Ystävyyttä koko vuoden | BoMentis Coaching House

Ystävyyttä koko vuoden

Uutiset

Kaveriporukkaani kuuluu henkilöitä, joiden kanssa olen kokenut, vaikka mitä lukiosta saakka, eli kohta 20 vuotta. Olemme nyt siinä iässä, että ystäväpiiriin on ilmestynyt entistä enemmän perheellisiä ja sen sekä töiden myötä myös yhteiset tapaamiset ovat vähentyneet samaan tahtiin. Sehän ei sinänsä ole hälyttävä asia, sillä se näyttäisi kuuluvan elämän kulkuun. Perheellisenä ymmärrän myös itse, että aika ei riitä kaikkeen mihin sen haluaisi riittävän.

Parasta hyvässä ystävyssuhteessa kuitenkin on se, että oli viime tapaamisesta miten pitkä aika tahansa, on jälleennäkeminen aina yhtä hauskaa. Sillä hetkellä muistuu taas mieleen kaikki yhdessä kokemat asiat ja ehkä tärkeimpänä se, miksi olemme ystäviä. Vaikka elämäntilanne muuttuu, niin jutut pysyvät kuitenkin samana. Se on mielestäni kuitenkin hyvä asia, koska menneiden muistelu tuo mieleen sen matkan jonka olemme ystävinä yhdessä kulkeneet ja jonka myötä olemme kasvaneet henkilöiksi, joita tänään olemme.
Joillekin ystävänpäivä tarkoittaa kevään parasta päivää, jolloin saa muistella rakkaitaan ja ystäviään kortein ja kukkasin. Toisille se taas tarkoittaa tavallista päivää, joka on paisunut kaupalliseksi sensaatioksi vuosien mittaan. Itse kuulun jälkimmäiseen ryhmään, mutta se ei tarkoita, ettenkö arvostaisi niitä jotka jaksavat vuodesta toiseen muistaa ystäviään kyseisenä päivänä. Omasta mielestäni on kuitenkin hauskempaa muistella ystäviään aina silloin tällöin läpi vuoden, se voisi myös olla tämän vuoden myöhäinen uudenvuodenlupaus.

Lue lisää ystävyydestä työpaikalla toimittaja Anna Mäkelän kirjoittamana: Hyvät työkaverit tukevat jopa terveyttäsi – 5 tapaa syventää työsuhde ystävyydeksi.

Hyvää ystävänpäivää!

 

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste