Valmentavasta johtajuudesta konkreettisia työkaluja tiimin tukemiseen | BoMentis Coaching House

Valmentavasta johtajuudesta konkreettisia työkaluja tiimin tukemiseen

Case Ramboll

Valmentava johtaminen -valmennus

Uuden johtamiskulttuurin omaksumiseen on loistava tilaisuus, kun tiimissä on paljon esihenkilöuransa alussa olevia, toteaa Rambollin korjausrakentamisen liiketoiminnasta vastaava johtaja Heidi-Johanna Jokelainen.

Tavoitteena oli herätellä organisaatiossa uutta johtamisen tapaa, jossa esihenkilö toimii valmentavalla otteella, antaa tiimilleen tilaisuuden onnistua ja on heitä varten. Samaan ajankohtaan osui Rambollilla laaja organisaatiomuutos, ja osa valmennusjaksoista jouduttiin harmillisesti siirtämään koronarajoitusten takia virtuaalisiksi, mutta haasteista huolimatta valmennus osoittautui tähän tilanteeseen juuri oikeaksi.

Tämä oli ensimmäinen käymäni valmennus, jossa sai konkreettisia työkaluja tiimin tukemiseen – esimerkiksi miten johdetaan kysymyksillä eikä anneta valmiita vastauksia. Ja kun antaa mahdollisuuden hoksata itse, miten riemullista onkaan nähdä toisen onnistuvan!”

Valmentajan tapa haastaa ja oivalluttaa miellytti

Jokelainen antaa kiitosta Vesa Ristikankaalle, joka ei päästänyt osallistujia helpolla vaan koko ajan haastoi, oivallutti ja palautti yhteiset pohdinnat tarvittaessa oikeille raiteille.

Nautin Vesan tavasta haastaa meitä. Pidin myös tiukoista välitehtävistä. Vesa pisti meidät todella tekemään, pohtimaan ja keskustelemaan – tämä ei ollut sellainen valmennus, jossa vain kuunnellaan valmentajan tarinointia.”

Valmentava johtaminen juurtuu esihenkilöiden arkeen

Parasta on, että valmennuksen opit jalkautuvat vähän kerrassaan koko työyhteisöön. Asennoitumisessa ja ilmapiirissä on jo nyt näkyvissä selkeä muutos: kun aiemmin oli totuttu ylhäältä alas annettuihin valmiisiin vastauksiin, nyt oma vastuu ja osallisuus on lisääntynyt, mikä taas synnyttää onnistumisen kokemuksia. Jokelainen on saanut seurata, miten omien alaisten itseluottamus on kohentunut. Esihenkilöt ovat kasvaneet omassa roolissaan, he ottavat enemmän vastuuta ja osallistavat samoin myös omaa henkilöstöään.

Ja kun saadaan henkilöstö mukaan, mitä tahansa voidaan saada aikaan!”

Uudesta, osallistavasta johtamiskulttuurista hyötyy koko työyhteisö.

Positiivinen pöhinä jalkautuu ja leviää alaspäin koko yhteisössä. Myös työhyvinvointi paranee.”

”Esihenkilö ei ole koskaan valmis”

Jokelainen on vakuuttunut siitä, että pidempi valmennusprosessi oli oikea valinta, sillä muutaman päivän valmennuksessa ei olisi päästy pohdinnoissa niin syvälle. Hän miettii jo jatkovalmennuksia, ja toki uuden johtamismallin jalkauttaminen vaatii myös seurantaa.

Jos kysytään, lähtisinkö tähän uudestaan – lähtisin riemumielin! Esihenkilö ei ole koskaan valmis, aina on kehittymisen ja sparrailun paikka. Olemme vielä tiellä.”

Jokelaisen mielestä koulutuksesta sai ehdottomasti rahalle vastinetta.

 “Valmennus oli silmiä avaava. Tämä on juuri sitä kulttuuria, jota haluamme meillä viedä eteenpäin.”

Tutustu tästä yrityskohtaisiin valmennuksiimme.

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste