Golf ja coaching – Synergiaa viheriöllä | BoMentis Coaching House

Golf ja coaching – Synergiaa viheriöllä

Uutiset

On kesäinen hellepäiviä ja Keimola Golfin päärakennuksen neuvottelutilaan alkaa kokoontumaan Synergiaa viheriöllä– tapahtuman osallistujia. Osallistujat koostuvat eri yritysten johtotehtävissä toimivista henkilöistä. Golf päivää luotsaamassa on BoMentis Oy:n hallituksen puheenjohtaja Vesa Ristikangas, Keimolan toimitusjohtaja Sari Puusaari sekä joukko BoMentiksen valmentajia.

 

Päivän tarkoituksena on keskustella coachingin ja urheilun yhtäläisyyksistä, tiimissä työskentelystä sekä tietenkin golfista. Pelimuodoksi päivään on valittu Texas Scramble – eli tarkoitus on golfata tiiminä kohti hyvää tulosta. Osallistujista ja valmentajista luodaan kolme 3-4 hengen tiimiä ja jokainen tiimi saa mukaansa myös niin sanotun coachaavan caddien.

Yhteinen päivä alkaa maittavalla lounaalla ja introlla päivän kulkuun. Kaikki pääsevät esittäytymään niin työelämän kuin golfin näkökulmasta ja keskustelua jatketaan tutustumalla kysymyksin. Sari jakaa ammattitaitoisia golf-vinkkejä ja Vesa kiteyttää coachingin ja urheilun yhtäläisyyksiä.

Iltapäivällä on aika siirtyä toimintapaikalle ja ensimmäinen tiimi on valmis lähtöön. Kaksi ryhmää ovat jo keksineet tiiminimet: Innostujat ja Par Enne. Kolmas tiimeistä luottaa positiiviseen asenteeseen ja kiteyttää tämän tiimin iskulauseeseen: Have fun. Ilmapiiri on innostunut ja positiivinen. Jo ensimmäisellä reiällä tiimin tuki tulee esiin kannustavin huudahduksin: Lyö nautinnon kunniaksi, nyt vaan rento ja positiivinen asenne, jes.  Edessä on yhdeksän reikää ja paahtava auringonpaiste – nyt todella tarvitaan tiimin tukea.

Peli lähtee etenemään kohti tulevia reikiä.  BoMentis valmentaja Marjutin tiimissä luotetaan Santander Consumer Finance Oy:n toimitusjohtajan Pekka Pättiniemen swingiin ja yhdessä tuumin tiimi toteaa: Pekka pelastaa kun muiden avauslyönnit ovat menneet huonommin.  Tiimeissä jaetaan neuvoja puolin ja toisin, BoMentis Oy:n myyntijohtajan Jukka Sundbergin tiimissä kiitellään oivallista tapaa tehdä kun lyönnit alkavat uppoamaan. Myös Qentinel Oy:n HR-johdossa toimiva Ulla Rantanen saa tiimiltä tsemppiä lyöntiin valmistautuessaan: ”Swingaa niin rennosti kuin pystyt” on tiimin ohje. Kierros aurinkoisessa Kleimolassa etenee kohti yhdeksättä eli viimeistä reikää. Kaikki osallistujat saavat kierroksen onnistuneesti päätökseen positiivisin mielin.  Kierroksen jälkeen kuuluu seuraavia lausahduksia: Hyvä meidän joukkue, Te ootte kaikki hyviä. Kierros kiteytyy Cision Planin country manageri Anu Parviaisen lauseeseen: Ikinä ei saa liikaa kehuja.

Raittiista ulkoilmasta ja golfin ilosta nauttineet osallistujat kokoontuvat välipalalle ja vetämään päivää yhteen. Tulokset eivät ole tärkeitä tänään vaan kokemus tiiminä pelaamisesta. Keskustelua riittäisi varmasti iltaan asti, mutta on tullut aika kiittää osallistujia, kerätä mailat bägiin ja siirtyä pohtimaan päivän oppeja. Ei se swingi, vaan se fiilis.

Kirjoittaja Piia Lahdenne

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste