Valmentava joulupukki ja tonttujen tähtijoukkue | BoMentis Coaching House

Valmentava joulupukki ja tonttujen tähtijoukkue

Uutiset

Miten tämän kaiken onnistumisen saisi mallinnettua? Tämä ajatus päässään joulupukki ihastelee joukkojensa toimintaa joulun alla kaikessa tohinassa lahjaverstaalla. Viime jouluna yhteistyössä olleet säröt kysyivät joulupukilta joukkoineen vahvaa resilienssiä. Nyt kaikki vaikuttaisi siltä, että kokemusten pohjalta yhdessä ideoidut toimintatavat ovat tuottaneet hedelmää.
Tonttujen miettiessä vuoden takaisessa tilanteessa yhteistyönsä kehittämistä, päättivät he muun muassa arpoa joka päivä roolit uudelleen. Lisäksi joulupukki tuli tietoisemmaksi siitä, että hän haluaa saattaa omat hyväksi havaitut valmentavat työtapansa laajemmaksi osaksi oman verstaansa vallitsevaa todellisuutta – kulttuuria.
Pukki oli muuttanut omaa toimintatapaansa monella tavalla ja siinä suurena apuna olivat “parrakkaiden herrojen coaching-klubissa” aktiivijäsenenä opitut hyvät ideat. Kyseisessä vertaiscoachingissa kokoontuvat joulupukit kaikista maailmankolkista. Ideana oli benchmarkata parhaat johtamis- ja yhteistyökäytännöt kaikkien eduksi. Joulupukin oivallukset olivat saaneet tuulta purjeisiinsa hänen luettuaan kaksikin uutuuskirjaa: “valmentava joulupukki” ja “ tontuistako tähtijoukkue”. Hän oli nähnyt jälleen valon.
Pukki oli oma-aloitteisesti päättänyt dokumentoida parhaita oppeja systemaattisesti ja hän huomasi hahmottavansa menestyvimpien kollegapukkien ja heidän johtamiensa verstaiden toimintaa leimaavan tietyntyyppiset lainalaisuudet. Pukki ottaa rimpautti kollegalleen Englantiin ja pyysi tätä buukkaamaan tapaamisen prof. David Clutterbuckin kanssa, joka toimii kouluttajana myös erään suomalaisen coaching-kouluttajan ohjelmissa. He päättivät  yhteisellä asiantuntemuksellaan tehdä parrakkaiden herrojen klubille sellaisen ehdotuksen, että nämä viisaat koeponnistaisivat heidän luomaansa mittaria oman verstaansa kulttuurin arvioinnissa. Näin he rakensivat yhdessä kyselyn niistä pitkäaikaiseen kokemukseen perustuvista osa-alueista, joiden he uskoivat vaikuttavan suotuisasti valmentavan kulttuurin luomisessa ja edistämisessä.
Kriittisiksi valmentavan kulttuurin menestystekijöiksi tunnistettiin kuusi osa-aluetta, joihin kuuluivat muutamia mainitaksemme: tiivis yhteys korvatunturin mittareihin, ylimpien tonttujen ja esimiesten sitoutuneisuus sekä koulutuksella ja pipareilla ohjaaminen. Joulupukilla oli tässä oma lehmä ojassa – hän halusi todistaa mistä menestys on seurausta. Eräänä liikkeelle panevana voimana oli joulupukin havainto puheen määrän ja toiminnan välisestä epäsuhdasta hänen vieraillessaan isoja organisaatioita ilahduttamassa jouluisin. Missä ovat ne aidosti valmentavat yhteisöt, joissa puheen tasolta ollaan siirrytty vahvan kulttuurin rakentamisen tasolle. Jospa niitä löytyisi muualtakin kuin pohjoisen pimeydestä?
Saamamme tiedon mukaan joulupukki on saamassa ensimmäisiä selvitystyönsä tuloksia ulos yhteistyökumppaninsa BoMentis Oy:n avulla jo vuoden alussa ja hän on lupautunut vierailemaan kyseisen yhteistyökumppanin aamiaistilaisuudessa 8.1.2014 julkistamassa havaintojaan.
Lahjat on jaettu jo sitä ennen. BoMentis ja Coaching House lahjoittivat joululahjarahansa Tanzaniassa naisia sekä lapsia voimaannuttavalle OKIA – Our Kids in Africa – yhdistykselle Changing Culture Through Empowering Women ja Sophie Mannerheimin koulun tuki ry:n yhteiskunnallisen merkittävän toiminnan tukemisesta.
Pukin polvelle pääset kyllä jos vain kyytiin lupaudut. Kiitos teille kaikille kuluneesta vuodesta. Hyvää Joulua ja mitä valmentavinta tulevaa Uutta Vuotta!

Toivovat BoMentiksen valmentavat tontut.

Huomautus: Kirjoituksen viittauksilla, henkilöillä  ja tapahtumapaikoilla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa ja koko tarinan sisältö on täysin kuvitteellinen. Kaikki mahdolliset kytkökset reaalimaailmaan on toivottavaa saattaa tietoisuuteemme. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste