Esimiesvalmennuksella kohti osallistavaa ja sitouttavaa organisaatiokulttuuria | BoMentis Coaching House

Esimiesvalmennuksella kohti osallistavaa ja sitouttavaa organisaatiokulttuuria

Case Insinööriliitto

Valmentava esimies -valmennus

Insinööriliitossa esimiestyön kehittämisen tavoitteena on parantaa johtamisen laatua sekä yhtenäisyyttä.

Organisaation sisäisellä kehittämistyöllä päästiin prosessissa pitkälle, mutta kun tultiin tiettyyn pisteeseen, kaivattiin kehittämiseen uutta suuntaa ja ulkopuolista näkemystä, kertoo Insinööriliiton palvelujohtaja Mika Leppinen. Valmentavalle otteelle nähtiin olevan tarvetta. BoMentiksen tarjoama Valmentava esimies -valmennus vastasi tähän tarpeeseen.

Insinööriliitossa haluttiin myös kehittää organisaatiokulttuuria osallistavampaan suuntaan ja antaa esimiehille eväät sitouttaa alaisensa asetettuihin tavoitteisiin, Leppinen taustoittaa tarpeita valmennusprosessin taustalla.

Esimiestyö yhtenäistyi, keskustelukulttuuri kehittyi ja alaisten ratkaisukyky kasvoi

Esimiehemme (=johtoryhmän jäsenet) ovat näkyvällä tavalla yhtenäistäneet tapaansa toimia esimiehinä, ja valmennuksen opit ovat myöskin tulleet osaksi johtoryhmässä käytävää keskustelua, Leppinen toteaa.

Hän on saanut vietyä valmennuksen oppeja myös omaan johtamisarkeensa:

Henkilökohtaisesti olen kiinnittänyt huomattavasti aiempaa enemmän huomiota kahdensuuntaiseen palautteeseen sekä malttanut antaa alaisteni etsiä ja tuoda ratkaisut, kun aiemmin minulta lähinnä haettiin ratkaisuja. Johtoryhmätyöskentelyssä on valmennuksen perusteella kiinnitetty enemmän huomiota yhteiseen keskusteluun haastavista esimiestilanteista sekä nostettu aiempaa enemmän esille myös onnistumisia.

Valmennus kehitti johtoryhmän keskustelukulttuuria avoimempaan ja suorempaan suuntaan. Valmentaja Peter Peitsalo sai johtoryhmän kipupisteitä avattua. Hänen johdollaan ryhmä keskusteli myös aiemmin vaietuista vaikeista asioista, sekä sellaisista, joiden käsittely on jäänyt vajaaksi.

Valmentaja sai konsulttikriittisetkin keskustelemaan

Insinööriliiton johtoryhmässä kaikki eivät aluksi olleet yhtä innolla mukana, mutta valmentaja Peitsalo sai heidät vakuutettua valmennuksen mielekkyydestä. Johtoryhmätiimin konsulttikriittisetkin jäsenet lähtivät mukaan keskusteluun, josta tulikin antoisaa.

Ryhmä pysähtyi puimaan asioita, joita aiemmin oli käsitelty riittämättömästi. Keskustelukulttuuri kehittyi eteenpäin monessa ulottuvuudessa.

Valmennuksesta saatiin kokonaisvaltaisesti uutta oivaltavaa näkemystä organisaation tekemiseen.

Leppinen suositteleekin Valmentava esimies -valmennusta kaikenlaisille organisaatioille, esimiehille ja tiimeille, jotka kaipaavat tuoretta ulkopuolista näkemystä ja valmentavaa otetta omaan toimintaansa.

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste