Iloista elämää jouluksi ja vuodelle 2017 lahjoittamalla rahaa naurulle | BoMentis Coaching House

Iloista elämää jouluksi ja vuodelle 2017 lahjoittamalla rahaa naurulle

Uutiset

Klovnitohtorit työssään ilostuttavat ja naurattavat

Sairaalaklovnit ry:n kouluttamat klovnitohtorit ovat ammattiartisteja taiteiden eri aloilta. Yhdistyksellä on tällä hetkellä 45 koulutettua artistia. Lisäksi yhdistys kouluttaa jatkuvasti klovnitohtoreitaan.
… missä he tekevät?
Kaksi Klovnitohtoria kulkee osastoilla kokonaisen päivän ”lääkärikierrolla” sairaalan johdon kanssa sovituilla osastoilla sovittuun aikaan ja vierailevat potilashuoneessa vain, jos lapsi antaa siihen luvan.
… mitä he tekevät?
Klovnitohtoreiden metodeja ovat improvisaatio, yleinen hölmöily, laulu, musiikki ja taikatemput. Vierailun aikana potilashuoneessa on aina kaksi pöhköä klovnia ja yksi tai useampi fiksu lapsi.
… millä osastoilla?
Klovnitohtorit kiertävät poliklinikoiden lisäksi ortopedistraumatologisilla, hematologisilla, neurologisilla, yleispediatrisilla, lastenkirurgisilla, gastro-urologisilla sekä sydän-, munuais- ja elinsiirto-, teho- ja infektio-osastoilla.

Lasten elämä sairaalassa ei aina ole mukavaa

Sairaalassa oleminen ei ole kenenkään mielestä mukavaa, mutta erityisen ikävää se on lapsille. Arki sairaalassa on tylsää rutiineineen ja aika käy helposti pitkäksi. Usein joudutaan myös tekemään kurjia toimenpiteitä ja hoitoja, jotka saattavat pelottaa. Lisäksi lapsella itsellään, kuten koko perheellä, on huoli hänen terveydestään. Joskus lapsi saattaa jopa syyllistää itseään sairaudestaan.

Sairaalaklovnit saavat lapset hetkeksi unohtamaan sairautensa ja antavat luvan hyvälle mielelle, vapauttavalle naurulle ja hulluttelulle keskellä sairaala-arkipäivää. Yhtä tärkeää voi lapselle olla nähdä myös äitinsä ja isänsä vaihteeksi nauravan iloisena – onpa joku joskus pudonnut oikein tuoliltakin!

Iloinen muisto sairaalaklovnien käynnistä kantaa pitkälle ja auttaa sairaalakokemuksen käsittelyssä myös jälkikäteen. Pitkäaikaispotilaille uuden kohtaamisen odottaminen ja tieto siitä, että klovniystävät tulevat aina tervehtimään, muodostavat ainutlaatuisen tuen ja siteen sairaalassaoloajalle.

Toiminnan tavoitteena on tukea ja auttaa myös henkilökunnan työtä. Klovnitohtoreita saatetaan esimerkiksi pyytää paikalle rauhoittamaan lasta toimenpiteen ajaksi tai muuten vain rentouttamaan tilannetta.

ILOISTA ELÄMÄÄ JOULUKSI JA VUODELLE 2017

Lahjoitamme BoMentiksen joululahjarahan vuonna 2016 Sairaalaklovneille, koska he ilostuttavat ja naurattavat osastoilla olevia lapsia. Sairaalan lapset perheineen ansaitsevat iloa ja hymyä elämäänsä aivan kuten muutkin.

AUTTAMINEN TUO ONNEA

Mistä onnellinen elämän oikein koostuu? Länsimainen kulttuurimme tarjoaa meille tavarataivasta ja yksilöllisiä arvoja, joilla tuoda hyvää elämään. Kuitenkin ne kulttuurit, jotka panostavat enemmän yhteisöllisyyteen, ovat olleet ajasta aikaan vahvempia kuin ne, jotka korostavat voimakkaan individuaalisia arvoja.
Tutkimukset korostavat läheisyyden ja yhteisöllisyyden tuovan tunnetta, jota kutsutaan onnellisuudeksi. Tutkimukset toteavat, että antaminen, välittäminen ja vapaaehtoistyö tuo elämään pysyvää merkitystä. Toisten auttaminen lisää enemmän onnellisuutta kuin avun saaminen.

Mistä syntyy onnellisuus perheessä?

Onnellisuutta tuottaa esimerkiksi yhteinen elokuva-ilta kotona, jossa kaikki tapittavat ruudulla seikkailevaa sankaria. Keskustelu elokuvasta tuottaa yhteisöllistä läheisyyden ja kuuluvuudentunnetta. Onnellisuutta tuottaa myös yhteinen palapelinrakentaminen. Yhdessä tekeminen on arvokkaampaa kuin kalliiden lahjojen antaminen. Villasukatkin on parempi vaihtoehto kuin rahan antaminen, jos haluat oikeasti tarjota toiselle sitä mitä hän tarvitsee.

Olennaista on välittäminen. Kun on läheisyyttä niin se rakentaa elämänhallintaa ja muutoskestävyyttä. Tiedän, että joku tukee minua tarvittaessa. On todettu, että perheen säännöllinen ja yhteinen rituaali vahvistaa juuri tätä muutoskestävyyttä eli resilienssiä, jolla tarkoitetaan yksilön joustavuutta ja kykyä selviytyä erilaisten kriisien keskellä.

Tarjoa iloa perheille

Voit tarjota näitä ilon hetkiä toisille perheille klovnien rahoittamisella. Sinäkin voit siis halutessasi tehdä hyvää ja osallistua lahjoitukseen Sairaalaklovneille täältä.

Toivotamme kaikille asiakkaillemme ja kumppaneillemme iloista ja hymyilyntäyteistä joulua sekä energisoivaa uutta vuotta 2017! Sairaalaklovnien myötä toivomme ilon ja hymyn kyllästämää joulunaikaa.

Iloisin jouluterveisin, BoMentis-joukkue

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste