Tavoitteena yhtenäinen valmentavan johtamiseen perustuva toimintakulttuuri | BoMentis Coaching House

Tavoitteena yhtenäinen valmentavan johtamiseen perustuva toimintakulttuuri

Case Kiinko

Tiimivalmennus

Kiinteistöalan koulutuskeskus Kiinko aloitti valmennusyhteistyön BoMentiksen kanssa jo vuonna 2016 esihenkilöiden valmennuksella. Esihenkilötyön kehittäminen katsottiin ajankohtaiseksi, koska organisaatiossa oli aloittanut runsaasti uusia esihenkilöitä, ja myös henkilöstön palautteissa kehittämistarve oli tullut esiin.

Toimitusjohtaja Jarno Tuimala kertoo, että Kiinkossa haluttiin rakentaa yhtenäiset pelisäännöt ja käytännöt.

“Kun on useita tiimejä, joilla on omat tuotteet, asiakkaat ja tavoitteet, jokaisella on myös omat konstit. Tiimeille alkaa helposti kehittyä erilliset toimintakulttuurit.“

Tuimala antaa tunnustusta Vesa Ristikankaan pohjalaisen suoralle valmennustyylille.

“Lähdimme heti syvään päähän. Pidän Vesan tyylistä – valmennuksessa keskustellaan umpirehellisesti ja asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä eikä kaunistellen.” 

Tiimit mukana sparraamassa johtoa

Yhteistyö BoMentiksen kanssa jatkuu edelleen, vuonna 2020 mukaan tuli tiimivalmennus, jolloin tiimit saatiin mukaan sparraamaan esihenkilöitä. Kiinkon organisaatio koostuu 40 henkilöstä ja viidestä tiimistä. Tuimala painottaa yksilöllisten tarpeiden huomiointia johtamistyössä.

“Erilaiset ihmiset tarvitsevat erilaista johtamista, eikä sama tyyli käy kaikille.”

Rankan rehellinen linja toimi tässäkin. Hyväksi toimintatavaksi Tuimala kokee sen, että ongelmia ei jätetty patoutumaan.

”Kaikki asiat tuotiin keskusteluun kylmän viileästi, ja kipukohdat puristettiin näkyviksi. Välillä rutistettiin kulmia ja välillä naurettiin.”

Säännöllinen reflektointi varmistaa onnistumiset

Tuimalalle valmentava johtaminen tarkoittaa ennen kaikkea avoimuutta ja yhdessä kehittämistä. Valmentava johtaja ei tee asioita toisen puolesta vaan antaa mahdollisuuden ajatella itse.

Yksi tärkeimmistä oivalluksista Tuimalalle on tässä prosessissa ollut, että omaan kehittymiseen täytyy panostaa ja omat kohtaamisen tavat täytyy ottaa säännölliseen tarkasteluun.

“Menestyvässä organisaatiossa koko henkilöstö on mukana yhtenäisen johtamiskulttuurin rakentamisessa ja kehittämisessä. Samalla tulee säännöllisesti tsekattua, miten henkilöstöllä menee.”

Tuloksena työtyytyväisyyden kasvu

Tuimala kehuu, että Kiinkossa on hieno tekemisen meininki ja kaikilla on halu tehdä parhaansa. Valmentavan johtamisen omaksuminen näkyy Kiinkossa konkreettisesti työtyytyväisyyden kasvuna. Valmennusten myötä organisaation sisäinen kommunikaatio on kehittynyt ja työilmapiiri on mitatusti parantunut.

“Pidän BoMentista yhtenä Suomen parhaista kouluttajista. Vahva suositus!”

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste