Johtoryhmävalmennus paransi tuloksentekokykyä | BoMentis Coaching House

Johtoryhmävalmennus paransi tuloksentekokykyä

Case Vantaan kaupungin kasvatuksen ja oppimisen toimiala

Johtoryhmävalmennus

Johtoryhmävalmennus paransi tuloksentekokykyä

Vantaan kaupungin kasvatuksen ja oppimisen toimialaa vetää apulaiskaupunginjohtaja Katri Kalske. Hän halusi omalle johtotiimilleen valmennusprosessin, jossa lähdettiin tiivistämään ryhmän toimintaa sekä kehittämään ryhmädynamiikkaa ja keskinäistä vuorovaikutusta entistä paremmaksi. Tärkeää oli alun perin se, että kaikki osallistuisivat tasapuolisesti työskentelyyn, johtajista assistentteihin siten, että erillistä sisä- ja ulkokehää ei olisi.

Johtoryhmän valmennusprosessi oli yhdistelmä johdon valmentaja Vesa Ristikankaan vetämiä valmennuspäiviä sekä valmennuskertojen välissä keskusteluteemoista nousseita itsenäisiä ja pareissa toteutettavia sovellustehtäviä.

Johtoryhmä hitsautui yhteen ja kasvoi joukkueena

Johtoryhmävalmennus toi apulaiskaupunginjohtaja Kalskeen mukaan paljon hyvää.

”Olen valtavan tyytyväinen ja olemmekin edenneet erittäin hyvin asetettujen tavoitteiden suunnassa. Olemme pystyneet käymään lävitse asioita, joiden kautta tuloksentekokyky on lisääntynyt. Voin hyvillä mielin sanoa, että tavoitteet ovat toteutuneet. Kaikki johtoryhmässä työskentelevät osallistuvat yhteiseen tekemiseen, eikä enää ole tarkkailijan rooliin jäävää ulkokehää. Hieno juttu!

Johtaja kasvaa yksilönä

Apulaiskaupunginjohtaja Kalske kokee valmennuksen myötä myös kasvaneensa johtajana:

”Vaikka olen tehnyt johtamista kauan, aina voi oppia lisää. Johtoryhmävalmennuksen myötä olen tullut entistä rohkeammaksi niin suhteessa yksilöihin kuin koko ryhmään. Olen ottanut vankemmin oman paikkani ryhmässä.”

Kalske kokee, että valmennus on kirkastanut hänelle sen, että hänen johtoryhmänsä on varsin vahva ja kyvykäs joukkue, jolta löytyy yhteishenkeä ja tekemisen meininkiä:

”Minulla on huippujoukkue, jolla on halu ja valmius yhdessä johtamiseen. Kun tahtotila on kohdillaan, olemme myös rohkeasti tunnistaneet valmennuksessa kohtia, joissa pitää pinnistellä – eli kasvaa ja kehittyä.”

Tehoa tekemiseen ja keskittymistä olennaiseen

Kalske kokee valmennuskonseptin toimivaksi. Tavoitteet ohjasivat yhteistä tekemistä ja samalla ryhmästä nousseita ilmiöitä valmentaja onnistui nostamaan yhteiseen käsittelyyn.

”Syvälle menevät asiat vaativat aikaa. Sen vuoksi on tärkeää, että pystytään keskittymään täysillä yhteiseen kehittämiseen. Kun irtaudutaan, silloin irtaudutaan. Kun on kalenteri raivattu, pystyy keskittymään. Erityisen tärkeää se on meille nyt, kun toimialalla tehdään uutta strategiaa.”

BoMentiksen valmentaja Vesa Ristikangas kerää kiitosta Vantaan kasvatuksen ja oppimisen toimialan johtoryhmältä:

”Vesa on erittäin taitava. Vaikka on kokenutta johtajajoukkoa käsillä, hän kykenee haastamaan ja auttamaan porukkaa eteenpäin. Meillä oli tiiviitä päiviä ja paljon kotiläksyjä. Oli myös erittäin myönteistä huomata, että taitavan vetäjän toimesta myös virtuaalisesti pystytään käsittelemään johtoryhmän sisäisiä teemoja. Toki olin myös tyytyväinen siihen, että päästiin lopuksi pitämään viimeinen päivä paikan päällä.”

Valmennuksen opeista kelpaa ammentaa arjessa ja sen avulla muotoutunut ryhmädynamiikka kantaa eteenpäin jatkossakin, kun kasvatuksen ja oppimisen johtoryhmä osaltaan rakentaa Vantaata työllään kasvavan kaupunkilaispolven parissa.

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste