Oppimismatka itseen ja omiin voimavaroihin tiimicoachina | BoMentis Coaching House

Oppimismatka itseen ja omiin voimavaroihin tiimicoachina

Marjaana Lehtinen

KOULUTUS: Systemic Team Coach©

Marjaana Lehtinen toimii S-pankissa Lean Expertinä. Hän työskentelee tehtävässä, jossa hänen yksi tärkeimpiä tehtäviänsä on ollut auttaa tiimejä nostamaan ongelmia esille ja saamaan niiden ratkaisemiseen tukea sekä oppia itse ratkaisemaan laajempia ongelmia systemaattisemmin huomioiden myös sidosryhmät.

Marjaana oli huomannut, että tiimicoaching-taitojen kehittäminen voisi olla ratkaisevaa hänen työssään. Tämän tarpeen innoittamana hän päätti osallistua BoMentiksen Systemic Team Coach© -koulutukseen.

Kuulemalla toisten kokemuksia avautui syvempi ymmärrys tiimicoachingista

Koulutuksessa Marjaanaa miellytti erityisesti se, että siinä pääsi sukeltamaan myös tosielämän tarinoihin ja kokemuksiin. Kouluttajat ja muut osallistujat jakoivat omia näkemyksiään ja kokemuksiaan tiimicoachingista, jotka auttoivat ymmärtämään aihetta syvemmin ja laajemmin. Todelliset tarinat tarjosivat käytännönläheisiä oivalluksia ja antoivat Marjaanalle uusia työkaluja.

Kouluttajien välinen dynamiikka teki vaikutuksen

Koulutus sisälsi myös osion työparityöskentelystä coachaamisessa, ja Marjaanaa kiinnosti erityisesti Bomentiksen kouluttajien välinen vuorovaikutus. Hän sai arvokkaita näkökulmia siitä, millainen coachparin dynamiikka voi olla parhaimmillaan.

”Koulutus oli hyvin antoisa ja teitä oli hauska seurata ja kuunnella. Erityisesti mieleeni jäi coachien välinen dynamiikka ja Annan ihanat työnohjaukset, joissa hän hienosti ohjasi ottamaan kiinni omista tunteista ja hyödyntämään niitä tiimicoachingissa. Uskon, että lisätyöohjauksen kautta saisimme vielä enemmän tiimicoaching-taitoja työharjoittelutyöstä. Sitä siis lisää seuraaville kursseille!”

Oma rooli coachina vahvistui

Koulutuksesta Marjaana sai paljon hyötyä. Alun perin hän oli hakenut uusia työkaluja tiimityöskentelyyn, mutta koulutus antoi hänelle paljon enemmän. Hän löysi oman roolinsa coachina ja vahvisti sitä matkan varrella.

”Alun perin lähdin hakemaan koulutuksesta avoimin mielin työkaluja tiimityöskentelyyn. Sainkin työkaluja, mutta ehkä tärkeintä koko tiimicoaching-prosessissa oli oma oppimismatka itseeni ja omiin voimavaroihini tiimicoachina. Koen, että löysin jollain tavalla oman identiteettini coachina ja sain vahvistettua sitä koulutuksen aikana.”

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste