat pyrkivät löytämään yhteisen päämäärän ja tahtotilan. Kirjan avulla voi välttää mahdolliset sudenkuopat ja ehkäistä ristiriitatilanteita jo ennalta.” Matti Vanhanen, Perheyritysten liiton toimitusjohtaja

Huom! Kirjatilaukset toimitetaan lähimpään Postin pakettiautomaattiin, mikäli paino- ja kokoraja ylittyvät. Ilmoitathan täten myös puhelinnumerosi, sillä Postin pakettiautomaatti vaatii puhelinnumerotiedon.

Kirja-arvostelu: Fakta 9/2011

Video kirjan julkistamistilaisuudesta, toukokuu 2011

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste