Täydessä Varman salissa pohdittiin 18.10 uudenlaista johtajuutta ja coachingkulttuurin rakentumista. Prof. David Clutterbuck puhui innostunein esimerkein siitä, kuinka organisaatioon luodaan uutta keskustelukulttuuria konkreettisin käytännöin.
Rohkeutta kysymyksiin
Lempeästi naurava Clutterbuck kyseenalaisti reippaasti keskeisiä ihmisten johtamisen prosesseja, joille varsinkin isompien organisaatioiden toiminta edelleen perustuu. Hän esitti rohkeita kysymyksiä organisaatioiden käytännöistä ja niiden toimivuudesta.
Clutterbuck perusteli HR:n uskomien ja vaalimien prosessien, kuten Talent Managementin ja 360-palautteiden tuottavan enemmän haittaa kuin hyötyä. Moni tunsi viiltäviä tunteita, koska on viettänyt pitkiä aikoja draivaamalla noita prosesseja.
Tulevaisuuden huokoiset prosessit
Clutterbuckin mukaan vain kuolleet ihmiset kuuluvat organisaation ”kuolleisiin laatikoihin”. Laatikoimalla rakennamme suodattimia, jotka ehkäisevät todellisten tulevaisuuden lahjakkuuksien läpipääsyä ylemmäs organisaatiossa. Talent-ajattelun ja prosessien pitää myös uudistua.
Clutterbuck esitti tulevaisuuden johtamisosaamisen olevan vaikeammin ennakoitavaa, uniikkia ja usein perustuvan ainutlaatuiseen paikalliseen osaamiseen. Coachingkulttuurin kehittämistyössä prosessien purkaminen voikin olla yhtä tärkeää kuin uusien prosessien rakentaminen.
Kyky yhdistää ryhmiä
Vaihtelevissa ja muuttuvissa ympäristöissä Clutterbuck näki johtajan keskeisenä kykynä luoda keskusteluita. Erityisesti sellaisia kasvokkain ja myös sosiaalisessa mediassa käytäviä keskusteluita, jotka yhdistävät organisaation eri tasot ja sidosryhmät uudenlaiseen ajatteluun.
Innostavia ja onnistuneita käytäntöjä
Clutterbuckin vahva kokonaisnäkemys coachingkulttuurin rakentamisesta ja sen käytännöistä innosti osallistujia vilkkaisiin keskusteluihin omista onnistuneista käytännöistä.
Kerromme lisää innostavista kokemuksista ja hyvistä käytännöistä BoMentis, Coaching Housen LinkedInissä. Liity BoMentis, Coaching House Linked In:iin!