Valmentava talousjohtaja | BoMentis Coaching House

Valmentava talousjohtaja

Uutiset

Valmentava esimies – onnistumisia palvelevat positiot –kirjan julkistustilaisuus pidettiin perjantaina 13.6 Talentumin tiloissa Ruoholahdessa. Administer Oy:n talousjohtaja Juha Kiljunen jakoi tilaisuudessa omia kokemuksiaan Valmentava esimies -kirjan ääreltä. Hän oli saanut kirjan käsikirjoitusvaiheessa luettavakseen ja kirja olikin herättänyt hänessä paljon ajateltavaa.

juha

Teksti johdatti Kiljusen mm. muistelemaan omia esimiehiään historiasta. Ero perinteisen autoritäärisen johtamisen ja valmentavan esimiestyön välillä tuntuikin käsin kosketeltavalta, kun numeroiden kautta maailmaa katsovat ammattilaiset pyrkivät johtamaan ihmisiä. Lopputulos on helppo arvata. Kiljunen viittasikin erääseen esimieheen, joka käytti puheessaan usein kuvausta: ennen oli ennen ja nyt on nyt. Valitettavasti elämä johtamisarjessa tuntui ohjautuvat jatkuvasti tuon historian mallin mukaan, eikä todellista uudistumista koskaan tapahtunut. Kirjan lukemisen kautta tuo fraasi sai uuden lehden, jossa historian ja tämän päivän lisäksi huomio kiinnittyi tulevaisuuteen. Valmentavan esimiehen yksi keskeisimmistä positioita onkin kyky katsoa tulevaisuuteen ja ohjautua tavoitteista.

Toinen Kiljusta puhutteleva teema kirjassa liittyi sen eettiseen ulottuvuuteen. Kirjasta välittyy ihmis- ja oppimiskäsitys, jossa ihminen nähdään arvokkaana, ainutlaatuisena kokonaisuutena, josta saadaan paras irti suhtautumalla toiseen arvostavasti ja toisen erilaisuutta kunnioittaen. Kiljunen viittasi puheenvuorossaan myös apostoli Paavalin johtamisfilosofiaan, jossa esimiehen oli syytä välillä käyttää miekkaa ja olla jämäkkä. Välillä taas tarvitaan hyvin äidillistä otetta, jolloin johtamisesta välittyy toisista välittäminen.

Katso Juha Kiljusen puheenvuoro Valmentava esimies -kirjan julkistustilanteessa 13.6.

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste