Systemic Business Coach® oli lähtölaukaus urakehitykseen | BoMentis Coaching House

Systemic Business Coach® oli lähtölaukaus urakehitykseen

Marko Rossi

Koulutus: Systemic Business Coach

Marko Rossin tutustuminen coachingin maailmaan käynnistyi kymmenkunta vuotta sitten BoMentiksen järjestämässä Systemic Business Coach® -koulutuksessa. Rossi työskenteli tuolloin headhunterina ja lähti hakemaan koulutuksesta uutta osaamista työkalupakkiinsa. Sillä tiellä hän on edelleen, sillä tuo koulutus herätti kipinän ja motivaation itsensä jatkuvaan kehittämiseen ja kouluttautumiseen.

Rossi on sittemmin hankkinut lisäkoulutuksia ja pätevyyksiä sekä Suomessa että kansainvälisesti. Hän on toiminut muun muassa EMCC:n (European Mentoring and Coaching Council) Suomen hallituksessa ja on parhaillaan meritoitumassa ICF:n toisen tason eli PCC-serfifioiduksi coachiksi. Nykyisin hän toimii oman yrityksensä kautta mm. johtoryhmien coachina ja on aktiivinen myös Suomen Mentoreissa, joka tarjoaa tukea ja uravalmennusta korkeakoulutetuille nuorille.

Coaching lähtee valmennettavan halusta kehittyä

Rossi on urallaan toiminut sekä coachina että mentorina. Hän tarkentaa, että mentori voi hyvin ammentaa omasta kokemuksestaan, kun taas coach antaa avaimet coachattavalle. Toisaalta tämä raja ei välttämättä ole jyrkkä, sillä molemmissa on tavoitteena löytää ne keinot, jotka parhaiten auttavat valmennettavaa.

Rossi nostaa coachingin merkittäväksi johtamisen kehittämisen välineeksi. Johtoryhmiin kuuluvat ovat Rossin kokemuksen mukaan tyypillisesti hyvin ratkaisukeskeisiä. Hänen coaching-filosofiansa voi kiteyttää niin, että siinä yhdistyy ratkaisukeskeisyys yksilön haluun kehittyä.

Rossi kiittää, että BoMentis hoitaa asiakkuuksiaan poikkeuksellisen hyvin, ja alumnitoiminta on vireää. Hän mainitsee esimerkkinä aluminitapaamiset, joihin hän pyrkii osallistumaan säännöllisesti.

“Alumnitilaisuuksissa käsitellään kiinnostavia ja ajankohtaisia asioita, ja sisältö on aina korkeatasoista.”

3 tapaa haastaa - coachingopas

Lataa opas, jossa on vinkkejä yhden coachingin ydintaidon eli haastamisen saloihin.

Lataa opas

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste