Suuria kysymyksiä – käytännöllisiä menetelmiä | BoMentis Coaching House

Suuria kysymyksiä – käytännöllisiä menetelmiä

Uutiset

Helsingissä ja Tampereella professori David Clutterbuckin esitys oli kahtiajakautunut. Hän herätteli ja inspiroi sekä jakoi käytännöllisiä esimerkkejä ja työkaluja. Herättelevät kysymykset olivat entistä merkityksellisempiä ja suurempia.

Kysymys organisaatioille ja esimerkiksi HR:lle pohdittavaksi oli, miten varmistaa yrityksen tai toiminnan olemassaolo seuraavat kymmenen vuotta? Isot kysymykset edellyttävät uudenlaista liikettä ja keskustelua keskellä muutenkin kiireistä arkea, sillä muutos ei odota.

Valmentava johtajuuskulttuuri eläväksi

David kuvaili johtamisen muuttaneen olennaisesti muotoaan. Esimerkiksi perinteinen talenttien tunnistaminen ja johtamisosaamisten määrittely on muotoutunut yhä vaikeammaksi ja tuloksettomammaksi. Mitä tarkemmin määrittelemme johtamisen ydinosaamisia, sitä epärelevantimpia ne ovat.
Johtaminen on uudempien tutkimusten mukaan tilannesidonnaista ja yleismaailmallisiin johtamisen osaamisiin David suhtautui epäilevästi.

Reippaasti uusin silmälasein

Johtajuuden osaamiset ovatkin muodoltaan uudenlaisia. Esimerkkinä David Clutterbuck esitti, ettei keskeistä ole saada ihmisiä tekemään, mitä esimiehenä haluamme, vaan luoda energiaa löytää ja saavuttaa yhteisesti haluttuja asioita.

Jaettu johtajuus – vahvuuksien klusteri

Johtaminen on muuttumassa yksittäisen henkilön osaamisesta yhä enemmän ryhmän jaetuksi osaamiseksi. Tiimin jäsenten keskinäisellä coachauksella saadaan ryhmän vahvuuksia käyttöön ja varmistetaan elävyys.
Esimiehen tehtävänä on toimia keskustelujen dynamona, luoda edellytyksiä tiimin jäsenien keskinäiselle coachaukselle. Tämä edellyttää esimiehiltä uusia osaamisia esimerkiksi tiimicoachingin alueella.

Valmentava mindset – uusia käytäntöjä systemaattisesti

Professori David Cluttebuck 9.4. Helsingissä Henry ryn ja BoMentiksen Make Coaching Culture Real –tilaisuudessa.

David Clutterbuck on luonut polun tehdä valmentavaa johtajuuskulttuuria eläväksi organisaatioissa. Tietä kulttuurin juurruttamiseksi johdattelee keskeisimpänä mindsetin muutos – valmentavan otteen läpäisemisestä kaikessa johtamisessa. Edistymistä juurruttavat käytännön menetelmien kokeileminen ja soveltaminen johdonmukaisesti ja pitkäjänteisesti.

David jakoi auliisti konkreettisia vinkkejä miten edistää valmentavaa johtamiskulttuuria. Jatkamme Davidin ideoiden laittamista BoMentiksen LinkedIn –sivulle, josta voit seurata avauksia ja työkaluja.

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste