Ulkopuolista sparrausta – sitä kyllä tarvitaan! | BoMentis Coaching House

Ulkopuolista sparrausta – sitä kyllä tarvitaan!

esihenkilövalmennus

Terveydenhuollon johdon jäseniä osallistui toteuttamaamme esihenkilöiden tiimivalmennukseen. Asiakasorganisaatiossa aloitettiin palveluiden uudistamisen kokonaisuus. Osana kokonaisuutta uudistettiin johtamismallia sekä tiimejä.

Muutoksessa tuli esiin tarve saada lisää ymmärrystä tiimityöskentelystä, tiimiosaamisesta ja tiimin johtamisesta. Asiakasorganisaatiolla oli pohjana hyviä kokemuksia BoMentiksen kanssa aiemmin toteutetusta valmennuksesta, josta uusi yhteistyö lähti liikkeelle.

Johtoportaan molemmat tasot tiimiytyivät valmennuksessa

Valmennuksessa molempien tasojen tiimit pääsivät oppimaan uutta yhdessä.

”No yksi tärkeimmistä asioista oli se, että me teimme tätä yhdessä. Meillä oli johtotiimit ja esihenkilötiimit yhdessä oppimassa uutta ja tiimiytymässä, ja tässä oli erittäin hyvä teoriapohja koulutuksissa, ja niitä asioita harjoiteltiin jo valmennuspäivissä, ja sitten saatiin hyvät välitehtävät, joissa vietiin käytäntöön ja harjoiteltiin arjen tilanteissa näitä asioita ja menetelmiä. Ja palattiin niihin edellisen moduulin asioihin aina sitten seuraavassa, että näistä tuli semmoinen jatkumo, joka eteni systemaattisesti.”

Johdon tiimivalmennus toteutettiin osallistavalla tavalla, mikä pakotti kaikki osallistujat olemaan läsnä hetkessä ja keskittymään itse asiaan. Valmennus toteutettiin jo ennen uudistuksia, ja tarjosi näin mahdollisuuden toimialan johdon ja esihenkilöiden tiimiytymiselle. Sitä tapahtui jo valmennuksen aikana avoimen vuorovaikutuksen ansiosta, kun vaikeitakin asioita päästiin prosessoimaan.

”Tässä oli tosi paljon sitä keskustelua, ja se oli siinäkin mielessä hyvä, että se myös pakotti meidät siihen oppimiseen ja olemaan läsnä. Emme pystyneet siinä sivussa tekemään muita kiireellisiä tehtäviä. Eli tämän näen olleen tosi tärkeän opin meille. Pitää pysähtyä.”

Valmennuksen synnyttämä tiimihenki kantoi tosipaikan tullessa

Valmennuksen ollessa vielä kesken, koronapandemia toi omat haasteensa arkeen. Tiimihenkeä ja -taitoja todella tarvittiin tosipaikan tullen.

”Tästä valmentavan johtamisen koulutuksesta oli suurta hyötyä, kun jouduttiin uudenlaisiin toiminnallisiin tiimeihin. Siellä esihenkilöt johtivat uudenlaisessa ympäristössä ja uusien esihenkilöiden kanssa, joiden kanssa he eivät välttämättä ole olleet niin tiiviissä tekemisessä, niin tämä valmennuskoulutus antoi meille onnistumisen eväitä. Ja minä väitän, että me emme olisi onnistuneet tämän pandemian hoidossa niin hyvin, jos meillä ei olisi ollut tätä valmennusta tässä pohjalla.”

Mukaan tarttui hyödyllisiä työkaluja arkijohtamiseen

Valmennuksessa käytetyt työkalut jäivät myös käyttöön henkilöstöjohtamisen toimintatapoihin; odotus- ja palautekeskustelumallia sekä Pilarimallia tullaan tulevaisuudessakin hyödyntämään työyhteisössä.

Koko tiimin voimin yhdessä tehty oppimismatka koettiin verrattomasti vaikuttavammaksi kuin aiempi käytäntö yksittäisten henkilöiden osallistumisesta valmennuksiin irrallaan muista työtovereista, joiden kanssa niitä saatuja oppeja pitäisi toteuttaa.

”Tiimin yhteinen oppimismatka muuttaa koko toimintakulttuuria.”

 

Kasvata rohkeutta coachata tiimejä - tiimicoachingopas

Lataa opas, jossa on vinkkejä siihen, kuinka lisätä rohkeutta toimia tiimicoachina.

Lataa opas

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste