Mitä on monikulttuurisuuden johtaminen? -alumnitilaisuus 13.2.2024 | BoMentis Coaching House

Mitä on monikulttuurisuuden johtaminen? -alumnitilaisuus 13.2.2024

Tapahtumat

Mitä sinun pitää tietää kulttuureista osataksesi coachata monikulttuurisia tiimejä?

Työpaikoillamme on yhä kasvavassa määrin työkavereita erilaisista kulttuuritaustoista. Miten kulttuuritaustamme vaikuttaa arvoihimme ja asenteisiimme, odotuksiimme oikeasta ja väärästä, hyvästä johtamisesta, oikeanlaisesta käytöksestä ja pelisäännöistä työyhteisössämme? Entä ymmärrämmekö erilaisesta kulttuuritaustasta tulleiden työkavereidemme ajatusmaailmaa vai törmäävätkö kulttuurit?

Koska omaksumme keskeiset kulttuuriset arvot jo varhain lapsuudessa ja nuoruudessa, emme usein ole tietoisia niiden vaikutuksesta tunnereaktioihimme. Tulkitsemme ja arvotamme jatkuvasti ympärillämme olevaa maailmaa ja ihmisiä omien kulttuurilasiemme kautta. Esimerkiksi käsityksemme hyvästä johtamis- tai päätöksentekotavasta, arvostamamme viestintä- ja palautekäytännöt työpaikalla, odotuksemme toiminnan suunnittelun suhteen ennen sen toteuttamista, sekä odotuksemme ristiriitatilanteiden ratkaisutapoihin ovat näiden arvojen ohjaamia.

Asiantuntijana tilaisuudessa toimii Kulttuuri- ja DEI-valmentaja, Systemic Team Coach Pia Kähärä. Hän oivalluttaa ja kouluttaa meitä ammattilaisia kulttuurierojen saloista. Mitä coachin pitää tietää kulttuurieroista, jotta hän ymmärtää, miksi ihmiset eri kulttuuritaustoista toimivat eri tavoin kuin meillä on useimmiten tapana. Mitä kannattaa tehdä, kun haluaa vähentää ristiriitoja ja lisätä psykologista turvallisuutta monikulttuurisessa tiimissä?

Jos ja kun haluat kehittyä systeemisenä tiimicoachina monikulttuurisille työyhteisöille – tule mukaan kasvattamaan ymmärrystäsi kulttuurierojen vaikutuksesta tiimien toimintaan yhdessä Pia Kähärän kanssa. 

Tilaisuudessamme käymme lyhyesti läpi, mitä tiede sanoo kulttuurieroista ja puramme yhdessä muutamia käytännön esimerkkitilanteita, joissa kulttuurierot aiheuttavat kitkaa tiimissä. Saat siis termistön ja ’kielen’ keskustella yleisimmistä kulttuurieroista tiimien kanssa ja ymmärrystä siitä, mitkä kulttuuriset asiat voivat piillä tiimin ongelmien takana.

Kansainvälisten tai monikulttuuristen tiimien ammattimainen coachaaminen vaatii meiltä kulttuuriälykkyyttä: kykyä suhtautua avoimesti erilaisiin kulttuurisiin perspektiiveihin ja tulkintoihin, ymmärrystä keskeisistä kulttuurieroista, ja käytännön taitoja toimia siltana monikulttuurisissa tilanteissa.  Coachin onkin tärkeää olla tietoinen siitä, mitkä kulttuurierot aiheuttavat eniten haasteita tiimeissä ja miten auttaa tiimejä ja niiden vetäjiä löytämään tiimille sopivia ratkaisuja.

Tilaisuus on maksuton ja se pidetään virtuaalisesti zoomin kautta.

Tule oppimaan ja yhdessä pohtimaan: Mitä on monikulttuurisuuden johtaminen tässä ajankohdassa ja tulevaisuudessa!

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste