Johtoryhmä hitsaantui yhteen | BoMentis Coaching House

Johtoryhmä hitsaantui yhteen

Case Business Finland

Valmennus: Johtoryhmävalmennus

Kansainvälistymis- ja innovaatiorahoituspalveluita tarjoavassa Business Finlandissa haluttiin lähteä kehittämään organisaation johtoryhmää. HR-johtoon kuuluva Executive Director Laura Ylä-Sulkava lähti etsimään kumppania, jolla olisi näkemyksellisyyttä.

Johtoryhmävalmennuksen ei missään tapauksessa haluttu olevan kopioitavissa oleva formaatti, vaan mahdollisimman yksilöllinen ja ryhmän tarpeet huomioiva. Valmennuksen avulla haluttiin löytää konkreettisia välineitä ja käytännöllisiä keinoja valmentavan johtamisen periaatteen toteutumiseen, jonka avulla kyettäisiin luomaan yhteistä johtamisen näkemystä.

Business Finlandin organisaatiokulttuurin rakentamisen suunnitelmassamme keskiössä ovat asiantuntijan arvostus ja valmentava ote.”

Johtoryhmävalmennuksessa oli sopivasti joustavuutta

Laura kiittelee valmentajia Vesa Ristikangasta ja Marjut Alataloa siitä, miten valmennuksen ydinasia saatiin kuljetettua systemaattisesti valmennuksen läpi niin, että mukana säilyi sopiva joustavuus.

Valmennus toteutettiin ammattitaidolla. Valmennuksen teemaa pystyttiin hienosti modifioimaan hetkessä tilanteeseen kuin tilanteeseen sopivaksi, mutta silti pysyimme koko ajan lähellä meidän organisaatiomme kontekstia.”

Valmennuksessa opitut asiat olivat Lauran mukaan hyvän johtamisen kulmakiviä. Sellaisia, joita tarvitaan kaikissa johtotehtävissä, kuten palautteen antamisen taito, aito kuuntelu, odotusten tarkentaminen ja toisen arvostava kohtaaminen. Näitä asioita oli helppo viedä teoriasta käytännön tekemiseen.

Näkemykset yhtenäistyivät

Laura kertoo johtoryhmävalmennuksen parantaneen ryhmän keskinäistä dynamiikkaa ja johtoryhmäläiset myös tuntevat toisensa nykyään paremmin. Tämän myötä on myös yhteistyö parantunut.

Valmiudet yhteistyöhön ja yhteiseen dialogiin ovat huomattavasti paremmat. Lisäksi näkemyksemme siitä, miten vaikeisiin ja positiivisiinkin asioihin puututaan, on yhtenäistynyt. Nämä seikat ovat hitsanneet johtoryhmäämme yhteen.”

Tehokas valmentajapari vei opit perille

Laura oli erityisen tyytyväinen BoMentis-valmentajien tekemiseen. Valmentajaparina Vesa Ristikangas ja Marjut Alatalo onnistuivat hänen mukaansa poikkeuksellisen hyvin, sillä heillä oli kyky luoda luonteva rytmi valmennussessioihin. Kumpikaan ei hidastanut eikä nopeuttanut toista, vaan heidän vuoropuhelunsa oli samatahtista, toisia täydentävää ja napakkaa.

Valmentajat Vesa ja Marjut pystyivät yhdessä varmistamaan asiassa pysymisen. Kun valmentajien keskinäinen yhteistyö toimii ja molempien vahvuudet ovat käytössä, saavat osallistujat silloin eniten valmennuksesta irti.”

Laura Ylä-Sulkava, Executive Director, Talent and Administration, Business Finland

Ota yhteyttä!

Kirjanäyte: Johtoryhmästä tähtijoukkue

Johtoryhmän rautainen valmentaja Vesa Ristikangas tarjoaa parannuskeinot ja työkalut uudenlaisen menestyksen rakentamiseen.

Lataa näyte

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste