Uunituore kirja juhlinnan kohteena | BoMentis Coaching House

Uunituore kirja juhlinnan kohteena

Uutiset

Vesa Ristikangas ja hänen kirjoittajakollegansa Lari Junkkari juhlistivat tuoretta kirjauutuuttaan, Sukset ristissä – omistajien, hallituksen ja johdon yhteistyö. Kauppakamarin isännöimässä tapahtumassa lähes viidenkymmentä seminaarivierasta oli yhdessä pohtimassa yhteistyöhön liittyviä mahdollisuuksia.

Tilaisuudessa piti puheenvuoron myös Perheyritysten liiton toimitusjohtaja Matti Vanhanen. Hän korosti kirjan merkitystä erityisesti kasvollisten omistajien keskuudessa, johon kirja tarjoaa ajateltavaa ja käytännön työkaluja useiden esimerkkitapausten kautta.

Yhteistyö ei aina suju kuin tanssi. Erilaiset mielipiteet jumittavat, henkilökohtaiset agendat valtaavat tai keskustelu ei tunnu lähtevän lentoon. Avainhenkilöiden keskinäiset jännitteet alkavat vaikuttaa koko organisaation toimintaan ja ilmapiiriin. Sukset menevät ristiin. Mitä tilanteessa on mahdollista tehdä? Kenen tehtävä on reagoida ja nostaa kissa pöydälle?

Samalla, kun yritystoiminta on talouden omien sisäisten lakien määrittämää, se on myös ihmisenä olemisen psykologisten lainalaisuuksien alaista. Mitä enemmän hallitus, omistajat ja toimiva johto eli ns. kuuma kolmio (hot) panostavat yhteistyön rakentamiseen, sitä kestävämmällä pohjalla on yrityksen toiminta.

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste