Uskoa omaan tekemiseen tiimicoaching-koulutuksesta | BoMentis Coaching House

Uskoa omaan tekemiseen tiimicoaching-koulutuksesta

Case Entratum Oy

Koulutus: Systemic Team Coach®

Asiakkailla suuri tarve tiimicoachingille

Ari Kärkkäinen osallistui Systemic Business Coach® -koulutukseen ja hänelle Systemic Team Coach© -koulutukseen osallistuminen oli luontainen jatko. Kärkkäinen halusi alkuun hänen omien sanojensa mukaan ”leventää hartioitaan”. Valinta on kannattanut, koska nyt leveämmille hartioille on käyttöä.

Ajan kuluessa olen huomannut, että tarve tiimicoachingille nousee asiakkaistani. Tiimien valmentamiseen ja kehittämiseen halutaan panostaa ja sen puolesta on hienoa, että pystyn tarjoamaan palvelua.”

Odotuksena korkea opetuksen taso

Kärkkäiselle odotukset Systemic Team Coach© -koulutusta kohtaan olivat erittäin korkealla. Hänellä oli kokemukset aikaisemmasta BoMentiksen koulutuksesta vielä tuoreessa muistissa.

Tiesin aikaisemmasta kokemuksesta, että opetuksen taso on erittäin hyvä. Odotinkin sitä, opetuksen taso on vähintään yhtä korkealla. Koska olin asettanut itselleni tavoitteen kehittää omaa yritystäni ja tehdä coachingia ammattimaisesti, halusin parasta koulutusta, mitä markkinoilta oli saatavilla tiimicoachingiin liittyen.”

Käytännön taitoja aidon tiimin valmentamisesta

Systemic Team Coach© -koulutukseen kuuluu yhteisten koulutuspäivien lisäksi tiimicoach-harjoittelu aidon tiimin kanssa. Yhteistyössä tiimicoach-opiskelijakollegan kanssa pääsee käytännössä oppimaan systeemisen tiimicoachauksen käytäntöjä.

Erityisesti mieleeni jäi Systemic Team Coach© -koulutuksesta aito tiimicoaching harjoittelu aidossa yrityksessä ja aidossa tiimissä. Se antoi paljon uskoa omaan tekemiseen. Lisäksi pandemia sai aikaan sen, että suuri osa koulutuksesta ja samalla koko tiimicoaching-prosessi tehtiin virtuaalisesti. Virtuaalikoulutukseksi muuttuminen aiheutti aluksi minulle aika vahvan pettymyksen, koska juuri se intensiivinen läsnäolo Leppävaarassa on jotain sellaista, jota on todella uniikkia. ”Pakotetun” virtuaalikokemuksen myötä sain kuitenkin paljon kaipaamaani varmuutta virtuaalityöskentelyyn. Näin ollen se, mitä ehkä jäi saamatta läsnävalmennuksesta saamatta, tuli korvatuksi erilaisella kokemuksella.”

Koulutuksessa käytettiin lisäksi aikaa oman kokemusten ja oman ajattelun jäsentämiseen. Oppimiskokemusta on tukemassa yksilöllinen työnohjaus. Kärkkäinen oli varsin tyytyväinen oppimiskeskustelujen laadusta.

Ajattelen, että oppiminen on lopulta pitkälti kiinni siitä, että käytetään aikaa reflektioon. Iso kiitos sille, että koulutuksen aikana ohjattiin paljon tekemään reflektiota. Kun kokemuksia saa reflektoida luottamuksellisessa ilmapiirissä oppimista tapahtuu. Samalla myös pääsee verkostoitumaan upeiden tiimicoachingista kiinnostuneiden kollegojen kanssa.”

Osaaminen lisääntynyt

Kärkkäinen saanut intensiivisen yksilö ja tiimicoaching-koulutusputken myötä rautaisannoksen systeemisen coachingin soveltamisesta erilaisissa tilanteissa. Koska pelkkä tiedon lisääntyminen ei riitä, tarvitaan myös käytännön kokemusta, joka saa aikaan muutoksen omassa identiteetissä. Tiimicoachingin tekeminen muuttuu ammattimaiseksi.

Merkittävin hyöty Systemic Team Coach© -koulutuksesta on oman tiimicoach-osaamisen ja varmuuden lisääntyminen. Asiakkaat arvostavat koulutusta ja hyvä niin. Eräskin asiakas sanoi, että ”Me emme halua tänne puoskareita”. Omalle yritykselleni tällä on iso merkitys, koska haluan todellakin tehdä ammattimaista coachingia. Seuraava luonteva steppi onkin oman tekemisen myötä hankittava sertifiointi.”

Ammattimainen tiimicoachaus edellyttää sitä, että pystyy hyödyntämään omaa itseään vaativassa työssä. Coachingin opiskelu onkin viime kädessä matka itseensä.

Ainakin minua opiskelu on haastanut koko ajan miettimään sitä, kuka olen ja mitä teen, miten olen läsnä, omaa tapaani vaikuttaa ja tulla vaikutetuksi. Vaikka et koskaan tekisi coachingia, on sen opiskelu itsessään erittäin hieno tutkimusmatka.

Loppusanat upeille kouluttajille

Systemic Team Coach©  -koulutuksen vastuukouluttajaparina toimivat Peter Peitsalo ja Vesa Ristikangas. Kärkkäinen piti kokeneiden kouluttajien osuutta koulutuksen hyötyjen toteutumisessa erittäin suurena.

Jo pelkästään Peterin ja Vesan seuraaminen antoi paljon työkaluja omaan työhön. Lisäksi täytyy rehellisyyden nimissä sanoa, et vaikka olen elämässäni varsin paljon opiskellut eri juttuja, koskaan en ole minkään opintojen lähipäiviä odottanut näin paljon. Kiitos siitä.”

Kasvata rohkeutta coachata tiimejä - tiimicoachingopas

Lataa opas, jossa on vinkkejä siihen, kuinka lisätä rohkeutta toimia tiimicoachina.

Lataa opas

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste